Header afbeelding

6x de mooiste stranden van Mallorca

Genieten van de Spaanse zon op deze hagelwitte stranden

De mooiste stranden van Mallorca

Mallorca wordt vaak alleen gezien als populaire feestbestemming, maar dit Spaanse eiland is zoveel meer dan dat! Zo is dit eiland verrassend veelzijdig en kent het eiland een heerlijk subtropisch klimaat. Voor strandliefhebbers en zonaanbidders is Mallorca een heerlijke vakantiebestemming, want het eiland telt bijna 200 stranden en kustlijn van maar liefst 580km! Waar je de mooiste stranden van Mallorca vindt? Dat lees je in deze blog!

  1. Cala d'Or
    Cala d'Or bevindt zich in het Zuiden van Mallorca en kent door deze ligging vaak gunstige weeromstandigheden. Perfect voor een heerlijk stranddagje! Cala d'Or is een populair strand en het strand wordt omringd door verschillende baaien. Daarnaast zijn er douches en wc's bij dit strand te vinden, is de zee rustig en is het water helder blauw. Een geweldig strand voor gezinnen! 

  2. Cala Millor
    Dit strand behoort zonder twijfel tot een van de mooiste stranden van Mallorca. Misschien zelfs wel hét mooiste strand van Mallorca. Het goudkleurige zand, kristalheldere water en zijn prettige ligging met boulevard maken dit strand erg populair. Houd je van watersporten? Dan is Cala Millor ook een zeer geschikt strand! Je kunt hier bijvoorbeeld surfen en waterskiën.

    Stranden Mallorca

  3. Cala Varques
    Een minder bezocht strand, maar zeker niet minder mooi, is Cala Varques. Dit strand bevindt zich in het zuidoosten van Mallorca, in een prachtige rotsachtige omgeving. Geniet van de Spaanse zon, neem een duik in het heldere water en geniet van alle rust! Tip: neem zelf genoeg eten en drinken mee, wanneer je Cala Varques bezoekt, want er zijn winkeltjes of eetgelegenheden in de nabije omgeving van dit strand te vinden.

  4. Es Trenc
    Het hagelwitte zandstrand en het turquoise water geeft het strand Es Trenc een Caribische indruk. Es Trenc is maar liefst 6 kilometer lang en bevindt zich in een Nationaal Park. Wij zijn fan van dit prachtige strand! 

    Mooiste stranden Mallorca

  5. Playa de Palma
    De naam verklapt het al, maar dit strand bevindt zich bij de hoofdstad van Mallorca, Palma. Playa de Palma ligt op slechts 4 kilometer van de hoofstad en is daardoor ook een veelbezocht en druk strand. Het strand is maar liefst 7 kilometer lang, dus ondanks de drukte zul je hier gegarandeerd een plekje kunnen vinden! Wanneer je niet beschikt over een auto tijdens je vakantie op Mallorca is dit strand ideaal. Er is hier een hoop te beleven en de aangrenzende badplaatsen zijn gemakkelijk te bereiken via de boulevard. Zonnen maar!

  6. Caló des Moro
    Dit verborgen pareltje is voornamelijk bekend onder de locals. Caló des Moro is dan ook wat moeilijker te bereiken, vergeleken met de andere stranden, maar dit strand is zeker een bezoekje waard! Dus als je op zoek bent naar een rustig strand met kristalhelder water, dan is dit the place to be!

    Mooiste stranden Mallorca

  1. Home
  2. blog
  3. de mooiste stranden van mallorca
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.