capri

Capri

Waarom je hier geweest moet zijn

Capri, het eiland wat bij iedere Instagrammer wel in de tijdlijn voorbij is gekomen. Het mooie uitzicht, boot tours en natuurlijk Fontalina Beach, maar komen de Italianen hier zelf ook? Mijn familie komt uit deze regio en ik heb dus altijd een excuus om Capri te bezoeken, reis jij met mij, een Napolitaanse, mee naar Capri? Capri, naast Ischia en Procida een eiland gelegen aan de kust van Napels. Voor iedere buitenstaander bevind je je in Italië, maar een Italiaan uit deze regio zal zeggen dat je je in een ander gebied bevindt en dat ze geen Italianen maar Napolitanen zijn, en dit is een groot verschil! Napolitanen zijn trots, spreken hun eigen dialect, en dit verschilt in elk dorp ook weer van elkaar. Gaan Napolitanen zelf naar Capri? Jazeker, vanuit de haven van Napels vertrekt er ieder half uur een boot waar zo ongeveer 100 a 200 mensen op kunnen, en niet te vergeten auto’s, busjes en natuurlijk scooters. De boot brengt je vanuit Napels binnen 45 min op Capri. Bezoek je de Amalfikust en bevind je je in Sorrento, wat overigens nog onder de Costiera Sorrentina valt, vanaf de haven van Sorrento gaat er een boot, net zo groot als de boten vanuit Napels, ieder half uur en ben je binnen 30 minuten op Capri. De grootste boten om naar Capri te gaan zijn van de maatschappijen SNAV en NLG. Heb je geen zin om in de rij te staan, boek van tevoren je ticket alvast online. Je kunt zelf beslissen of je binnen wil zitten of buiten staan waar je extra van het uitzicht en heerlijke zeewind kunt genieten. Praktische info, mocht je verblijven op Capri, vergeet niet dat je naast je ticket voor de overtocht ook een ticket voor je koffer zult moeten kopen.

Eenmaal aangekomen op Capri is het nogal chaotisch, het wemelt van de mensen en je kunt overal een tour boeken om naar de verschillende grotten van Capri te gaan, maar de populairste is toch wel de blauwe grot van Capri. Persoonlijk zou ik hier even mee wachten en niet lukraak een ticket in de haven kopen en op een boot stappen, het kan zijn dat je 30 a 40 minuten moet wachten voordat je de grot in kunt, omdat je op kleine roeibootjes de blauwe grot in gaat. Ben je zeeziek, is dit zeker geen aanrader. Mocht je op Capri in een hotel verblijven is het raadzaam om daar advies te vragen via welke maatschappij je het beste de grot kan bezoeken. Mocht je toch direct een boot op willen stappen hier een paar namen welke je het beste kan nemen: Giro Dell’Isola, Laser Capri, Motoscafisti Capresi, Fiore Sea Exursion. Al deze namen zijn gelegen in Marina Grande, de haven waar je aanmeert met de boot vanaf Napels of Sorrento.

Accommodatie & Instagramwaardig strand

Ikzelf had dit keer een hotel op Capri, vanuit ons hotel was er de service dat je vanuit de haven opgehaald kon worden. Meerdere hotels faciliteren deze service omdat de taxi’s dezelfde prijs hanteren als in Amsterdam. Mocht jouw hotel geen shuttleservice faciliteren en vind je de taxi’s te duur, dan is er de mogelijkheid om met het openbaar vervoer te gaan. Het openbaar vervoer op het eiland zijn bussen, dit zijn de meest kleinste bussen die je ooit hebt gezien maar het heeft zo zijn charme.Het hotel waar wij verbleven was Hotel Weber Ambassador. Een mooi hotel aan de andere kant van het eiland bij de haven Marina Piccola met uitzicht op de Fariglioni van Capri, wat is dit? Dit zijn de bekende rotsen die je bij iedereen op de foto ziet. Heb je snel even gegoogeld en komt je dit bekend voor? Dit klopt het is de set geweest voor de Dolce&Gabanna Light blue parfum reclame. Voor het Hotel Weber Ambassador met dit uitzicht betaal je dan ook, maar het strand is vlakbij. Deze kust staat bekend om zijn rotsen en kiezelstranden, als ik zeg het strand is vlakbij, betekent dit 10 min naar beneden lopen waar je ongeveer 500 treden heb gehad voordat je beneden bent, een goede work-out voordat je straks weer heerlijk pasta gaat eten! Dit is niet te voorkomen mocht je naar het strand willen. Omdat de stranden voornamelijk uit kiezels bestaan is de zee heel helder blauw en hoef je geen filter te gebruiken om jouw foto’s jaloersmakend voor het thuisfront te maken! Vanuit Marina Piccola gaat er elk half uur een boot naar het welbekende Fontalina beach, het strand waar je zowat een rolberoerte krijgt van de prijs van het bedje, maar hey je bent op Capri, heb je geen zin om zoveel geld uit te geven en je even als een echte influencer te voelen? Waar je de boot opstapt is ook een strand, privé en openbaar, openbaar is gratis, je legt je handdoek neer en klaar, privé stranden betaal je ongeveer 20 euro per bedje en heb je, precies zoals bij het openbare strand, hetzelfde uitzicht als vanaf Fontalina beach.

 

Wat te doen

Heb je even geen zin om naar het strand te gaan? Capri bestaat uit twee delen, Capri en AnaCapri. Het zit aan elkaar vast, je merkt geen verschil of je nu op Capri of AnaCapri bent. Op AnaCapri kan je met een stoeltjeslift naar het hoogte punt van Capri, dit is echt de moeite waard! De naam hiervan is Monte Solaro Chairlift.Capri stad een schattig pittoresk dorpje, tip: trek geen hakken aan. De straatjes zijn smal stijl en met kleine klinkers, geen succes voor de dames onder ons met hakken aan! Tevens het eerste pleintje wat je tegenkomt Piazza Umberto I is het duurste pleintje om een drankje te drinken, 10 euro voor een Cola, ik raad aan om iets verder door te lopen. De prijzen op Capri zijn over het algemeen vrij prijzig. Dit hoeft overigens niet zo te zijn, naast het plein Piazza Umberto I zit een heerlijk restaurant pizzeria Longano, ze hebben geen buitenterras maar je eet binnen, met airco, dit wil niet zeggen dat je niet kunt genieten van het uitzicht door de enorme ramen. Dit restaurant serveert traditioneel Italiaans eten voor een betaalbare prijs. Wil je een mooi uitzicht waar je meer voor betaalt maar waar het eten wel nog goed is, bezoek restaurant Le Camerelle, de tafels zijn al Instagram waardig net zoals het eten, zoals ik zei betaal je hier wel voor!

Dure merken & zoete lekkernijen

Mocht je na het eten zin hebben om je hele maandsalaris in een keer uit te geven? Dan kan dit zeker op Capri, in dit kleine pittoreske dorpje zitten de grootste merken, Prada, Chanel, Gucci noem maar op, het is dan ook niet gek dat je de grote sterren zoals een J.Lo tegen het lijf kan lopen op dit eiland! Verscholen tussen al deze grote winkels zit ook een klein barretje. Italianen zijn dol op zoetigheid, dolci’s, welke je zowat op elke hoek van de straat kunt kopen, de lekkerste croissants gevuld met chocolade ect, maar een echte Napolitaanse klassieker is de sfogliatelle en deze kun je bestellen bij Buonocore Gelateria dichtbij Piazza Umberto I, de heerlijke zoete lucht zal je opnieuw trek laten krijgen. Dit eiland smaakt naar meer toch?

Bestemmingen

Waanzinnige Italië deals

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!