boedapest

Vlogcontest winnares Sylvana @ Boedapest | Wat te doen in Boedapest?

Boedapest

Sziget, badhuizen en enorme bruggen zijn al wat woorden waardoor je vaak al snel aan de stad Boedapest gaat denken. Het is een stad die de laatste jaren ontzettend populair is geworden. Niet zo gek ook, want er is ontzettend veel te doen!

Het parlement van Budapest

Dit was toch wel een gebouw waar ik eventjes stil van werd. Wat een architectuur! Geweldig! Het parlement van Boedapest is het duurste gebouw dat ooit is gemaakt in Hongarije. Vanaf buiten sta je al versteld van het gebouw, maar de binnenkant is misschien wel nog indrukwekkender. Ongeveer 40 kilo aan bladgoud en meer dan een half miljoen edelstenen zijn verwerkt in het interieur! Een bezoek aan het parlement is het dus zeker waard. ’s Avonds is het ook erg betoverend om hier langs te lopen omdat het gebouw dan helemaal verlicht is.

Boedapest 2

Széchenyi Badhuis

De Turkse badhuizen in Boedapest zijn zeker weten een must om naar toe te gaan. Vooral het Széchenyi badhuis is een aanrader. Dit badhuis is het populairst in Boedapest en het kan er dus ook ontzettend druk worden. Maar, één ding is zeker en dat is dat het een prachtig badhuis is en je kunt er heerlijk ontspannen. Een tip is om ’s ochtends vroeg te gaan, dan is het nog lekker rustig en zit je vooral met de lokale inwoners te relaxen.

Boedapest 7 Boedapest 6

Heroes Square

In de buurt van het Széchneyi badhuis vind je ook de Heroes Square, het grootste plein in Boedapest. Wat meteen opvalt aan het plein is het Milleniummonument. Dit monument heeft een zuil dat 45 meter hoog is. Op de top van de zuil zie je de engel Gabriël die een kruis en de Stefanskroon vasthoudt. Het kruis en de kroon zijn nationale symbolen in Hongarije, en het plein is ook erg belangrijk in het land.

Boedapest 5

Ruïne bars

Ruïne bars, een heel leuk concept waar Boedapest vol mee zit. Deze bars of restaurants vind je in oude verlaten gebouwen, vaak met een grote binnen tuin. Elke ruïne bar heeft iets unieks. Szimpla Kert is de oudste en populairste ruïne bar in Boedapest, en hier moet je zeker weten naar toe gaan! De bar zit vol met streetart en overal waar je kijkt gebeurt er wel iets. ’s Avonds zijn er ook feesten in deze bar waar je tot in de vroege uurtjes kunt blijven dansen.

360 Rooftop Bar

De 360 Rooftop Bar in Boedapest geeft je een prachtig zicht over de hele stad. Je kunt hier lekker relaxen, genieten van het uitzicht en een lekkere cocktail drinken. De cocktails zijn goed betaalbaar, en de sfeer op het dak is geweldig. Aanrader: ga naar deze bar toe tijdens zonsondergang.

Boedapest is de leukste stad die ik tot nu toe ooit heb mogen bezoeken! Voor jong én oud is er veel te doen in de stad en dat maakt een citytrip hier naar toe ontzettend leuk!

Boedapest 4 Boedapest 3 Boedapest 1

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!