colombia deel 2

Part #2 | Fantastisch Colombia

Deel 1 van deze blog over Colombia lees je hier.

Buiten regent het en we zitten inmiddels in december. Goed moment dus om eens te gaan zitten voor het tweede deel van onze reis door Colombia. Staat een vliegticket naar fantastisch Colombia inmiddels op je verlanglijstje of zijn nog enkele tips & tricks nodig?

Fijne dorpjes in Colombia

Na twee nachten slapen in de koffie-regio, net buiten Salento, was het tijd voor het volgende dorpje. Al had ik hier gerust nog langer van de natuur kunnen genieten. We hoefden niet ver, want we hadden op voorhand al gekozen voor een wat langer verblijf in dit gebied.

Ik werd thuis al getipt over Filandia, een soortgelijk dorpje, maar nog niet ontdekt door het toerisme. Hier konden we heerlijk door de kleurrijke straatjes slenteren en in ons opnemen hoe de lokale bevolking de dag doorbrengt. Eerlijk is eerlijk, als we zelf hadden gereden, hadden we in de buurt van Salento kunnen blijven en deze omgeving ook kunnen ontdekken met de auto.

Vanuit Filandia zijn fietsen naar het dorpje Quimbaya en de zipline van Bosques Del Saman must do’s. Over het fietsen vertelde mijn collega blogger Margje al het een en ander. Heb je ziplinen, net als ons destijds, ook nog op het lijstje staan? Dan is dit absoluut een aanrader! Met 2 kilometer zipline in totaal, geweldige uitzichten over bananen- en koffieplantages en goede begeleiding was dit een ervaring om niet te vergeten.   

Vergezichten en koffieplantages

De tussenstop tussen Filandia en Medellín hebben we last minute nog geboekt en dat werd Manizales. Niet zozeer om het stadje zelf, al hebben we daar wel een fijne wandeling gemaakt, maar om de accommodatie Mirador Finca Morrogacho. De adembenemende vergezichten, de vele vlinders in de tuin en gezamenlijk dineren in het huis, maken dit een pareltje in Colombia. Door veel wegwerkzaamheden besloten we de dag erna te vliegen naar Medellín. Dit gaf ons de tijd om nog een koffieplantage te bezoeken, gelukkig! We kozen voor Cafe Tio Conejo en werden in Manizales opgehaald, een lange rit per jeep stond op het programma.

Dat was het meer dan waard. De familie vertelde verhalen over de regio en hond Lila had gelijk al mijn hart gestolen. Eenmaal aangekomen op de prachtige boerderij stond oma al een heerlijke lunch te bereiden in de open keuken… omgeven door de bergen. Ultieme Colombia ervaring: de ongekende gastvrijheid, de interessante verhalen, de koffieplantages en samen uitgebreid lunchen.

Kippenvel in de warme stad

Na een korte vlucht stonden we weer in een enorme stad met een hoop nieuwe en boeiende verhalen, Medellín. Natuurlijk moet je het centrum in, maar wat pas echt indruk maakte was de wijk Comuna 13. ‘You are my voice’ werd gezegd door de gids en dat ben ik graag. Ontzettend indrukwekkend hoe deze wijk, die ooit zo gevaarlijk was als de Gazastrook, zich heeft ontwikkeld. Graffiti door ware artiesten gemaakt geven de wijk kleur, net als de vrolijk spelende en dansende kinderen op straat. Een eyecatcher is de roltrap, die hoog en laag met elkaar verbindt. Ik had kippenvel als toerist door de verhalen, maar zeker ook als hobbyfotograaf.

Vanuit Medellín moet een tripje naar het kleurrijkste dorpje van Colombia, Guatapé, op de agenda staan. Vanuit het dorp ga je met een tuk tuk op pad naar de grootste bezienswaardigheid van de regio. In het vlakke, waterrijke landschap doemt een enorm rots op, El Peñón. Beklimmen is zwaar, maar je wordt op een waanzinnig uitzicht getrakteerd. Daar kun je van genieten onder het genot van een biertje, voordat je aan de weg terug begint. Wij besloten om een nachtje te blijven slapen in Guatapé. Dit prachtige dorpje was op het einde van de dag weer van de lokale bevolking… en van ons. Elk straatje waar je in loopt ontdek je wat nieuws, kleur gegarandeerd! Bovendien kun je er heerlijk eten.

Bestemmingen

Waanzinnige Colombia deals

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!