Header afbeelding

Stedentrip Kopenhagen: doen!

Jeg elsker dig København

De titel zegt het al: Jeg elsker dig København, wat "ik hou van Kopenhagen" in het Deense betekent. Ja, ik hou enorm veel van Kopenhagen en daardoor ook van Denemarken zelf. In de toekomst wil ik nog meer van Denemarken ontdekken, maar nu eerst: Kopenhagen.

Kleine zeemeermin Kopenhagen
Kleine zeemeermin Kopenhagen

Afgelopen mei ben ik voor de 4e keer naar Kopenhagen geweest binnen 2 jaar. Deze keer niet alleen, maar met mijn beste vriend Bas. Bas is mindervalide, maar dat is in Kopenhagen geen probleem! Het enige nare zijn misschien sommige grotere stenen, die als stoep functioneren, maar ook daarbij kan geholpen worden!

Waarom Kopenhagen?

Voor mij is Kopenhagen dé stad om naar toe te gaan. Ik voel mezelf daar zo thuis! De mensen, de omgeving, de sfeer… alles is voor mij perfect! Ik ben zelfs bezig om te proberen om een cursus Deens te gaan volgen, indien dat haalbaar is.In een weekend kan je alle mooie en belangrijke dingen van Kopenhagen bekijken. Vanaf Amsterdam Schiphol Airport of Eindhoven Airport vlieg je rechtstreeks in ongeveer een uurtje naar de hoofdstad van Denemarken. Dit kan al vanaf €40,-! Er zijn genoeg hotels of hostels te vinden in de buurt van Strøget, maar ook net buiten het centrum. Door de vele stations en metrostations, zit je nooit ver van de stad af. Tip!: Koop een kaartje voor het OV van 24 of 72 uur, dit bespaard je veel geld!Denen zijn erg vriendelijk en behulpzaam, maar ze houden ook van een schone omgeving. Er is dan ook niet tot nauwelijks afval op de straten te vinden.

Hoogtepunten in Kopenhagen

Kopenhagen kent diverse bezienswaardigheden. Hieronder een overzichtje van de bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn tijdens je reis naar Kopenhagen.

De Nyhavn

De Nyhavn is de haven van Kopenhagen met veel restaurantjes en cafés langs het water. Het is ook een populaire uitgaansplek en er gaan rondvaarten door de haven van Kopenhagen. Hier kun je voor iets meer dan €10 een kaartje kopen voor een rondvaart. De oudste huizen die in de Nyhavn staan, zijn meer dan 300 jaar oud. De huizen vallen op door de verschillende en opvallende kleuren die ze hebben.

Nyhavn Kopenhagen
Nyhavn Kopenhagen

Strøget, dé winkelstraat van Kopenhagen

Dé winkelstraat van Kopenhagen! Strøget is een autovrije straat. Je vind alleen auto’s in de buurt van oversteekplaatsen. Strøget bestaat officieel uit verschillende straten met pleinen die ieder een eigen naam dragen. Er zijn diverse eettentjes en winkels te vinden, maar ook winkelcentra. Van H&M tot aan Louis Vuitton, ongeveer alles zit er! De straat loopt van Rådhuspladsen tot Kongens Nytorv.

De kleine zeemeermin

Bijna iedereen die het woord Kopenhagen hoort, denkt hierbij aan het beeld van de kleine zeemeermin. Het is een wereldberoemd standbeeld en behoort daarom ook tot dé toeristische trekpleister van Kopenhagen.

Amalienborg

Last but not least. Een bezoekje aan Amalienborg mag ook zeker niet ontbreken! Het is woonplaats van de Deense koninklijke familie. Vorstin Margrete II woont hier met haar 2 zonen. Ieder dag om 12 uur in de middag vind de “wisseling van de wacht” plaats. Dit is gewoon toegankelijk voor publiek, dus zeker leuk om een keer te bekijken!

Amalienborg Kopenhagen
Amalienborg Kopenhagen

Uiteraard zijn er nog veel meer leuke dingen te doen in Kopenhagen, zoals naar Tivoli of voor de voetballiefhebbers het Parken stadion, de thuishaven van FC Kopenhagen.

Is Kopenhagen duur?

Zoals iedereen wel weet, is het leven in Denemarken duurder dan bij ons in Nederland, daarom denken de meeste dat een stedentripje naar Kopenhagen meteen honderden euro’s kost. Maar wat blijkt, je kunt prima met een low-budget daar een weekendje vertoeven! Als je niet midden in de stad gaat zitten, maar er net buiten, kan je voor en prima prijs een leuk en goed hotel vinden. Samen een stedentrip maken is natuurlijk goedkoper dan alleen (denk hierbij dan dus aan het verblijf). Een lunch aan de Nyhavn kan snel €30,- kosten! Pas hiermee op, voor je het weet bestel je iets simpels en betaal je de hoofdprijs! Het beste is om ergens buiten de haven te gaan eten, scheelt je behoorlijk wat geld. Je kunt makkelijk voor€50,- per dag in Kopenhagen verblijven, inclusief verblijf, eten etc.

Hotel tips voor reizen met mindervaliden in Kopenhagen

Deze trip ben ik natuurlijk samen aangegaan met Bas. Wij hadden van te voren een zoektocht gedaan naar de beste hotels, voor een goede prijs. Wij kwamen uit op het 4 sterren hotel: AC Hotel by Marriott Bella Sky Copenhagen. Wauw, wat was dit een goed hotel! Op ongeveer een kwartier van het centrum af, met op 350m een metrostation. We hadden een kamer speciaal voor mindervaliden. Deze kamer was luxe, groot en had echt een enorme badkamer. Je had prachtig uitzicht vanuit onze kamer.

AC hotel Kopenhagen
AC hotel Kopenhagen

Wist je dat?

….. Lego enorm populair is onder de Denen en er in Billund het allereerste Legolandpark ter wereld staat? Én er in de binnenstad van Kopenhagen een Lego winkel bevindt?

Lunch Kopenhagen
Lunch Kopenhagen

….. Schrijver en dichter Hans Christian Andersen Deens is?….. Smørrebrød écht typisch een Deens lunchgerecht is en geserveerd kan worden met allerlei beleg?….. Tivoli niet alleen een park is, maar ook een pretpark is?….. Denen het liefst alles op de fiets doen?….. Hyggelig gezelligheid betekent? Iets waar Denen enorm van zijn….. Metro’s onbemand bestuurd worden?….. Ze Deense kronen als betaalmiddel hebben, terwijl ze wel tot de Europese Unie horen?….. Er veel gratis festivals zijn in Kopenhagen

Legoland Kopenhagen
Legoland Kopenhagen

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. denemarken kopenhagen
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.