de beste cocktailbars ter wereld

De beste cocktailbars in binnen- en buitenland

Hier vind je de lekkerste cocktails!

Margarita, Mojito, Long Island Iced Tea, Pina Colada, Cosmopolitan... Houd jij ook zo van deze kleurrijke drankjes? Het is vandaag nationale cocktail dag! Overal ter wereld worden deze creaties geserveerd. Waar je de lekkerste en meest bijzondere cocktails (en mocktails) kunt drinken? Dat lees je in deze blog!

De beste cocktailbars ter wereld

Jaarlijks wordt er een top 50 van de beste cocktailbars ter wereld gemaakt. De jury kijkt daarbij naar de diversiteit aan cocktails op de kaart, de smaak en de uitvoering van de cocktail, het interieur van de cocktailbar en de service. Dit zijn de 3 beste cocktailbars ter wereld:

Connaught Bar - Londen

Connaught Bar is niet zomaar een cocktailbar, maar dit is dé beste cocktailbar ter wereld! De bar heeft deze titel verdiend, dankzij het hippe interieur, briljante service en het bijzondere cocktailmenu. Een bezoekje aan deze cocktailbar is niet alleen een feestje voor je smaakpupillen, maar ook het interieur is ogenstrelend. Connaught Bar is niet de enige cocktailbar uit Londen in de top 50 van beste cocktailbars ter wereld. De lijst telt maar liefst 8 cocktailbars uit deze bruisende stad!

 

Dante - New York

Dante staat op de tweede plaats van de beste cocktailbars ter wereld en daarmee is deze cocktailbar de beste van Noord-Amerika. Dante is te vinden in New York en sinds 2015 zijn twee Australische vrienden de trotse eigenaren van dit pareltje. De specialiteit van deze cocktailbar is een Negroni, een cocktail van gin, zoete Vermouth en Campari. 

The Clumsies - Athene

Iets dichter bij huis is nummer 3 van de lijst: The Clumsies uit Athene. Deze cocktailbar staat bekend om zijn Griekse gastvrijheid en overheerlijke cocktails. De bar bevindt zich in een oud grachtenpand en heeft een warm, huiselijk interieur. De beste barmannen van Griekenland maken hier de meest bijzondere creaties. Tip: s' avonds kun je hier terecht voor een cocktail proeverij! Dé oplossing voor mensen die niet goed kunnen beslissen welke cocktail ze het liefste willen.

Cocktailbars Nederland

De beste cocktailbars in Nederland

Ook Nederland telt een groot aantal cocktailbars, waar je kunt genieten van de lekkerste drankjes. Vooral in de grote steden van ons land, zoals Amsterdam en Rotterdam, zijn populaire cocktailbars te vinden. 

Bricks Hooch & Brew - Den Haag

Brick Hooch & Brew is een cocktailbar met een unieke werkwijze. Zo heeft de cocktailbar geen menu, waardoor je letterlijk alles kunt bestellen wat je wilt. Daarnaast is deze cocktailbar ook heel duurzaam. De kruiden worden zelf gekweekt, vruchten worden gedroogd en hergebruikt en er worden enkel metalen en bamboe rietjes gebruikt. Wij zijn fan!

De Vault Bar - Amsterdam

De Vault Bar is een hotelbar en bevindt zich in kelder van een oude bank, in de ruimte die altijd heeft gediend als bankkluis. Het cocktailmenu bevat de meest bijzondere en creatieve cocktails. Overheerlijke cocktails drinken in een oude bankkluis... Dat is nog eens een unieke ervaring.

Mr. Smith - Maastricht 

Mr. Smith is een intieme cocktailbar, gelegen in het gezellige Maastricht. Dit is een kleine cocktailbar met een interessant interieur, waar vele details in zijn verstopt. Bijzondere cocktails, jazzmuziek en een uniek interieur... Je zult je hier snel thuisvoelen!

Botanero - Rotterdam

Deze cocktailbar kun je vinden in Roterdam en is vorig jaar door Esquire uitgekozen als Beste Nieuwe Cocktailbar van Nederland! Botanero is een Mexicaanse cocktailbar, waar heerlijke cocktails worden geserveerd, een gezellige sfeer hangt en de cocktails er ook nog eens betoverend uitzien. 

The Streetfood Club - Utrecht

The Streetfood Club staat niet alleen bekend om zijn heerlijke cocktails, maar ook het interieur. Je zult hier niet snel uitgekeken zijn. Van roze muren met tientalen roze lampen tot een tropische bar met bamboe barkrukken. De cocktails van The Streetfood Club zijn bovendien net zo instagram-waardig.

Beste cocktailbars ter wereld

 

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!