De Chinese muur | Weflycheap

De Chinese muur

De Chinese muur

Vandaag is het dan eindelijk zover! We gaan de Chinese muur bekijken van veraf en dichtbij. We moeten erg vroeg op om de vele toeristen voor te zijn. Je kunt bij verschillende plaatsen de Chinese muur bezoeken en er ook overheen lopen. Dit kan alleen op de gerestaureerde stukken, de andere delen van de muur zijn gesloten voor toeristen omdat deze ruines te gevaarlijk zijn.

Ik heb gevraagd aan onze chauffeur voor de dag of hij ons bij een stuk kan afzetten waar weinig toeristen zijn en waar je een mooi uitzicht hebt. Joe, onze chauffeur, zegt dat Mutianyu erg mooi is door de ligging in de bergen. Het is wel een toeristisch deel van de muur, maar als je vroeg in de ochtend gaat, ben je bijna alleen op de muur.

Vanaf ons hotel in Beijing is Mutianyu ongeveer 45 minuten rijden met de auto. Het is gelukkig nog vrij rustig op de weg. Je merkt al snel dat we meer uit de stad gaan en de bergen in rijden aan de lucht. De smog verdwijnt en wanneer we in Mutianyu aankomen hebben we een heldere blauwe lucht en een heerlijk zonnetje! Het is nog wel fris maar verder echt lekker!

Met de cablecar kun je voor een paar Yen omhoog de Chinese muur op. Je kunt ook gaan lopen maar dan ben je echt wel even onderweg! Met de cablecar ben je binnen 15 min op de muur. We stappen uit en lopen met een trap de muur op. Ik doe mijn jas nog maar even dicht en trek mijn sjaal goed over me heen, het is echt koud! Onze eerste indruk is Wauw, schitterend. Je kunt vanaf hier hele stukken muur in de bergtoppen zien liggen. Wat een ongelofelijk machtig gevoel om hier nu dan echt op de Chinese muur te staan zeg! Als je dan op de muur bent, moet je natuurlijk ook wel een stuk gaan lopen. We komen langs wachttorens, die om de zoveel meter staan. Het is echt zo indrukwekkend!

Sommige stukken van de muur is echt onwijs klimmen en ik krijg het toch een beetje warm haha! We zijn ongeveer een uur heen en ook een uur weer terug gelopen over de muur. Elk stukje muur is weer even indrukwekkend en de omgeving is echt sprookjesachtig! Eenmaal terug bij de cablecar, zitten we nog wat in het zonnetje op de muur te genieten van het schitterende uitzicht voor we terug naar beneden gaan. Een droom is uitgekomen! Weer een vinkje op de bucketlist aan kunnen strepen! Wanneer je in de buurt van de Chinese muur bent, zeker doen! Je kunt je goed laten informeren bij de hotels waar de mooiste plekjes van de muur zijn. Mutianyu raad ik je zeker aan!

Chinese muur 4 Chinese Muur 3 Chinese Muur 2

Mis nooit meer een topdeal!