Blog: when in South Africa, visit Cape Town! | Weflycheap

Blog: when in South Africa, visit Cape Town!

When in South Africa, visit Cape Town!

Cape Town, wat was je indrukwekkend! Kleurrijk, in de breedste zin van het woord. Groener dan groen. Wat een enorme diversiteit aan bomen  en planten. Waarvan de bladeren, kleuren en vormen zó mooi samen gingen. Bergen en hellingen werden ermee bekleed. Ik verloor mezelf regelmatig. Alsof ik opging in een schilderij. Een schilderij met ’n helder blauwe lucht als achtergrond en de natuur, in zijn meest unieke vorm, als hoofdkarakter. Fascinerend!

De tafelberg, die zo’n 1.086 meter boven zeeniveau uitsteekt .. Regeert! Samen met lagere bergen en heuvels bepaalt hij de horizon. Zij zijn het onmiskenbare baken (zo las ik op internet) ..  En daar is geen woord van gelogen. De combinatie van bergen, heuvels en een oneindige kustlijn was gewoonweg perfect .. Uren, kon ik kijken naar de zee. De zee die altijd in beweging is. Je kent het wel .. Golven die breken, waardoor het witte schuim aan de oppervlakte ontstaat en dat op repeat.

Clifton Beach

Iedere dag ontving ik ‘n cadeautje in de vorm van bloemen. Zij versierde Cape Town. Een wandeling langs de kustlijn, richting Clifton Beach, mocht niet ontbreken. Een stevige wind waaide .. Maar de warmte van de zonnestralen maakte het goed met ons. Clifton Beach wordt gekenmerkt door vier ronde inhammen van de zee in het land, naast elkaar. Vier stranden dus, baaien. Het 3de en 4de strand hebben we een bezoekje gebracht. Wit strandzand tussen mijn tenen, de zee, rotsen en zodra ik achterom keek .. Het baken. Kustflora in overvloed en palmbomen zorgde voor een tropisch tintje. Het zeewater daarentegen .. Was KOUD, IJSkoud! In de namiddag bleek Clifton Beach een perfecte spot voor ’n picknick .. Locals arriveerde met koelboxen en picknickmanden. Knus! Echt tè cute.

kaapstad kaapstad

 

Ik wilde lopen, wandelen .. Hiken, er middenin staan!

Ik merk dat ik oneindig kan schrijven over de Zuid Afrikaanse natuur. Wat is er nog veel intact! De Tafelberg (als toeristische trekpleister) daar wilde ik toch wel ècht graag bovenop staan. Mezelf Rafiki voelen ofzo?! (Ownee, sorry .. Disney laten we achterwege dit keer!) Een keertje goed hard schreeuwen dan? Ow, EN OF we dat gedaan hebben! Onderweg naar boven. Stapvoets, trede voor trede .. Ofjá, steen voor steen. De stralende zon in onze nek. Middenin de natuur. Genoeg op water op zak. Ik schreeuwde de longen uit mijn lijf! Direct een echo, echó .. Echóóó. Eenmaal boven kom je op adem. Ben je zo blij als Churandy Martina. Vervloek je de trip naar boven nog een paar seconde maar al snel .. Verzacht het uitzicht de pijn! Wat ’n view. Zoals Google het presenteert maar JIJ hebt het gedaan.  (Tip: Hiken! Route: Via Platteklip Gorge +/- 2,5 Hours, pittig maar gaaf!) 

kaapstadIk schreef al dat het zeewater ijskoud was .. Nou, niets hield me meer tegen. Oververhit ná de hike. Rennen. Met kleding en al het water in .. *Plons (Tip: Llandudno Beach, 15 min vanaf Tafelberg – met de auto)

Pinguïns, Walvissen ..  

Waarom schrijf ik vol lof over Cape Town? Ik heb me geen minuut verveeld. Wat een veelzijdigheid. Ik genoot van de natuur, de stranden, het uitzicht, het lekkere eten (in de meest hippe restaurantjes, Tip: mijn favoriet ‘Bootleggers’ of ‘Beefcakes’), de gekleurde huisjes van Bo Kaap, het heerlijke strand in Kommetjie (zie foto hieronder), de sunsets die Cape Town bedekken met een gouden gloed. En .. Já, de ontmoeting met pinguïns .. Walvissen, zeehondjes en bavianen. We brachten de Pinguïns van Madagascar een bezoekje at Boulders Beach. We reden naar Hermanus om Walvissen te zien paren. Zeehondjes en pinguïns kwamen af en toe boven water om ons ‘gedag’ te zeggen. Geloof me, dieren spotten in het wild dat is ècht enorm bijzonder! Eenmaal at Cape Point (het meest zuidoostelijke punt van het Kaapse schiereiland) werden we welkom geheten door bavianen die op de daken van auto’s zaten.

Ik had de ontmoeting met Cape Town in ieder geval niet willen missen ..  (Tip: Wil je meer foto’s zien, check mijn instagram “dongenvansuzanne”)

cape towncape town

Mis nooit meer een topdeal!