Waarom de Costa Brava meer is dan feestende jongeren in Salou

Waarom de Costa Brava meer is dan feestende jongeren in Salou

Wie Costa Brava zegt, denkt vaak aan de feestende, luidruchtige jongeren die je op tv voorbij ziet komen. Jammer, want de Costa Brava heeft vele verborgen parels die klaar staan om ontdekt te worden. Ik deel de door mij ontdekte parels in dit seizoen.

Food

In Spanje zit het met heerlijk en vers eten wel goed. Op het oog ziet het er niet altijd even hip en modern uit, maar die energie hebben ze duidelijk besteed aan het eten op je bord. Bij Fiego in Palafrugell kies je zelf je vers gevangen vis. Met je voeten in het zand en in de hand een heerlijke Gin-Tonic. Vergeet op de terugweg niet een ijsje te halen bij een van de vele ambachtelijke ijssalons!

costa brava

Prachtige kustwandeling 

Als je zin hebt in een beetje beweging na al het relaxen, dan is een wandeling langs de kust van S’agaro de perfecte route. Het kust pad van de Cami de Ronda werd vroeger gebruikt door smokkelaars. Nu biedt het idyllische rotsenbaaitjes en vissersdorpjes. Tevens kan je vanaf 15 augustus een wandeltour boeken langs de opnameplekken van Game of Thrones en de prachtige kathedralen bezoeken.

costa bravacosta brava

Cocktails bij Boia Nit in Cadaqués

Deze klassieke bar aan de zee is een ware must do. Ze serveren overheerlijke en smaakvolle tapas en wordt gerund door Manel Vehi. Manuel Vehi is de vierde generatie van het familiebedrijf. Hij is getraind door de beste chefs in de wereld, denk aan El Bulli, Jaleo en Criterion. Hij is nu een van de beroemdste barmannen in de wereld. Probeer vooral de tapas en de cocktails. Je smaakpupillen worden verwend!

Muziekfestival Cap Roig

Elk jaar wordt er het spectaculaire muziekfestival Cap Roig georganiseerd. Ieder jaar staan er verschillende artiesten op een prachtige locatie. De locatie is eigenlijk al een reden om een kaartje te bemachtigen, een unieke ervaring. Wees snel, want de kaartjes gaan hard. 

Shoppen

In Barcelona kan je uiteraard geweldig shoppen, je hebt voor ieder wat wils. De grote Spaanse modeketens zijn vertegenwoordigd, maar ook de kleinere boetiekjes zijn er te vinden. Wil je shoppen in het hogere segment? Dan kan je op de Passeig de Gràcia je slag slaan of het outletcenter La Roca Village bezoeken voor een mooi prijsje.

Heb je geen zin om naar Barcelona te gaan? Dan kan je ook uitwijken naar Salt bij Girona. Een groot, overdekt winkelcentrum waar je van alles kunt vinden. Voor de kleine kinderen zijn er genoeg speelplekken en je kan zelfs een filmpje pakken als je daar zin in hebt!

Costa Brava heeft meer te bieden dan alleen jongerenbestemmingen, wanneer ga jij Spanje (her)ontdekken?

costa brava

Mis nooit meer een topdeal!