De 6 meest indrukwekkende bestemmingen om te duiken! | Weflycheap

De 6 meest indrukwekkende bestemmingen om te duiken!

De populariteit van duiken groeit all over the world. En dat is niet zonder reden! Duiken is een fantastische ervaring; het brengt je naar een wereld waar je nog niets vanaf wist. En bovendien is het voor iedereen toegankelijk: zowel kinderen als volwassenen kunnen een duik nemen of hun brevet halen! Zie hier de 6 meest indrukwekkende duikbestemmingen van de wereld! 

1. Great Barrier Reef, Australië

Dat het Great Barrier Reef op nummer 1 staat van beste duikplekken op de wereld is natuurlijk geen verrassing. Het Great Barrier Reef is het grootste koraalrif ter wereld. Het is zelfs langer dan de Chinese muur! Het water is extreem helder waardoor je alle gekleurde vissen en het gekleurde koraal goed kan bekijken. Soms is er wel een zicht tot 60 meter! Onderwater vindt je 411 verschillende typen koraal en 1500 verschillende vissoorten. Daarnaast heb je een grote kans op het ontmoeten van schildpadden, haaien, dolfijnen en walvissen! Dit alles bij elkaar heeft ervoor gezorgd dat het Great Barrier Reef al sinds 1981 op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Bovendien wordt het wel eens het 8e wereldwonder genoemd!

2. Sipadan, Maleisië

Naast de prachtige oerwouden heeft Maleisisch Borneo ook een tal van onbeschrijfelijk mooie eilanden langs de kust. Het water rondom deze eilanden is zo blauw en helder dat je er u tegen zegt. De eilanden Layang-Layang, Lankayan, Mabul en Kapalai zijn hierdoor perfecte duiklocaties. Maar de winnaar is toch echt het eiland Sipadan. Dit eiland is zo populair voor duikers dat er maatregelen zijn getroffen om het koraal te beschermen. Per dag krijgen maximaal 120 mensen toestemming om te duiken rondom Sipadan. Verblijven op Sipadan is niet mogelijk, je zult dus een accommodatie moeten vinden op één van de eilanden rondom Sipadan. Tijdens een duik bij Sipadan zie je een enorm aantal vissoorten. Sipadan staat bekend om grote vissen en het is dus ook een paradijs voor macrofotografen. Je hebt een grote kans op het zien van grote scholen papegaaivissen, reusachtige roggen, hamerhaaien, walvishaaien, luipaardhaaien, barracuda's en héél veel schildpadden. Sipadan is vooral een must voor de ervaren duiker!

3. Tubbataha Reef, Filipijnen

Ook de onderwaterwereld van de Filipijnen staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Duiken rondom deze tropische eilanden is een stuk goedkoper dan duiken bij het Great Barrier Reef of bij Sipadan. Bovendien is het aanbod aan duikplekken bij de Filipijnen ontzettend gevarieerd. Zo kan je voshaaien spotten bij Malapascua, zwemmen met walvishaaien bij Donsol, duiken met zeekoeien bij Palawan en oorlogswrakken bekijken bij Coron. Maar de beste duikplek van de Filipijnen is toch echt wel het Tubbataha Reef van maar liefst 100.000 hectare. Dit rif ligt middenin de Sulu Zee en is alleen geschikt voor gevorderden. De enige manier om hier te duiken is door een reis te boeken op een liveaboard, met vertrek vanaf Puerto Princesa. Je verblijft in een luxe accommodatie aan boord van een schip en vaart 7 dagen lang over de Sulu Zee, op zoek naar de beste duikplekken. Dit is al een avontuur op zich! En wanneer je eenmaal in het water bent gesprongen kan de pret niet meer op. Onderwater tref je 400 verschillende soorten kleurrijk koraal en 7000 vissoorten. Bovendien is de kans groot op het spotten van een heleboel soorten schildpadden, roggen en haaien. Let op: het duikseizoen duurt slechts van maart tot juni!

4. Malediven

De Malediven, ook wel dé honeymoon bestemming. Waar je samen ultiem kan genieten van de witte stranden en het azuurblauwe water. Maar waar je bovendien kan genieten van de wonderschone onderwaterwereld. De Malediven zijn ideaal voor zowel de beginnende duiker als de ervaren duiker. De beste plekken om te duiken zijn rond het noorden en zuiden van Malé Atol. Rond het noorden vindt je de meest kleurrijke koraalmuren die je ooit zal zien en vindt je wonderlijke onderwatergrotten. Rond het zuiden heb je een héle grote kans op het zien van rifhaaien en witvinhaaien. Verder heb je bij de Malediven een grote kans op het zien van zaagbaarzen, lipvissen, papegaaivissen, kogelvissen, barracuda's, dolfijnen, mantaroggen, walvishaaien en nog véél meer!

5. Rode Zee, Egypte

Je zal over het algemeen niet meteen denken aan een duik in het water bij aankomst in Egypte. Maar de kleurrijke onderwaterwereld van de Rode Zee zal je doen verbazen! Een voordeel van duiken in Egypte is dat het duiken zeer voordelig is. Voor mensen met een low budget is Egypte dus een goede optie! Bovendien is de onderwaterwereld zeer toegankelijk: loop vanaf het strand het water in en na enkele meters vindt je al de meest kleurrijke koralen en indrukwekkende vissoorten. Het water van de Rode Zee is zo helder als het maar kan. Dit komt doordat er geen rivieren in deze zee uitmonden en doordat er nauwelijks regen valt. De mooiste duikplek is by far Marsa Alam. Deze plek is niet zo toeristisch en pas kort geleden ontdekt, waardoor het koraal nog onaangetast is. Schrik niet als je plotseling een lokale zeekoe spot, je wordt ingehaald door een groep dolfijnen, of je oog in oog komt te staan met een hamerhaai. In de Rode Zee kan het allemaal!

6. The Great Blue Hole, Belize

Belize heeft het tweede grootste koraalrif van de wereld! De meest indrukwekkende duikplek van Belize is The Great Blue Hole. Hier beleef je een avontuur dat je nergens anders zult beleven! The Great Blue Hole is een ronde onderwatergrot van meer dan 100 meter diep. Het is daarom ook alleen geschikt voor gevorderde duikers. Het ronde gat zit vol met de meest indrukwekkende vissoorten. Nadat je met een achterwaartse rol het water in valt, zie je door het kristalheldere water enorme stalagmieten en stalactieten. De koraalwanden zitten vol met kleurrijk koraal en zowel grote als klein exotische vissen. De schildpadden duiken met je mee en ook de Caribische rifhaaien, zwartpunthaaien, verpleegsterhaaien en hamerhaaien komen af en toe een kijkje nemen.

Mis nooit meer een topdeal!