Cairns | Weflycheap

Cairns

Cairns

Na de whitsundays was Cairns mijn volgende bestemming. Cairns wordt vaak bezocht omdat het de ideale plek is voor veel populaire bestemmingen (great barrier reef, whitsundays en cape tribulation). Omdat ik het great barrier reef en de whitsundays al had bezocht, koos ik voor de laatste optie ‘cape tribulation’.

Cape tribulation

Cape tribulation is een stad midden in het Daintree National Park, oftewel het regenwoud. Het is een van de oudste regenwouden op deze aarde. Wist je dat Cape tribulation, als enige plek ter wereld, tussen twee plekken ligt die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan: het Great Barrier Reef en de Daintree Rainforest. Daarnaast wonen er maar 300 mensen in Cape tribulation. Er zijn genoeg activiteiten te doen in Cape tribultion, benieuwd naar welke activiteiten ik heb gedaan? Lees dan snel verder!

Junglesurfen

In het regenwoud zijn vijf kabelbanen aangelegd. Je hebt de mooiste uitzichten gedurende de kabelbanen en bij de tussenliggende platforms. Om het nog mooier te maken: je maakt gebruik van een uniek vliegsysteem waardoor het mogelijk is om zonder vast te houden ondersteboven te ‘vliegen’.

Cairns

Daintree river

Daarna hebben wij een tocht gemaakt over de daintree river. In deze rivier leven zoutwaterkrokodillen. In bijna elke tour is er wel een krokodil te zien, ook wij hadden het geluk om een krokodil te zien.

Cairns

Wildlife

Op de terugweg zijn wij gestopt bij een wildlife park. In dit wildlife park zijn namelijk de meeste baby kangaroo’s aanwezig. De baby’s zijn (zoals bekend) vaak in de buidel te vinden maar ze lopen hier ook gewoon vrij rond. Je kunt ze dus gewoon eten geven of aaien!

Cairns

Volgende keer lezen jullie mijn laatste bestemming van de Australië reis: Darwin.

Mis nooit meer een topdeal!