Tropical Co-working, top 4 beste plekken!

Tropical Co-working, mijn favoriete plekken in Azië

Aangekomen in Bangkok. Een bizarre stad met razende tuk-tuk’s en taxi’s en een penetrante geur van eten, hoge luchtvochtigheid en kruiden waar je niet onderuit kan. Heerlijk, ik ben in Thailand, dat kan niet missen. De hele toeristische tour met fietstocht, Grand palace en Khao San Road sla ik even over. Dat ken ik ondertussen wel, ik ga de ‘hippe’ buurt van Bangkok ontdekken. Ari 2, een walhalla voor foodliefhebbers. Foodtrucks en verse producten, echt een aanrader in deze gigantische stad en iets waarin ze absoluut niet in zijn achtergebleven. Geen traditionele Thaise keuken, maar verse gerechten met uiteraard wel de Thaise kruiden. Heel fijn, zelfs in de stromende regen onder een afdakje van een foodtruck voelt het als een nieuwe ontdekking en een goede start van mijn trip.

IMG_1945 IMG_1922

Na een lange nacht, in de ochtend toch maar eens begonnen met wat ik hier ook nog moest doen. Een project afronden en daarnaast op zoek naar mooie nieuwe uitdagingen. De routine is ondertussen redelijk doorbroken, maar ik kan mijn rust nog niet echt vinden. Laat staan mijn creativiteit. Er gebeurt een hoop in mijn hoofd, maar ik kan nog niet echt een rode lijn ontdekken in alle hersenspinsels die door mijn hoofd razen. Een proces waarschijnlijk, ik laat het maar gebeuren en stort me op alle To Do's op Koh Lanta. De volgende bestemming, ik kan niet wachten!

IMG_1724

Rust & ruimte, check..

De volgende ochtend vlieg ik al vroeg naar Krabi om vanuit daar de minivan te pakken naar Koh Lanta. De ferry's gaan alleen in het hoogseizoen, zo is mijn 'werkontwijkende' gedrag van de dag ervoor toch nog ergens goed voor geweest. Koh Lanta is een (schier)eiland dat door veel reizigers wordt overgeslagen . Het is een stuk groter dan Phi Phi en een stuk minder toeristisch. Uitgestrekte stranden, heel veel local restaurantjes en heel veel groen, dat is het eerste wat me opvalt op dit mooie eiland. Voor de echte Thaise experience en uiteraard om wat geld te besparen (gezien deze reis een vrij spontane actie was), heb ik een bungalow geboekt. Een idyllische gedachte: een bungalow aan het strand met een grote tuin, vijver en prachtige bomen. Mooi was het zeker, maar ook uitgestorven.

Nacht 1 werd voor mij ook direct duidelijk waarom, de kikkers, krekels, gekko's en andere beesten produceerden een geluid, waar zelfs mijn oordoppen niet onderuit konden. Muggen zaten overal en ook kreeg ik direct een bezoekje van Steve de rat, een bijdehand beest die zich had genesteld tussen mijn plafond en de vloer van mijn bovenburen. Ik wilde direct al mijn spullen pakken en de eerste, de beste hotelkamer boeken, maar tegelijkertijd vond ik dat ik eigenlijk niet mocht zeuren. Het was toch echt mijn eigen keus om in de rimboe te bivakkeren. Gelukkig werd ik 'gered' door de eigenaar die mijn geijsbeer niet kon negeren en mocht ik direct verhuizen naar een andere bungalow. Steve heb ik daar gelukkig niet meer gespot en ik was het avontuur de volgende ochtend direct vergeten tijdens mijn wandeling over longbeach naar mijn werkplek voor de komende tijd. De Kohub is een werkplek naast het strand van Pra-Ae en echt de beste plek die je kan bedenken wanneer je op zoek bent naar focus, goede WiFi, gezond eten, aeropress koffie en het ontmoeten van meer mensen die werken vanuit de plek waar ze willen zijn. De een is er voor 1 week, de ander voor 3 maanden. Echt een uitvinding en een goede manier om je zowel te kunnen focussen en je werk gedaan te krijgen, als leuke mensen te ontmoeten (buiten alle backpackers en romantische stelletjes om). Ik kan echt maar een nadeel ontdekken tijdens mijn verblijf in Koh Lanta en speciaal het werken in een Co-working hotspot

in Azië; namelijk het geïnfecteerd raken met het nomaden bestaan.

IMG_1767 IMG_1628

Hangmat & kokosnoot, check..

Ja iedereen werkt hier, om even te kunnen focussen of om aan de alledaagse sleur te ontsnappen. Veel developers, software engineers en designers, maar eigenlijk van alles wat. Een ding heeft iedereen in ieder geval gemeen, een drang naar vrijheid, het durven ontdekken en het creëren van een persoonlijke balans tussen deadlines, projecten en avontuur. Een inspirerende omgeving en een heerlijke plek om 'thuis' te komen. Ik kan hier nog wel even blijven, het voelt goed. Meer weten over Co-working spaces? Zie HIER met mijn favorieten en meer informatie over de werkplekken in Azië, feel free to add more: Sharing is caring!

coworking

Mis nooit meer een topdeal!