Header afbeelding

Bora Bora, is het écht zo mooi als op het plaatje?

Bora Bora, is het écht zo mooi als op het plaatje?

Welke bestemming staat er bij jullie op nummer 1 op jullie reis bucketlist? Bij ons was dat Bora Bora. Na het zien van de film 'couples retreat' wilden wij meteen weten waar deze film was opgenomen. Een korte search op google gaf ons het antwoord: Bora Bora. Wij beloofden elkaar plechtig dat wanneer wij zouden gaan trouwen, onze huwelijksreis daar naartoe zou gaan. Jaren verstreken, maar het verlangen om te liggen op een strand in Bora Bora, bleef.

bora bora 5

Na het aanzoek (lees hier de blog) kwam de eerste plan sessie. Met de laptop, een kopje thee en wat lekkers streken wij neer op de bank en begonnen onze bruiloft te plannen. En bovenaan stond 'huwelijksreis: Bora Bora'. Een reis naar de andere kant van de wereld is lastig en vereist heel wat planning en onderzoek. Vooral als het een bestemming is waar niet veel Nederlanders komen. Omdat wij Frans - Polynesia niet goed kenden en wij een perfecte huwelijksreis wilden zonder al teveel gedoe, besloten wij de hulp van een reisbureau in te schakelen die gespecialiseerd is in dit soort reizen. Wij vroegen informatie op en een paar weken later stond er een vrolijke dame bij ons op de stoep die onze huwelijksreis helemaal op maat zou maken.  Na stevig beraad over onze wensen, besloten wij dat een combinatiereis de beste optie voor ons zou zijn. Wij zouden gaan eilandhoppen en naast Bora Bora ook hoofdeiland Tahiti, Moorea en Tahaa aandoen.

De reis was ontzettend vermoeiend, maar het was het allemaal waard! Wij moesten eerst naar Londen, daar namen wij het vliegtuig naar Los Angeles. Gelukkig hadden wij ervoor gezorgd dat wij nog een paar dagen in Los Angeles konden vertoeven voordat we door vlogen naar Tahiti (lees alles over onze Los Angeles tips hier. De reis van Los Angeles naar Tahiti (het hoofdeiland van Frans-Polynesie)  duurde nog eens 8 uur.

bora bora 4

Eenmaal aangekomen op Tahiti werden wij verwelkomd met typisch Polynesische dans en muziek. Een dame van het hotel gaf ons een heerlijk ruikende bloemenketting en onze eerst nacht in Tahiti kon beginnen! De volgende dag was het in de middag alweer tijd om door te vliegen naar het eerste eiland: Moorea. Dit eiland staat bekend om zijn groene Bergen en is daarom erg in trek bij wandelaars. Er hangt een hele relaxte sfeer en je ziet naast honeymooners ook veel backpackers. Vanwege het weer konden wij niet de berg op, dat bewaren we maar voor de volgende keer.

bora bora 6

Het volgende eiland wat wij bezochten was le Tahaá, een klein eiland bestaande uit 1 resort. Vanaf le Tahaá kon je Bora Bora zien liggen. Veel was er op dit eiland niet te doen maar dat gaf helemaal niets. Wij gaven ons over aan de luxe van het resort en vermaakten ons met snorkelen (het resort heeft een prachtig huisrif),  lekker eten (het eten was echt goddelijk) en massages (even heerlijk ontspannen).

Na een aantal dagen was het weer tijd om door te vliegen naar het hoogtepunt van onze honeymoon: Bora Bora. De vliegreis er naartoe stelde ons niet teleur: het heldere weer trakteerde ons op een prachtig uitzicht vanuit de lucht op het eiland. Het azuurblauwe water stak mooi af tegen het groene van de bomen en de berg. Wij hebben intens genoten van onze tijd in Bora Bora. Elke dag namen we meerdere keren even de tijd om stil te staan en dankbaar te zijn dat wij deze mooie plek mochten bezoeken. Wil je meer zien van onze reis? Bekijk dan hier 'Bora Bora honeymoon' filmpje. Waarschuwing: je zult er serieuze ‘wanderlust’ van krijgen en misschien komt Bora Bora na het zien van ons filmpje ook op jouw reis bucketlist ;)! 

bora bora 2Bora bora

  1. Home
  2. blog
  3. bora bora
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.