Eiffeltoren Parijs

Wat te doen in Parijs?

Top 10 bezienswaardigheden

Heb jij een stedentrip naar het prachtige Parijs op de planning staan en vraag jij je af wat je allemaal kunt doen en zien in de hoofdstad van Frankrijk? Dan ben je op de juiste plek! Wij hebben de 10 beste tips voor bezienswaardigheden in Parijs op een rijtje gezet! Van een bezoek aan de Eiffeltoren tot de leukste gratis musea.

Top 10 leukste bezienswaardigheden in Parijs

  1. Geniet van het uitzicht vanuit de Eiffeltoren
  2. Bezoek de Notre Dame 
  3. Ontdek het bruisende Montmartre
  4. De Sacre Coeur
  5. Rondvaart over de Seine
  6. Ontdek de begraafplaats van Cimetière du Père-Lachaise
  7. Verdwaal in het Louvre
  8. Shop till you drop @ Galeries Lafayette
  9. Arc de Triomphe
  10. Bezoek een van de vele musea van Parijs

👉 Check hier al onze deals voor een goedkope stedentrip Parijs!

1. Geniet van het uitzicht vanuit de Eiffeltoren 

Je kunt er niet omheen, dé eyecatcher en het kenmerkende van Parijs is natuurlijk de Eiffeltoren. Ze werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1889 en werd zo populair dat ze bleef staan. Inmiddels is de Eiffeltoren de meest bezochte en betaalde attractie ter wereld. Het boegbeeld zelf is super indrukwekkend, maar dat geldt ook voor het uitzicht vanaf de toren! Als je geen last hebt van hoogtevrees, raden we je aan om een kaartje te kopen en met de lift of de trap naar de top van de Eiffeltoren te gaan.

Elk uur vanaf 21:00 uur en in de zomer vanaf 22:00 uur is er elk uur een lichtshow te bewonderen. De Eiffeltoren wordt dan namelijk 3 minuten lang verlicht met gouden knipperende lampjes!

Tip! Hoe romantisch is het om te gaan picknicken bij Champ de Mars met uitzicht op de toren?!

💰 Entreeprijzen zijn vanaf €20

👉 Haal hier je entreetickets voor de eiffeltoren!

Wat te doen in Parijs - Eiffeltoren Parijs

De Eiffeltoren, Parijs

2. Bezoek de Notre Dame 

De Notre-Dame is een van de grootste kathedralen van Frankrijk en verdient een plek als een van de mooiste bezienswaardigheden in Parijs. Met zijn 860 jaar heeft het gebouw een rijke geschiedenis. De kathedraal werd op 15 april 2019 wereldnieuws nadat ze in brand vloog. Vanwege de brand blijft de Notre-Dame in ieder geval tot 2024 gesloten voor bezoekers. Desondanks blijft deze kathedraal van buiten nog steeds erg fotogeniek.

💰GRATIS

wat te doen in parijs - notre dame parijs

Notre Dame, Parijs

3. Ontdek het bruisende Montmartre

Een van de gezelligste en populairste wijken van Parijs is Montmartre. De knusse wijk is een van de leukste trekpleisters van de stad. De smalle straatjes, prachtige gebouwen en sfeervolle restaurants maken deze wijk echt tot een van de leukste plekken in Parijs!

💰GRATIS

wat te doen in parijs - montmartre

Montmartre, Parijs

4. De Sacre Coeur 

Op de top van de beroemde wijk Montmartre vind je het letterlijke hoogtepunt, de Sacre Coeur! Deze toeristische trekpleister is absoluut een van de mooiste bezienswaardigheden van Parijs. Na een klim via de trappen heb je een fantastisch uitzicht over de stad. Maar de basiliek zelf is natuurlijk echt het hoogtepunt! Een bezoekje naar binnen is zeker de moeite waard en mag je niet overslaan tijdens een stedentrip naar Parijs!

Let op! Tijdens een bezoek is een korte rok of short in de basiliek niet toegestaan. 

💰GRATIS

wat te doen in parijs - sacre couer

De Sacre Coeur, Parijs

5. Rondvaart over de Seine

Door het hart van Parijs stroomt de wereldberoemde Seine. Aan beide zijden van de rivier staan talloze prachtige gebouwen, waardoor een rondvaart echt een must-do is! Van de Eiffeltoren tot de Notre Dame, je komt alles tegen tijdens een rondvaart en het is zeker het hoogtepunt van je stedentrip.

💰Ritprijzen zijn vanaf €16

👉 Haal hier jouw tickets voor een rondvaart!

wat te doen in parijs - seine rondvaart

Rivier de Seine, Parijs

6. Ontdek de begraafplaats van Cimetière du Père-Lachaise

Een begraafplaats klinkt niet direct als een aantrekkelijke bezienswaardigheid. Maar de begraafplaats van Parijs, genaamd Cimetière du Père-Lachaise, is een super populaire toeristische trekpleister! Deze plek is wereldberoemd vanwege het feit dat het een indrukwekkende plek is om te bezoeken en bovendien liggen er vele wereldberoemde mensen begraven.

Tip! Om beter wegwijs te worden door het labyrint is het aan te raden om een rondleiding te boeken! 

💰GRATIS

👉 Boek hier jouw rondleiding door Cimetière du Père-Lachaise

7. Verdwaal in het Louvre

Het Louvre is absoluut een museum dat je moet bezoeken! Bovendien is dit museum het grootste museum ter wereld. Het oude paleis in het hartje van Parijs is omgetoverd tot een van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad! Het is een gigantisch gebouw, dus let op, je kunt hier makkelijk verdwalen, maar dat is niet erg, want overal kom je prachtige schilderijen tegen, met als bekendste natuurlijk de Mona Lisa.

