De Clog Barn kleurt jouw dag in Australië oranje!

De Clog Barn kleurt jouw dag in Australië oranje

Witte stranden, prachtige natuur, heerlijk weer, goede cultuur, gezellige sfeer en zoveel fijne momenten. Ja, Australië heeft een hoop voordelen. Iedere bestemming in een wereldreis heeft zo z’n aspecten die in ons koude kikkerlandje ontbreken. Toch betrapt iedere backpacker of reiziger zichzelf er wel een keer op dat hij of zij het thuisland mist. Zijn het dan niet familie en vrienden, misschien wel de frikadellen, kroketten, hagelslag of kaas. Goed nieuws voor alle Nederlanders aan de oostkust, The Clog Barn kleurt jouw dag rood, wit, blauw én oranje!

In Coffs Harbour, een plaatsje in New South Wales aan de oostkust staat de camping en toeristische attractie ‘The Clog Barn'. Een ruime camping met veel faciliteiten, maar dat is zeker niet het hoogtepunt.

Miniatuur gebouwen

Achter de receptie heeft de eigenaar met zijn gezin een grote verzameling van miniatuur gebouwen. Bekende miniatuur gebouwen uit Nederland! Zoals het Mauritshuis museum, de Domtoren en de Amsterdamse poort. Naast de nostalgisch wandeling die je, terwijl het veel warmer is dan gemiddeld als je deze gebouwen bezoekt in Nederland, kan maken is er ook mogelijkheid om een kijkje te nemen bij een demonstratie klompen maken, te zwemmen in een zwembad gevormd als een klomp en een broodje kroket, broodje frikadel of lekkere pannenkoek te eten.

Carn

Eigenaar met een oranje hart

35 jaar geleden begon de Nederlander Tom Hartsuyker met zijn gezin een caravan park, meneer Hartsuyker zelf bouwde het hoofdgebouw en breidde dit later uit met ‘Oma’s Coffee Shop’. Tom is een doe-het-zelver in hart en nieren wat ervoor zorgde dat, ondanks dat die naar Coffs Harbour verhuisde om met pensioen te gaan, die altijd bezig bleef. Toen het caravanpark af was, moest meneer Hartsuyker iets anders verzinnen. Eind jaren 80 begon hij dan ook met de Nederlandse miniatuurgebouwen. Zijn passie voor de gebouwen straalt er van af als je door het miniatuur dorp loopt met als kers op taart, een werkende treinbaan! En wie denkt dat dit een eenvoudige hobby is? Dan heb je het even mis. De ondertussen 85 jarige Nederlander bouwt gemiddeld zo’n negen maanden aan één gebouw.

Carn

Dus mis je het eten, de sfeer, je klompen of ben je gewoon erg nieuwsgierig naar het Nederlandse dorp? The Clog Barn in Coffs Harbour it is!

Mis nooit meer een topdeal!