Voor wie denkt dat backpacken vakantie is! | Weflycheap

Voor wie denkt dat backpacken vakantie is!

Voor wie denkt dat backpacken vakantie is..

Het wordt erg moeilijk om dit deels tegen te spreken als jullie de bijgevoegde foto’s al bekeken hebben. Toch wil ik ook graag andere perspectieven van de reis met jullie delen. Veel jonge mensen beslissen om een reis te maken naar een land naar keuze. Om hier nieuwe vrienden te maken, andere culturen te ervaren, te ontsnappen aan het ‘echte leven’ dat we moeten leiden na studies en om de wereld te leren kennen. Wat al gauw gebeurt tijdens zo’n reis, is dat je niet alleen de wereld leert kennen, maar ook jezelf. In de maatschappij in Nederland worden we gevormd om te plannen, vooruit te denken en overal rekening mee te houden. In (bijvoorbeeld) Australië, geeft niemand om morgen en leeft iedereen vandaag. 

Klinkt erg aangenaam, maar dat is aanpassen en continue zoeken naar de balans tussen hoe je bent en hoe je wilt zijn. De werkende Nederlander zou dit benoemen als een luxeprobleem en misschien is dat ook zo. Maar ik kan uit ervaring vertellen dat je mentaal, tijdens zo’n reis, continue in beweging bent en jezelf ontwikkelt. Wat ik, maar corrigeer me als ik mis zit, niet doe op een gemiddelde zonvakantie in Italië. Dat maakt reizen zo bijzonder, zo goed voor je, maar ook zo anders dan vakantie.

Blog

Werelderfgoed

Maar als je dan toch de tijd heb om jezelf te ontwikkelen, dan is de omgeving Australië zo vervelend nog niet. Momenteel ben ik samen met mijn vriend al 2 maanden aan het reizen in Australië. Wij willen hierbij zoveel mogelijk natuur en cultuur zien en ervaren. UNESCO (een gespecialiseerde organisatie van de Verenigde Naties) helpt hier een handje bij. Zij heeft een werelderfgoedlijst opgesteld. Op deze lijst staat per land cultureel of natuurlijk erfgoed dat van unieke waarde is. Ons doel? Zoveel mogelijk van deze 19 (!!) plekken bezoeken in Australië! Natuurlijk is er veel meer te zien dan deze plekken alleen, dus we zullen ons er niet toe beperken en proberen zoveel mogelijk te bezoeken.

Wat wit is, moet wit blijven

Om alvast een voorbeeld te geven van de charme van Australië, één van de hoogtepunten in de afgelopen twee maanden was de Whitsunday excursie. Een excursie die bijna iedere backpacker die langs die oostkust reist wel gedaan heeft. Ze bestaan op verschillende manieren: dagtrips of meerdaagse trips. Er kan gekozen worden voor ‘partyboten', ‘familieboten' of ‘chill boten'. Dus er is voor ieder wat wils, toch is het hoogtepunt bij alle excursies Whitehaven beach.

Onze excursie was een tweedaagse, aan boord van een zeilschip. Het idee daarbij was dat er naast dat er genoten kon worden van de zon, de prachtige omgeving, de ervaring van op een boot zijn en de waanzinnige snorkelplekken er óók geholpen werd met zeilen. Tenminste.. als er wind is, wat bij ons niet het geval was en dus hebben we maar extra genoten van het goede weer. De boot brengt je die dagen overal. Waarbij dit voor de eerste dag vooral snorkelgebieden waren, was dit na een nacht slapen onder de, niet door stadslicht gesaboteerde, sterrenhemel dé  Whitehaven beach. Een strand op het Whitsunday eiland dat z’n naam te danken heeft aan het feit dat de Engelse ontdekkingsreiziger James Cook dacht deze eilandengroep te hebben ontdekt op paaszondag. Dus vernoemde hij deze eilandengroep hiernaar: Whitsundays. Leuk feitje: het blijkt dat meneer Cook door het tijdsverschil het archipel niet heeft ontdekt op zondag, zoals hij dacht, het was al maandag in Australië. Maar zeg nou zelf, Whitsundays klinkt veel meer als een paradijs dan Whitmondays.

Toch is de naam niet veranderd. Op het moment dat je voet zet op dit strand, vergeef je meneer Cook z’n fouten ook direct. Whitehaven beach is adembenemend. Het water zó helder dat je er dwars doorheen kunt kijken en het zand zo hagelwit dat het niet verwarmd kan worden door de zon, sterker nog het zand voelt koel aan. Erg comfortabel! Het is een waanzinnige natuurverschijnsel dat goed te bewonderen is vanaf het strand zelf, maar ook van het look-out punt een voorzichtige klim verderop.

Blog

Het kan altijd beter

Als je door de foto’s scrolt zal je direct begrijpen wat ik bedoel en daarbij moet ik dan vertellen dat de Whitsunday eilandengroep en Whitehaven beach niets eens op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. Dit betekent dat de uitgelichte plekken in m’n volgende blogs alleen maar beter kunnen worden! Dus benieuwd naar alle andere adembenemende plekken down under? Je leest het de volgende keer!

Blog

Mis nooit meer een topdeal!