Header afbeelding

De mooiste eilanden van Thailand voor jou op een rijtje!

Top 12 mooiste eilanden van Thailand

Wie een Thais eiland wil bezoeken tijdens zijn vakantie zal erachter komen dat er véél keuze is. En ieder eiland heeft zijn eigen eigenschappen. Wil jij juist een levendig nachtleven of zoek jij een rustig eiland met verlaten stranden? Er is voor ieder wat wils! Speciaal voor jou zetten we de mooiste eilanden van Thailand op een rijtje. En het mooie is, wij zoeken met alle liefde een spotgoedkope vakantie naar Thailand voor jou uit!

Aan de westkust van Thailand vind je de Andaman zee. De eilanden die hier bovenaan vele bucketlists staan zijn o.a. Koh Phi Phi, Phuket, Railay, Koh Lanta en Koh Lipe. Check hieronder welk eiland jij in je volgende vakantie gaat bezoeken. ;-) De beste reistijd voor deze eilanden is van november t/m april.

1. Koh Phi Phi

Koh Phi Phi bestaat uit zes eilanden, met als hoofdeiland Koh Phi Phi Don. Hier vindt je restaurants, accommodaties, bars en winkeltjes. Vanaf dit eiland kan je vele tours maken naar de overige eilandjes. Relax op de prachtige stranden en chill op Maya Beach, waar de film 'The Beach' is opgenomen. Ideaal voor: reizigers die het echte eilandgevoel willen ervaren en op mooie zandstranden willen chillen. Je vindt hier jonge reizigers die van een feestje houden, maar ook de stellen die op honeymoon zijn en gezinnen met kinderen. Let wel: het is een relatief druk eiland! 

2. Phuket

Phuket is waarschijnlijk het bekendste eiland van Thailand. Hierdoor wordt het ook druk bezocht door toeristen uit alle klasses en is er voor iedereen wat wils. Je kan naar afgelegen stranden, drukke markten, een bruisend nachtleven, leuke stadjes en je kunt er prachtig duiken. Denk er wel aan dat de prijzen hier vrij hoog liggen omdat het zo toeristisch is. Van backpackers tot aan luxe resortbezoekers.

3. Koh Lanta

Koh Lanta is een van de mooiste eilanden van Thailand. Koh Lanta is een eiland waar je meer rust vind. Je kan hier zonnen op rustige zandstranden en de onderwaterwereld biedt veel moois. Er is geen bruisend nachtleven, maar je kunt wel een drankje drinken in een bar. De meeste barretjes zijn gelocaliseerd bij het populaire strand Klong Dao. Duikers en rustzoekers kunnen hier hun hart ophalen.Mooiste eiland van Thailand Koh Lanta

4. Koh Lipe

Vlakbij Maleisië vindt je Koh Lipe. Het is een nog relatief onontdekt eiland, dus je kunt er nu nog genieten van de rust, bountystranden, kalm blauw water en prachtige koraalriffen. Op het eiland zijn geen geldautomaten. Dus zorg er wel voor dat je cash meeneemt. De accommodaties die je daar tegenkomt zijn voornamelijk hutjes, variërend in prijsklasse.

5. Railay

Het schiereiland Railay mag ook niet ontbreken in dit rijtje. Dit eiland kan je alleen per boot bereiken en het is uitermate geschikt voor backpackers die van rotsklimmen houden. Maar ook de reizigers met een ruim budget kunnen zich prima vermaken in de luxere resort aan de westkust. De populaire bezigheden op Railay zijn o.a. kayakken, rotsklimmen en grotten bezichtigen.

6. Similan eilanden

De Similan eilanden zijn het lastigst te zoeken omdat ze het verst uit de kust liggen. De archipel bestaat uit negen eilanden waarvan er slechts twee bewoond zijn. Dit zijn Koh Miang en Koh Similan. Het heldere water, tropische vissen en kleurrijke koraalriffen zorgen ervoor dat de Similan eilanden in de top tien staan van mooiste duiklocaties. Als je geluk hebt spot je inktvissen, reuzenmanta's en barracuda's! De mooiste maand om er te duiken is maart. Dan is het water het helderst.

7. Koh Samet

Maar ook aan de oostkust van Thailand vind je prachtige eilanden. Wat dacht je van Koh Samet, Koh Samui, Koh Kood, Koh Chang, Koh Phangan en Koh Tao? Koh Samet ligt relatief dicht bij Bangkok en is ondanks zijn kleine oppervlakte vrij toeristisch. In het regenseizoen is dit eiland een uitstekende keuze want het heeft de meeste zonuren van alle Thaise eilanden. Dus wil je vanuit Bangkok even een paar dagen strand meepakken? Dan is Koh Samet ideaal! Voor ieder budget is hier een accommodatie te vinden. Het beste seizoen om het eiland te bezoeken is van oktober t/m mei.

8. Koh Samui

Koh Samui is het bekendste eiland aan de westkust. Ondanks dat het een veelbezocht eiland is door toeristen kan je hier ook nog prima de rustigere stranden vinden. Vooral de luxepaardjes kunnen hun hart ophalen, want Koh Samui stikt van de luxe resorts! Voor een budgetoptie is een Moonhut Bungalow aan het strand een leuke tip ;-) Het klimaat is op z'n best van januari t/m juli.

9. Koh Kood

Koh Kood is een beeldschoon eiland en ligt naast Koh Chang. Het eiland is nog niet ontdekt door de grote massa en hierdoor ontbreekt het ook nog aan een duidelijk centrum, geldautomaten en supermarkten. Koh Kood is een prachtig eiland om te snorkelen, een trekking te maken en om op de hagelwitte stranden zoals Bang Bao en Aow Pharo te chillen.

10. Koh Chang

Het buureiland van Koh Kood is Koh Chang, het op één na grootste eiland van Thailand. Veel toeristen vinden dit Koh Chang een van de mooiste eilanden van Thailand. Van backpackers tot resorttoeristen, iedereen vermaakt zich hier. Het eiland bestaat voor een groot deel uit jungle en biedt daarmee olifantenexcursies en trekkingsmogelijkheden aan. Tip: verken het eiland per scooter (de wegen zijn goed!). Koh Chang en Koh Kood bezoek je het beste van november t/m april.undefined

11. Koh Phangan

Feestende backpackers voelen zich helemaal thuis op Koh Phangan. Vooral de Full Moon Party's op Haad Rin Beach zijn bekend. Maar naast het bruisende nachtleven biedt het eiland ook veel natuurschoon en rustige stranden zoals Bottle Beach. De beste tijd om Koh Phangan te bezoeken is van januari t/m september.

12. Koh Tao

Wil jij je duikbrevet halen? Ga dan naar Koh Tao! Dit is namelijk één van de goedkoopste plekken ter wereld om je duikbrevet te halen. Dit is dan ook de nummer 1 bezigheid. De onderwaterwereld is prachtig en nachtleven is bescheiden, maar leuk! Ondanks dat het vrij druk kan zijn heerst er een relaxte sfeer op het eiland. Van januari t/m september geniet je hier van het beste weer.

Ben jij net zo enthousiast geworden over de Thaise eilanden als ons? Boek dan snel een spotgoedkoop ticket naar Thailand!

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. de mooiste eilanden van thailand
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.