Dingen die je gezien moet hebben op Ibiza! | Weflycheap

Dingen die je gezien moet hebben op Ibiza!

Dingen die je gezien moet hebben op Ibiza

Je ziet ze vaak voorbij komen, allerlei lijstjes met dingen die je gezien moet hebben. Ook ik heb er een gemaakt met de vijf dingen die je gedaan moet hebben voordat je weer in het vliegtuig naar Nederland stapt. De locatie/activiteiten die ik met jullie deel zijn dingen waar ik nog vaak aan terug denk omdat ze zo leuk, mooi, speciaal of indrukwekkend waren.

De hippiemarkt

Als je het hippiegevoel wilt ervaren en je houdt van leuke kleding, hebbedingetjes, sieraden en accessoires dan mag de hippiemarkt niet op je lijstje ontbreken. Ibiza kent twee hippiemarkten. Las Dalias, de bekendste markt, is elk zaterdag van 10.00 tot 20.00 in San Carlos. Elke woensdag en zaterdag van 10.00 tot 20.00 is de hippiemarkt Punta Arabi in het plaatsje Es Canar. En als je er dan toch bent, loop dan eens een rondje door Es Canar, hartstikke leuk!

TIP: Bezoek de hippiemarkten vroeg in de ochtend. ’s Middags is het erg warm en druk. Zelf heb ik beide hippiemarkten bezocht. Beiden hebben super leuke spullen. Las Dalias is groter en ruimer opgezet, daarnaast vind je er mee eetgelegenheden. Ook is het parkeren bij Las Dalias makkelijker. Wil je me de bus? Vanuit Ibiza stad kun je met de bus naar Santa Eulalia, vanaf Santa Eulalia kun je overstappen op een bus naar San Carlos/Las Dalias en Es Canar. De bus naar Las Dalias stopt op het parkeerterrein voor de markt. De bus naar Es Canar stopt aan het begin van het plaatsje, je moet dan een kleine 5-10 minuten lopen richting de hippiemarkt.

hippy-markt-ibizaIbiza

Rondstruinen door Ibiza stad

Ibiza stad is de hoofdstad van Ibiza en ontzettend gezellig. Ik kan vol overtuiging zeggen dat ik dit de leukste en meest levendige plaats van Ibiza vind. In de straatjes aan de kant van de haven heb je de ‘Ibiza winkels’. Het andere gedeelte aan de Isodor Macabich, heeft veel international winkels zoals de Mango, Pull&Bear, Bershka etc.

In Ibiza stad vind je de haven van Ibiza, hier liggen veel grote en dure boten, erg leuk om naar te kijken en te zien hoe sommige mensen zich uitsloven. Aan de kant van het water vind je veel gezellige restaurantjes mét lekker eten (dat is ook wel belangrijk natuurlijk).

Mijn favoriete restaurant is La Bodega, een klein restaurantje aan de rand van de oude stad. Ik heb hier tijdens mijn verblijf op Ibiza meerdere malen genoten van de lekkerste tapas en sangria. Ben je uitgegeten? Loop dan omhoog richting de oude stad, zeker de moeite waard!

ibiza-stad

Es Vedrà

Vanuit het vliegtuigraam kun je het eiland zien liggen. Aan de zuidwestkust van Ibiza, bij Cala d’ Hort ligt het magische eiland Es Vedrà, daar naast ligt het zusje Es Vedranell. Op het strand van Cala d’ Hort vind je visrestaurant El Carmen. Dit restaurant biedt fantastisch uitzicht over Es Vedrà en de zonsondergang. Zoek je het liever iets hoger op? Volg dan de weg omhoog naar het uitkijk platform, het uitzicht vanaf hier is adembenemend, rustgevend en magisch. Mijn gevoel op dat moment is eigenlijk niet in woorden uit te leggen, je moet het ervaren!

Over Es Vedrà bestaan veel verschillende mythes. Wil je daar meer over weten lees dan mijn blog ‘de magie van Es Vedrà’. Of dit allemaal waar is of niet, of je gevoelig bent of niet, in mythes geloofd of heel nuchter bent, dat maakt niet uit! De magie voel je!

Es vedra (1)

Een grote club bezoeken

Ibiza staat natuurlijk bekend als party-eiland en feesten kun je er zeker. Welke club je ‘moet’ bezoeken hangt af van je muzieksmaak en favoriete dj’s. Op internet zijn verschillende party kalenders te vinden en op elke hoek van de straat vind je ticketshops. In deze ticketshops kun je precies zien wat, wanneer en waar iets te doen is wat jij leuk vindt.

clubs

Formentera

Formentera het rustige hippiezusje van Ibiza, ligt op een half uurtje varen van het drukbezochte eiland. Je kunt Formentera per boot bereiken. Elke dag varen de ferry’s een aantal keer op en neer om toeristen vanuit Ibiza stad en San Antonio naar Formentera te brengen. Een bootticket vanaf Ibiza stad heeft mij €15,- gekost. Eenmaal op Formentera aangekomen zijn er veel tentjes om een fiets, scooter of auto te huren. Fietsen op Formentera is erg zwaar vanwege het heuvelachtige landschap. Wanneer je met meerdere personen bent is een auto comfortabeler, veiliger en bovendien bijna voor dezelfde prijs als een scooter. Op Formentera heb je ontzettend veel leuke plaatsjes en kleine winkeltjes. Wil je hier meer over weten kijk dan in mijn reeds geschreven blog: ‘het lijkt wel de Bahama’s’.

formentera

Mis nooit meer een topdeal!