bucketlist trip first stop bangkok baby

De bucketlist trip. First stop: Bangkok Baby!

De bucketlist trip. First stop: Bangkok Baby

Je biezen pakken en op reis gaan in plaats van 40 uur naar een computerscherm turen. Dat wil toch iedereen? Natuurlijk is reizen een heerlijk vooruitzicht maar de knoop echt doorhakken en je leven omgooien, is toch best eng. Ik was zelf al een jaar als zogeheten ‘young professional’ aan het werk en mijn vriend was nog druk bezig om zijn master af te ronden. Met Floor zijn afstuderen, besloten we het toch samen over een andere boeg te gooien. Het werkende leven kan wachten en we kijken eens wat verder dan de Europa Campinggids. Ik zei mijn baan op en hij staakte zijn zoektocht naar een werkgever. Niks geen quarter life crisis taferelen en 5 dagen in de week allignen en high fiven met collega’s maar een ticket boeken en gewoon gaan!

Ons motto voor de Azië 2.0, the bucketlist editon? Tijdens deze reis doen we alles wat we willen, kosten noch moeite gespaard. Met een uitgetypte bucketlist in het notitieblok van mijn Iphone vertrokken we in november 2016 richting Schiphol. Eerste bestemming: Bangkok Baby.

Bangkok

Pad Thai Khao San RoadThe Kick-Off: Bangkok 

Wat doe je als je aankomt in Bangkok? Inderdaad! Je springt in de eerste de beste taxi naar Khao San Road, probeert on the go even je backpack te droppen bij je hostel en gaat daarna meteen op in de chaos van het altijd bruisende backpackers district. Alhoewel veel mensen meteen willen vertrekken uit Bangkok, vinden wij het er top! Niets is een betere vuurdoop dan direct jezelf onderdompelen in de chaos die Azië af en toe is. De geuren en kleuren van de stad en het dolhof van steegjes en straatjes waar overal wel mensen lopen of zitten. Genieten geblazen! De eerste 2 dagen hebben we hier dan ook met plezier doorgebracht en meteen ons eerste bucketlist item af kunnen vinken.

Happy Hour Khao San Road

Bucketlist nr 1. The sky is the limit dus op naar de Sky Bar

Bangkok heeft naast het bekende backpackers district ook een mooi zakendistrict. Als backpacker val je hier wel een beetje uit de toon maar het is zeker een bezoek waard. Van veel medereizigers hadden we als tip gehad om naar een Sky Bar te gaan. Het kost wat uitzoekwerk, aangezien de meeste Rooftop bars een dresscode hanteren die de gemiddelde backpacker waarschijnlijk niet in zijn of haar rugzak heeft gestopt, maar dan heb je ook wat. Wij zijn naar Above 11 in de wijk Sukhumvit geweest. Bovenop de 33ste verdieping kan je gewoon op je (dichte) sneakers en korte broek aankomen en genieten van het prachtige uitzicht over de stad. Ons eerste bucketlist item konden we dus al afstrepen: cocktails in een Sky Bar in Bangkok. Check.

Sky bar

Contact

Heb jij een reis naar Azië gepland of gewoon een vraag? Voel je vrij om contact met me op te nemen en ik geef je graag de beste tips/to do’s voor Thailand, Laos, Vietnam en de Filipijnen. Op mijn instagram houden we bij hoe ver we zijn met onze bucketlist: instagram.com/liannenelemans

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!