Reisfilms- en series die je gezien moet hebben!

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

de leukste reisfilms en series

Reisfilms en -series die je gezien moet hebben!

Kun jij er al een paar afstrepen?

Nu we met zijn allen in een lockdown zitten, hebben we genoeg tijd om films en series te kijken. Heb jij Netflix al bijna uitgespeeld en weet je niet meer wat je moet kijken? Wij geven jou de beste tips voor leuke reisfilms- en series! Dit is de perfecte gelegenheid om heerlijk weg te dromen en wellicht alvast plannen te maken voor de toekomst wanneer reizen weer mogelijk is.

1. Floortje Naar Het Einde Van De Wereld

Floortje Naar Het Einde Van De Wereld wordt gepresenteerd door de Nederlandse Floortje Dessing. In de serie zoekt Floortje de verste uithoeken van deze aardbol op, zoals de jungle van Cambodja, het eiland Wrangel in Siberië en het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Ze bezoekt mensen die op deze ongewone plekken leven en draait een paar dagen mee in hun leven. Zo leert ze hoe het is om op deze bijzondere manier te leven. De bijzondere ontmoetingen tussen Floortje en haar gasten in het programma resulteren in inspirerend beeldmateriaal. Heb je alle afleveringen al gezien en kun je er maar geen genoeg van krijgen? Dan is Floortje Terug Naar Het Einde Van De Wereld ook iets voor jou! In deze serie reist ze terug naar de bijzondere plekken waar ze is geweest om te kijken hoe het een aantal jaren later gaat.

2. Into the Wild

Into the Wild is een prachtige verfilming van het gelijknamige boek dat Jon Krakauer heeft geschreven. Het waargebeurde verhaal gaat over Chris McCandless. Van de succesvolle student wordt verwacht dat hij een vervolgstudie rechten gaat volgen aan Harvard University. Echter is dit niet de weg die Chris wilt volgen. Hij voelt zich niet thuis in de huidige maatschappij waarin hij leeft en besluit om de wereld rond te trekken. Het geld op zijn spaarrekening doneert hij aan een organisatie en begint aan het leven om als ‘zwerver’ de wereld te gaan ontdekken. Zijn doel is om helemaal afgesloten van de mensheid in Alaska te leven. De verhalen die hij meemaakt onderweg schrijft hij op in een dagboek. Hij ontmoet bijzondere mensen en maakt opmerkelijke avonturen mee. Eenmaal aangekomen in Alaska leeft hij in een oude schoolbus. Als hij terug wilt reizen naar de bewoonde wereld ziet hij dat het beekje waar hij doorheen moet is veranderd in een rivier met kolkend water, waardoor hij verplicht terug moet naar de oude schoolbus. Hij komt voor grote uitdagingen te staan…

Into the Wild Reisfilm

Foto door Markus Spiske van Unsplash

3. The Bucket List

The Bucket List is een Amerikaanse drama-comedy film. In deze film leren de twee hoofdpersonages, Edward Cole en Carter Chambers, elkaar kennen in het ziekenhuis. De twee mannen zijn allebei opgenomen vanwege de constatering van kanker en delen samen een ziekenhuiskamer. Ze leren elkaar steeds beter kennen tot Edward een lijstje vindt van Carter. Dit blijkt een Bucket List te zijn. Samen besluiten ze om deze Bucket List te gaan verwezenlijken. De twee mannen zijn enorm verschillend en krijgen zo een inkijkje in elkaars leven. Dit zorgt voor hilarische, maar ook prachtige momenten.

4. Down to Earth with Zac Efron

In deze serie reist Zac Efron samen met Darin Olien af naar verschillende plekken op de wereld. De bestemmingen die worden bezocht in de serie zijn IJsland, Frankrijk, Costa Rica, Sardinië, Lima, Puerto Rico, Londen en Iquitos. Duurzaamheid is het thema die centraal staat in deze serie. Zac duikt bijvoorbeeld in de wereld van de hernieuwbare energie in IJsland en de mannen bezoeken een ecodorp in Costa Rica.

5. The World's Most Extraordinary Homes

Wonen op de meest bijzondere plekken in de meest bijzondere huizen. Droom jij daar ook wel eens van of ben je benieuwd hoe dat zal zijn? Dan is deze serie echt wat voor jou! De architect Piers Taylor reist samen met actrice Caroline Quentin naar deze huizen toe. De huizen variëren enorm, zowel qua uiterlijk als qua locatie. Van een huis gebouwd op een rots tot een huis in het bos en nog veel meer.

6. Expedition Happiness

De Duitse Felix Starck koopt samen met zijn vriendin Selima Taibi een oude Amerikaanse schoolbus van maar liefst 13 meter lang. De schoolbus verbouwen ze tot luxe camper en samen met hun hond Rudi trekken ze rond door Noord- en Zuid-Amerika. Ze beginnen in Alaska en de bedoeling is om te eindigen in Argentinië. Het stel neemt hun camera en drone mee, wat zorgt voor prachtige beelden.

7. Our Planet

David Attenborough, de kans is groot dat je hem kent. De Britse bioloog heeft een groot deel van zijn leven gespendeerd als televisiemaker van natuurseries. Inmiddels is hij 94 jaar en heeft hij alle continenten van de wereld gezien. In de serie Our Planet laat hij verschillende natuurwonderen van dichtbij zien. Je ziet prachtige beelden van het leven in de jungle, de diepste oceanen maar ook van de impact van de klimaatverandering op het poolgebied. Kijk je ogen uit terwijl je kijkt naar de meest bijzondere natuurverschijnselen van de wereld.

8. Reizen Waes

Tom Waes staat bekend omdat hij reizen maakt naar bestemmingen die de ‘gemiddelde toerist’ over zou slaan. Nog voordat alle grenzen dicht gingen vanwege Corona, maakte Tom Waes een prachtige reis door Japan. In drie afleveringen reisde hij maar liefst 4000 km door dit geweldige land. In een eerder seizoen maakte hij een reis door Europa. Hij bezocht onder andere Spanje, Polen, Noord-Ierland, Groenland en Oekraïne en ging op zoek naar plekken waar (bijna) geen toeristen komen. Dit zorgt voor bijzondere momenten en leerzame afleveringen.

 

Pak een bak popcorn, een lekker drankje en ga genieten van de films en series. Laat het ons vooral weten wat je van de films en series vond! Alvast veel kijkplezier.

Mis nooit meer een topdeal!