Header afbeelding

Everything is bigger in Texas

De 6 leukste steden van Texas

Ikzelf ben een ongelofelijke fan van Texas! Ik ben een tikkeltje bevooroordeeld aangezien ik er een jaar heb gewoond, maar de Lone Star State heeft mijn hart gestolen. Wie bij Texas alleen denkt aan cowboys en guns heeft het mis, want de staat heeft veel meer te bieden! En toch als mensen een reis boeken naar Amerika gaat deze vaak naar de west- of oostkust of New York. Texas is misschien niet de eerste staat waar je aan denkt om te bezoeken maar wat mij part zou de staat juist op nummer 1 moeten staan. Het is ontzettend divers en prachtig. En natuurlijk; everything is bigger in Texas. Mocht je nou na al deze lovende woorden over Texas nog steeds twijfelen, ga ik proberen je alsnog over te halen. Hieronder de leukste steden van Texas!

#1 San Antonio, favoriet in Texas!

Om meteen maar even te beginnen met mijn favoriet: San Antonio! Wat een leuke stad is dit zeg. De stad ligt in het zuiden van Texas, relatief dichtbij Austin (120 kilometer verderop, dat is voor Texaanse begrippen om de hoek). De stad is relatief oud en een belangrijke gebeurtenis wat hier heeft plaatsgevonden is de slag om de Alamo. Dit is 1 van de belangrijkste gebeurtenissen in de onafhankelijkheidsoorlog van Texas. Dit was een oorlog tussen Mexico en Texaanse rebellen. Ondanks dat alle Texaanse rebellen werden gedood, resulteerde de oorlog in de onafhankelijkheid van de republiek Texas. De Texaanse rebellen kregen hierdoor eeuwige roem omdat ze zich maar liefst 10 dagen wisten stand te houden tegen de Mexicanen. Tegenwoordig is de Alamo gratis toegankelijk voor toeristen en krijg je hier een goede indruk van de geschiedenis van San Antonio.

Alamo San Antonia Texas
Alamo San Antonia Texas

Wat je verder zeker moet doen is een boottochtje over de Riverwalk. San Antonio wordt gekenmerkt door de rivier die dwars door het centrum heen loopt. Vanuit de boot kan je genieten van de stad, waar je nog steeds veel Mexicaanse invloeden kunt zien. ’s Avonds kan je lekker dineren aan het water en genieten van een drankje. De stad heeft een ontzettend leuk sfeertje en is daarom met stipt mijn nummer 1 in Texas!

San Antonia Texas - schutters
San Antonia Texas - schutters

 

#2 Austin, de hoofdstad van Texas

De hoofdstad van Texas is een echte muziekstad en dit wordt overal duidelijk. Het leukste is daarom in Austin ook om gewoon lekker te slenteren door de straten en te genieten van de straatmuzikanten, graffiti en gezelligheid. Het bekendste en leukste straatje is Rainey Street. Dit is een erg hip straatje waar je vooral kan uitgaan en lekker eten.

Een gebouw wat niet te missen valt is het Texas State Capitol.  Ik vond het een erg imposant gebouw en erg leuk om een kijkje te nemen in alle kamers. Er zijn verschillende tours die je hier kan doen. De zijn gratis en inclusief gids. De tour geeft je een goede indruk van de functie en historie van het gebouw. Wij hadden de tour gekozen van een halve dag en deze duurt wel wat lang en kan soms een klein beetje langdradig zijn. Verder kun je nog kiezen tussen tours van 1 uur, 2/3 uur of een hele dag. Ik zou zelf nu dan kiezen voor de tour van 2/3 uur. Hierin kan je nog genoeg zien van het gebouw en veel leren.

Texas State Capitol.

