Indonesië Lombok

Dé hotspots van Indonesië die je volgens ons niet over mag slaan!

Onze 8 tips voor een droomreis in Indonesië

Wil je een land bezoeken met vele gezichten? Ga dan naar Indonesië! Je kan vele kanten op, maar dat maakt het misschien ook wel lastig... Want naar welke eilanden van Indonesië moet je nu precies toe? Wij hebben het voor je uitgezocht en hieronder vind je dé hotspots van Indonesië. :)

Eilanden van Indonesië

Indonesië bestaat uit zo'n 17.500 eilanden. Ja, echt! Het zijn er ontzettend veel. We pikken er een aantal eilanden uit om uit te lichten. Een aantal populaire eilanden (of eilandgroepen) zijn:

Hotspots Indonesië

Indonesië hotspot #1: Java

Java is het belangrijkste onderdeel van Indonesië. Het is zowel het politieke, economische als culturele hart en het heeft vele bezienswaardigheden. Zo kan je een wandeling maken door de Botanische tuinen in Bogor, de zonsopkomst bewonderen bovenop Mount Bromo en in Yogyakarta kan je de Borobudur en de Prambanan bezoeken. Koopjesjagers zullen hier ook zeker slagen want je kunt hier heerlijk shoppen!

Indonesië hotspot #2: Bali

Zonnen, zwemmen, dolfijnen spotten, relaxen, stappen, shoppen, rijstvelden bezoeken, tempels bekijken en aapjes spotten. Het kan allemaal op Bali! Zonder meer is dit de populairste vakantiebestemming van Indonesië. Je vindt hier dan ook veel verschillende soorten vakantiegangers. Van honeymooners en strandliefhebbers tot cultuurliefhebbers en fuifbeesten. Voor de avonturiers onder ons kan je er ook voor kiezen om de Gunung Agung te beklimmen. Dit is de grootste vulkaan van het eiland. In de omgeving van de vulkaan kan je relaxen in een van de hotsprings. En als je nog een paar mooie vakantiekiekjes wilt maken dan mag je de Tanah Lot, Pura Taman Avun, Gunung Kawi en Tirta Empul tempels zeker niet missen!

Indonesië hotspot #3: Sumatra

Je zou het misschien niet zeggen, maar Sumatra is het op zes na grootste eiland ter wereld! En dat heeft dan natuurlijk ook veel te bieden. Een absolute must is Bukit Lawang! Dit dorpje ligt te midden van de jungle en is daarom de ideale uitvalsbasis om een mooie jungle trek te maken door het Gunung Leuser National Park waar je vele wilde orang-oetans kan spotten! Ook het Way Kambas National Park is fantastisch. Hier kan je nog wilde tijgers, olifanten en zelfs enkele Sumatraanse neushoorns spotten. Dus qua wildlife zit je op Sumatra wel goed.

Maar ook de strandliefhebbers hebben geluk op Sumatra, want de Mentawai Eilanden liggen op ongeveer 80 km voor de kust van Padang. Hier kan je heel mooi surfen en het is een perfecte plaats om de traditionele volksstammen te ontdekken. Heb je de avontuurlijke jungle trek al achter de rug maar wil je graag nog meer activiteiten ondernemen? Wat dacht je dan van het beklimmen van de vulkaan en vervolgens kanovaren in het kratermeer? Vet toch?! :)

Indonesië hotspot #4: Sunda Eilanden

Ben jij niet dol op massatoerisme maar wil je wel relaxen op een mooi strand? Ga dan naar de Sunda Eilanden. Deze zijn nog niet zo bekend bij toeristen dus het is er relatief rustig. Het eiland Sumba is het bekendste eiland en je vindt hier ongerepte parelwitte stranden, kunt hier geweldig surfen en je hart gaat sneller kloppen als je de dorpjes ziet met hun authentieke cultuur en de bewoners die volop geloven in natuurverschijnselen.

Indonesië hotspot #5: Lombok

Lombok daarentegen is weer iets toeristischer. Neem bijvoorbeeld Senggigi, de belangrijkste badplaats van Lombok. Hier vindt je volop hotels, bars, restaurants, winkels… maar ook prachtige stranden! Maar ook Kuta is goed op weg om de nummer 1 badplaats te worden van Lombok.

Als je de stranden van Lombok hebt gezien kan je nog een mooi uitje maken naar de Gili Eilanden. Deze kleine paradijsjes op aarde liggen voor de kust van Lombok en bieden voor ieder wat wils. Zo is Gili Air uitstekend voor gezinnen, Gili Meno voor de rustzoekers en Gili Trawangan voor de partyanimals. En ook op Lombok is er voor de avonturiers ook weer een mooie vulkaantocht te maken!

Indonesië hotspot #6: Komodovaranen spotten op Komodo

Je hebt er vast wel eens van gehoord, de Komodovaraan. Deze grote hagedis kan maar liefst 3 meter groot worden met zo’n 100 kilo schoon aan de haak. En jij kan ‘m spotten! Hiervoor ga je naar het Komodo National Park op Komodo, want je kan ze nergens anders ter wereld spotten.

Indonesië hotspot #7: Flores

Dé ultieme snorkel- en duikspot van Indonesië: Flores! De plaats Labuanbajo is de ideale uitvalsbasis voor een relaxvakantie. Hier kan je chillen op de schitterende stranden en duiken of snorkelen in de oceaan. En als je deze zonvakantie wilt combineren met een leuke excursie dan kan je Mount Kelimutu bezoeken. In het kratermeer van  deze vulkaan kan je namelijk een prachtig kleurenspel aanschouwen. Het beste maak je deze trip vanuit het dorpje Moni.

Indonesië hotspot #8: Sulawesi

Last but not least… Sulawesi! Het eiland is niet zo toeristisch, maar wel zeker de moeite waard om te bezoeken. Neem bijvoorbeeld Pulau Bunaken, één van de beste duikplekken ter wereld. Je vindt dit pareltje helemaal in het noorden van Sulawesi. Helaas heeft deze status de prijzen opgedreven, waardoor het duiken niet heel goedkoop meer is. Voor de budgetreizigers onder ons kan je dan beter naar de Togean Eilanden. Dit zijn een paar paradijselijke eilanden waar je prachtig kunt duiken en snorkelen voor een mooi prijsje.

Sulawesi Indonesië

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. de hotspots van indonesie die je volgens ons niet over mag slaan
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.