Tip! Er staat vaak een lange rij om een kaartje te kopen. Vermijd deze wachttijd door voorafgaand aan je bezoek alvast online een kaartje te kopen. Zo kun je in de aparte rij voor tickethouders gaan staan en snel dit bijzondere museum betreden!

💰Entreeprijzen zijn vanaf €17

👉 Haal hier je tickets voor het Louvre!

wat te doen in parijs - louvre

Het Louvre, Parijs

Jardin de Tuileries 

Wanneer je uit het Louvre komt, kom je bijna direct in de Jardin des Tuileries terecht. Dit is een prachtig park waar je even kunt ontspannen midden in de drukke wereldstad Parijs! Dit gigantische park verbindt verschillende bezienswaardigheden, van het Louvre tot de Arc de Triomphe en de Champs-Élysées!

8. Shop till you drop @ Galeries Lafayette

Als je aan Parijs denkt, associëren de meesten het direct met winkelen. Het is namelijk niet voor niets een van de modesteden van de wereld. Dit zie je direct terug in Galeries Lafayette! Galeries Lafayette is een van de prachtige warenhuizen van Parijs. Het winkelcentrum trekt niet alleen veel bezoekers vanwege de winkels, maar vooral ook vanwege het adembenemende interieur. Met zijn enorme glazen koepel in het dak is Galeries Lafayette een lust voor het oog!

Tip! Neem de roltrap helemaal naar de bovenste verdieping en vind je weg naar het dakterras. Hier vind je namelijk een adembenemend uitzicht over de Parijse straten en daken wat je niet mag missen!

9. Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe mag niet ontbreken in de top 10 lijst van de leukste en mooiste bezienswaardigheden van Parijs! Deze iconische trekpleister trekt jaarlijks talloze toeristen naar het einde van de Champs-Élysées. Omringd door een van de drukste rotondes ter wereld, is de Arc de Triomphe te vinden. Als je hem van dichterbij wilt bewonderen, neem dan vooral de veilige ondergrondse doorgang! Het gebouw zelf is natuurlijk prachtig, maar wist je dat het van binnen een museum is? En als klap op de vuurpijl kun je de Arc beklimmen en genieten van een fantastisch uitzicht. Hoe leuk is dat!

💰Entreeprijzen zijn vanaf €13

👉 Haal hier je tickets voor de Arc de Triomphe

wat te doen in parijs - arc de triomphe

Arc de Triomphe, Parijs

Champ Elysees 

Parijs is een walhalla op zichzelf, maar mode en kunst komen echt samen op de indrukwekkend druk bezochte straten van de Champs-Élysées! Van de duurste merken tot toeristenwinkels, je vindt hier van alles!

10. Bezoek een van de vele musea van Parijs

Parijs heeft vele prachtige musea die je kan bezoeken. Naast het Louvre biedt Parijs vele verborgen pareltjes met uiteenlopende onderwerpen die je kunt bezoeken. Maar de prachtige stad heeft ook veel musea die gratis toegankelijk zijn voor het publiek. Hoe fijn! Bovendien zijn er ook een aantal geselecteerde musea die op de eerste zondag van de maand gratis te bezoeken zijn. Maar omdat wij van budgetvriendelijke vakanties houden, hebben we de gratis musea van Parijs voor je op een rijtje gezet!

Tip! Ben jij onder de 26, dan zijn er vele extra bezienswaardigheden en musea die jij gratis kan bezoeken. 

💰 GRATIS 

  1. Petit Palais - Petit Palais wordt ook wel het kleine Louvre genoemd. Die naam heeft het museum ook wel te danken aan zijn prachtige architectuur, waardoor het gebouw zelf al een museum op zich is!
  2. Musée d’Art moderne de la Ville de Paris - Wanneer je in de buurt loopt van de Eiffeltoren is een bezoekje aan het museum voor de moderne kunst zeker een bezoekje waard! Hier vind je namelijk het grootste schilderij ter wereld! 
  3. Maison de Victor Hugo - Dit museum richt zich op het leven van schrijver en dichter Victor Hugo. Je loopt hier door het oude huis van de dichter en maakt bijna letterlijk een stap terug in de tijd!

wat te doen in parijs - arc de triomphe

Arc de Triomphe, Parijs

Extra tips om te doen in Parijs! 

Er is natuurlijk veel meer te doen in Parijs! Naast deze bezienswaardigheden is er ook fantastisch eten te vinden in de stad en nog veel meer bezienswaardigheden en geweldige winkelmogelijkheden!

Zeker een aanrader op het gebied van eten zijn de heerlijke macarons en crêpes. Bij Ladurée hebben ze natuurlijk de oh zo lekkere macarons! Je vindt verschillende vestigingen van Ladurée in Parijs. Een doosje macarons is het perfecte souvenir voor jezelf! Natuurlijk kun je er ook direct van genieten in plaats van als souvenir, vooral met de crêpes. La droguerie du Marais is dé plek in Parijs waar je heerlijke crêpes kunt eten. Hartig of zoet: er is hier voor ieder wat wils!

Parijs is ook het thuis van vele fantastische winkels, duur, goedkoop of tweedehands, het maakt niet uit want je slaagt bijna gegarandeerd! Een leuke wijk om te bezoeken is Le Marais. De smalle straatjes van deze modieuze wijk tellen tal van hippe boetiekjes, galeries en cadeauwinkeltjes. Je kunt deze wijk bijna niet verlaten zonder gevulde tassen!

 

 

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. wat te doen in parijs
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.