curacao always a good idea

Curaçao! Always a good idea

Met elke dag een ander strand

Het hoeft niet lang te zijn, maar als je in de winter de zon kan opzoeken word je er toch een ander mens van. Zo besloten we om in februari 11 dagen naar Curaçao te gaan. Wat ons betreft een goede keus, want zodra je terug komt begint al bijna het voorjaar. Omdat je vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Curaçao kan vliegen is het vanaf 9 of 10 dagen echt wel de moeite om te gaan. De sfeer op Curaçao is relaxed, niemand heeft haast en iedereen is vrolijk. Dit zal ook zeker te maken hebben met het weer. Een voordeel is dat je dit al snel over neemt als je daar bent. Het fijne aan Curaçao is dat je elke dag een ander strand kan bezoeken.

Verblijf in Julianadorp op Curaçao

Als je van wat meer luxe houdt zul je snel kiezen voor een hotel of resort. Er zijn genoeg mooie hotels aan het strand met een mooi zwembad. Dit is ook makkelijk te boeken via verschillende websites. Omdat wij het zonde vonden om een hoop geld kwijt te zijn aan een hotel, hebben wij ons ticket en verblijf los van elkaar geboekt. Er gaan veel vluchten naar Curaçao, dus zoeken naar een ticket moet geen probleem zijn. Onze slaapplek hebben wij via Airbnb geboekt. Een leuk klein tuinhuisje bij mensen op het terrein. Hier hadden we alles wat we nodig hadden: een bed, douche en een buitenkeuken. Ook konden wij onze auto veilig op het terrein zetten. Echt een aanrader! Hier bespaar je zoveel kosten mee, en wij wilden dat liever uitgeven aan het huren van de auto die je echt nodig hebt maar ook het eten en de andere dingen die je hier wilt doen. Wij waren elke dag op pad en sliepen eigenlijk alleen in ons huisje. We haalden af en toe wat boodschappen bij de supermarkt vlakbij, zoals water en fruit wat we dan ook konden meenemen als we een dag weg gingen. Het is heel fijn om zelf wel de mogelijkheid te hebben om iets aan eten te kunnen maken als je zou willen, en wat drinken koud te zetten in een eigen koelkast. Vooral het koken heb je niet in een hotel. Maar ik kan me ook voorstellen dat niet iedereen zin heeft om op vakantie daar mee bezig te zijn, dus begrijp dat een hoop mensen ook zullen kiezen voor luxe en liever wat meer betalen!

Top 3 stranden op Curaçao

Zonder auto ben je nergens op Curaçao. De afstanden zijn te groot om met een scooter te doen, en de wegen zijn ook niet overal op zijn best dus een auto is zeker aan te raden.Wij verbleven in het midden van het eiland (Julianadorp), dit was een fijne centrale plek zodat we makkelijk de ene of de andere kant op konden gaan. 

Cas Abao

Wij vonden Cas Abao een erg mooi strand om heen te gaan. We waren hier s’ochtends vroeg en er was nog bijna niemand op het strand. Je kan hier prachtig snorkelen. Heerlijk om je dag zo te beginnen. Je merkt dat iedereen wat later in actie komt hier, dus in de middagen is het drukker. Er zijn zoveel verschillende stranden op Curaçao dat mocht je er naar toe gaan, het handig is om van te voren te kijken welke je wilt bezoeken. 

Onze top 3: 

  • Cas Abao
  • Grote knip
  • Playa Lagun

Playa Lagun

De laatste is ook erg populair door de lokale bevolking. Ook zijn er vissers die hun werk hier doen, op het water en op het strand. Ze maken de vis schoon en verkopen het. De zonsondergang bekijken met een lekkere cocktail bij Kokomo Beach of Zanzibar is zeker de moeite waard. 

Tip: check waar en hoe laat de happy hours zijn! Karakter is ook echt een plek die je niet mag overslaan, een stukje paradijs op het eiland. Je kan hier ook lekker lunchen. Als je wat meer van drukte en winkeltjes houdt, kun je naar Jan Thiel Beach gaan. Hier zijn verschillende restaurants, winkeltjes, zwembad en een duikschool.

Strand Curaçao
Strand Curaçao

Willemstad en Klein Curaçao

Een bezoek aan de hoofdstad van Curaçao mag niet ontbreken. Het is leuk om rond te lopen en lekker te eten. “La Cantina del Patron”, is een leuk tapas restaurant met een gezellige sfeer en lekker eten, en Restaurant & Cafe “de Gouverneur” is ook zeker aan aanrader. Hier eet je met een prachtig uitzicht op de kade.Het is leuk om een dagtrip te maken met de boot naar Klein Curaçao. Met een beetje geluk zwemmen er nog wat dolfijnen met je mee tijdens deze boottocht! Éénmaal aangekomen op Klein Curaçao kun je een bezoek brengen aan de vuurtoren, lunchen met de groep en lekker genieten van de rust hier op het strand. Met snorkelen heb je ook grote kans om schildpadden tegen te komen!

Christoffelpark

Het eiland bestaat dan wel uit veel ontspannen plekjes om vakantie te vieren, het is ook leuk om je dag iets actiever te beginnen! Het Christoffelpark is het grootste natuurpark op het eiland. Er zijn verschillende routes die je in het park kan doen. Één hiervan is de Christoffelberg beklimmen, iets wat wij heel leuk vonden om te doen. Deze duurt ongeveer twee tot drie uur. De berg is 372 meter hoog en hierdoor het hoogste punt van Curaçao. Mocht je de berg op willen gaan, ga vroeg want vanwege de warmte mag je na 10 uur of 11 uur s’ochtends niet meer omhoog. Het is op sommige stukken best een pittige klim, maar bij het uitzicht aangekomen is het het dubbel en dwars waard. Het is ook belangrijk om je goed te beschermen tegen de zon en goede loopschoenen te gebruiken. Vergeet ook niet om genoeg water mee te nemen!

Christoffelpark Curaçao
Christoffelpark Curaçao

“Het is bijzonder dat ondanks je ergens bent waar iedereen dezelfde taal spreekt, je wel heel sterk het gevoel kan hebben dat je op vakantie bent"  

Bestemmingen

Waanzinnige Curaçao deals

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!