#3 Dallas

Dallas is een wat modernere stad dan de andere genoemde steden maar daardoor absoluut niet minder leuk. Wat echt heel veel indruk op mij heeft gemaakt is ‘The Sixth Floor Museum’. Dit museum gaat namelijk helemaal over John F. Kennedy en zijn dood. In het museum heb ik een audiotour gedaan die je helemaal meeneemt in zijn levensverhaal en de manier waarop hij vermoord is. Er wordt veel aandacht besteed aan zijn moordenaar Lee Harvey Oswald. Het museum is dan ook in hetzelfde gebouw waarvan Lee Harvey Oswald heeft geschoten. Op de straat staat met een kruis aangegeven waar John F. Kennedy precies vermoord is. Tickets kosten 18 dollar en kan je online kopen. Een bezoekje aan het museum kost je ongeveer 2 uur als je de audiotour volgt.

#4 Fort Worth, het echte oude Texas

Voor het echte oude Texas ga je naar Fort Worth. Ikzelf ben hier vanuit Dallas een dagje naartoe geweest en dat was zeker de moeite waard. In Fort Worth kan je alles vinden waar je aan moet denken als je aan Texas denkt: Rodeo’s, saloons en cowboys. Dit vind je vooral allemaal in de wijk Fort Worth Stockyards. Deze wijk is een eerbetoon aan de veehouderij omdat het in de 19e eeuw de belangrijkste rust- en overslagplaats was voor veevervoer naar de oostkust. Hedendaags komt er veel toerisme en kan je je er prima een hele dag vermaken. Om 11:30 en 16:00 vindt de zogeheten ‘cattle drive’ plaats. Op dit moment worden de Texas Long Horns door de hoofdstraat van de wijk gedreven. Verder zijn er allemaal leuke restaurantjes en winkeltjes waar je je overdag kan vermaken. ’s Avonds gingen we naar Billy Bob’s Texas: een gigantisch uitgaanscomplex waar je van alles kunt doen. Zo kun je er poolen, eten, drinken en zelfs linedancen. Ook kun je er naar een rodeo gaan. Ik vond dit allemaal fantastisch omdat dit het Texas is waar ik van droomde. Zeker heengaan dus!

Forth worth Texas
Forth worth Texas
Rodeo Texas
Rodeo Texas

#5 El Paso, dubbelstad in Texas

Dit is waar mijn bevooroordeeldheid vooral naar boven komt. Ik heb namelijk 14 maanden met heel veel plezier in El Paso gewoond. Het is niet per se een stad waarvan ik zeg; daar moet je echt naartoe gaan als je in Amerika bent, maar als je er toevallig langskomt zou ik er zeker een stop maken! El Paso is namelijk een dubbelstad met de Mexicaanse stad Juárez. De stad wordt verdeeld door de grens maar aan beide kanten zie je de invloed van de andere kant. Ondanks dat Juárez bekend staat als een ontzettend gevaarlijke stad, met name door de drugskartels die de stad beheersen, moet je je hierdoor niet laten afschrikken. Je merkt hier totaal niks van in El Paso en El Paso was staat zelfs bekend als 1 van de veiligste steden van Amerika. Ik ben zelf ook 2 keer in Juárez geweest samen met mijn Mexicaanse vriendin en vond dit heel leuk. Mocht je dit nu zelf ook willen doen, zou ik wel aanraden om samen met iemand Juárez te bezoeken die er bekend is en weet wat je wel en niet kunt doen. In El Paso is het leuk om over de Trans Mountain Road te rijden. Dit is een scenic drive waar je een prachtig uitzicht hebt over El Paso en Juárez.

#6 Houston, we’ve got a problem

I do have a problem met Houston want ik ben hier helaas nooit geweest. Ik kan hier dus niet veel over schrijven maar wilde hem ook niet helemaal weglaten. Ik zou namelijk graag nog een keer een bezoekje doen aan deze stad om het NASA space center te bezoeken. De stad Houston staat bekend om zijn vele musea en daardoor staat deze stad ook nog zeker op het lijstje.

Conclusie is dus dat Texas genoeg te bieden heeft en zeker niet mag worden overgeslagen tijdens je bezoek aan The States.

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. de leukste steden van texas
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.