Header afbeelding

Ultieme reisroute Costa Rica!

Met 4x4 auto met daktent

Costa Rica, een land dat bekend staat om het vele groen en de natuur. Wat is er nou leuker dan zelf een roadtrip door dit prachtige land te maken in een 4x4 drive auto met daktent. Hieronder lees je de ultieme route door Costa Rica.

San Jose

In San Jose komen we aan na een lange vlucht. Hier verblijven we maar één nachtje en verder willen we snel uit de drukte van deze hoofdstad weg. Wel bekijken we nog het National Museum en wat parkjes maar rijden al snel richting de vulkaan Irazu. De auto halen we op in Alejuela, dit ligt vlakbij het vliegveld. Nomad America is een echte aanrader om een auto met daktent te huren. Je hebt ze in verschillende maten en alle uitrusting zit er bij in.

Het rijden gaat vrij gemakkelijk, rondom de stad is het gewoon asfalt maar erbuiten worden het steeds meer gravelwegen. Vulkaan Irazu is een echte aanrader en vrij makkelijk te bezoeken. Je kunt namelijk helemaal omhoog rijden tot aan de parkeerplaats en vanaf hier loop je een stukje naar de krater toe. Wat je hier ziet is werkelijk schitterend!

Cahuita

Vanaf vulkaan Irazu rijden wij nog 4 uur door richting de Caribische kust in de provincie Limon. Wij overnachten in een vrij klein dorpje genaamd Cahuita. Hier ligt een schitterend National Park welke ook nog rustig is in vergelijking met Manuel Antonio, en het natuurpark hier ligt ook aan de kust. In dit natuurpark kun je dus een mooie jungle wandeling maken van ongeveer vijf uur maar je kunt ook mooie strandjes ontdekken of lekker relaxen. Het dorpje zelf is wat rustiger maar wel heel gezellig en heeft één hoofdstraat.

Puerto Viejo

Vanuit Cahuita rijd je met de auto in 25 minuten naar Puerto Viejo. Dit is een wat drukker toeristisch stadje. Er is een hoofdstraat met veel winkeltjes, restaurantjes en marktjes.  Ook kun je hier gezellig uitgaan, er zijn twee wat grotere discotheken aan het strand en wat meer barretjes. Erg leuk stadje als je het mij vraagt en vanuit Puerto Viejo kun je gemakkelijk naar Cahuita of Manzanillo.

Tortuguero

Tortuguero is echt een must als je in Costa Rica bent! Het is één groot natuurpark en je bevindt je werkelijk middenin de jungle. Vanaf La Pavona ga je met een kleine boottaxi richting Tortuguero Village of een andere lodge die je hebt geboekt. Tortuguero Village bestaat uit één hoofdstraat en verder wat zijstraatjes. Het is vrij klein en ligt aan het National Park en de schildpad-stranden. 

Wanneer je in het schildpadseizoen zit, kun je hier tours boeken waarbij je schildpadden eieren ziet leggen. Het is zo geweldig om mee te maken! Verder kun je verschillende tours boeken om het wildlife hier te zien. Het is zo bijzonder om hier in de jungle rond te kanoën of te wandelen terwijl je verschillende kikkers, slangen, spinnen, vogels en apen tegenkomt.

Catarata del Toro

Na deze unieke ervaring in Tortuguero rijden wij door naar een ander schitterend stukje natuur. Catarata del Toro, een waterval in een schitterend met mos begroeiende vallei. Je kunt hier een hike doen naar beneden en echt dichtbij de waterval komen. De klim naar boven is best zwaar dus neem genoeg water en goede schoenen mee. Maar het is het zeker waard.

Bij Catarata del Toro vind je op een half uur lopen ook de Blue Falls. Deze waterval raad ik ook zeker aan, het water is er zo blauw. Na een kleine hike ben je bij de waterval en kun je heerlijk zwemmen in het ijskoude en oh zo blauwe water.

La Fortuna

La Fortuna vond ik een van de leukere dorpen. Veel Amerikanen verblijven hier vanwege de vele Thermen baden. Het is er lekker levendig met veel restaurantjes en bars, wat het heel gezellig maakt. Overdag kun je verschillende kanten op. Je kunt bijvoorbeeld een hike maken in het National Park de vulkaan op of naar de Hanging Bridges, een waterval bezoeken maar ook paardrijden. Er is veel te beleven in deze omgeving.

Monteverde

Monteverde is heel bekend om haar Hanging Bridges. Zelf vond ik het hier onwijs duur allemaal. Omdat het zo toeristisch is vragen ze bizarre prijzen, zelfs voor een National Park waar je zelf moet gaan lopen. Ook willen ze dolgraag en veel te duur een gids aansmeren. Niet doen want je kunt prima zelf wandelen door Monteverde Cloud Forest en Santa Elena. Verder is het wel echt de moeite waard voor natuur. Het zijn schitterende wandelingen waar je veel dieren kunt spotten. En het nevelwoud is weer een hele andere ervaring!

Ostional

Ostional ligt aan de pacifische kust en is een echte must tijdens het schildpadden seizoen! Hier zie je namelijk in de avond dat heel veel schildpadden zich het strand op wagen om eieren te leggen en in de ochtend vroeg als je geluk hebt kun je de baby schilpadjes uit zien komen en naar de zee zien kruipen. Echt heel bijzonder!

Samara

Op een kleine 25 minuten rijden ligt Samara. Een wat groter dorp met wat mooie stranden. Om hier te komen rijd je over een gravelweg met sinkholes en als het regent heb je de kans soms door een rivier heen te moeten dus dan heb je de 4x4 drive echt wel nodig!

In Samara kun je verschillende activiteiten doen, veel mensen gaan hier paardrijden. Maar je kunt ook relaxen en verschillende mooie stranden opzoeken. 

Voor een avontuurlijke roadtrip door Costa Rica zou ik zeker een 4x4 drive aanraden. Zelf vond ik het een echt avontuur om met daktent te gaan en overal te kamperen. Je kunt ook wild kamperen maar er zijn ook genoeg campings te vinden!

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. costa rica de ultieme reisroute
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.