Header afbeelding

8x waarom je Zuid-Afrika moet ontdekken

Zet deze prachtige bestemming hoog op je bucketlist!

#1 De big five spotten op safari

Zuid-Afrika staat natuurlijk bekend om het grote Krugerpark, dit is een fantastisch park om meerdaags te ontdekken en het liefst samen met een guide die je naar de beste plekjes leid om alle dieren van de big 5 te spotten. Ben je nou meer van het zelf ontdekken? Bezoek dan de wat kleine game drive parken, zoals Addo Elephant in Port Elizabeth. Hier kan je prima op eigen houtje rondrijden en alle dieren ontdekken. Het belooft een geweldige en spannende ervaring te worden, want hoe gaaf is het om deze dieren in het echt, in hun natuurlijke leefomgeving te kunnen spotten?! 

Zuid-Afrika

#2 Het weer

Om nou maar eens een hele simpele maar belangrijke reden te noemen, het weer! Zuid-Afrika heeft over het algemeen het hele jaar door een aangename temperatuur. Het mooiste is dat de seizoenen precies zijn omgedraaid in vergelijking met Nederland. Dus wil je de winter ontsnappen en ben je op zoek naar een winterzon bestemming, dan is dat het perfecte moment om Zuid-Afrika te ontdekken en met een heerlijk kleurtje thuis te komen.

#3 De droomachtige stranden

Langs de gehele kust van Zuid Afrika vind je de meest mooie stranden. Toch is elk strand totaal anders in zijn eigen unieke manier. Van kleine afgelegen stranden tot wat grotere en toeristische plekken. Houd er wel rekening mee dat je hier aan de oceaan zit, dus haaien kunnen hier ook rondzwemmen! Boulder Beach is het populaire strand in Kaapstad, waar de pinguïns rondlopen. Het is dan ook zeker een aanrader om dit strand te bezoeken! Blijf op veilige afstand en spot deze té leuke, waggelende diertjes. Ben je toe aan ontspanning? Dan is Gonubie Beach the beach to be! Dit prachtige en zeer onbekende strand ligt in het kleine plaatsje Gonubie aan de rand van East-London. Dit strand is vrijwel onbekend onder de toeristen en daarom is dit strand perfect voor een rustig dagje om bij te komen. Je kan hier heerlijk wandelen over de boardwalk en genieten van de rust en de natuur om je heen. 

Boulder Beach Zuid-Afrika

#4 Unieke accommodaties

In Zuid-Afrika zijn ze erg creatief met hun accommodaties. In meerdere wildparken kan je in een prachtig huisje of safaritent overnachten met uitzicht over de wilde dieren. Of overnachten in een boomhut en geniet 's nachts van een indrukwekkend zicht op de sterrenhemel. Wil je in een accommodatie overnachten die helemaal binnen de Zuid-Afrikaanse cultuur past? Dan is een rondavel echt iets voor jou! Dit is een traditionele ronde kleihut met een dak van stro, die zijn omgebouwd tot kleine studio’s.

#5 Prachtige en veelzijdige natuur

Overal in Zuid Afrika vind je wildparken, maar ook Nature Reserves zoals ze genoemd worden. Het is prachtig om hier rond te wandelen en alle verschillende flora en fauna te bewonderen. Drakensbergen is 1 van de mooiste berggebieden om te wandelen. Met of zonder gids kan je hier een route van 1 uur wandelen (voor de dummies onder ons) of maak een meerdaagse hike diep het gebergte in. Blyde River Canyon is ook absoluut en aanrader. Dit is een van de meest groene en meest grote kloven van heel Afrika! De canyon is maar liefst 26 kilometer lang en biedt waanzinnige vergezichten.

Hou je meer van een jungle achtige vibe? Dan is Oribi Gorge nature reserve echt wat voor jou! Dit is een prachtig natuur gebied, waar je de meest bijzondere tropische vogels kunt spotten. Voor de echte avonturiers onder ons kun je hier ook ziplinen of bungee jumpen. Voor een lekkere lunch kun je terecht bij Leopark Rock Coffee Shop. Je kan hier heerlijk en goedkoop lunchen met een prachtig uitzicht & daarna op de foto op de grote uitstekende rots die ze daar hebben.

#6 Een land in een land

Ben jij iemand die zoveel mogelijk landen van je lijstje afstreept? Dan moet je zeker naar Zuid-Afrika. Binnen Zuid-Afrika vind je namelijk 2 kleine landen genaamd Lesotho en Swaziland. Deze landen hebben hun eigen cultuur en prima voor 1 of 2 dagen te bezoeken zonder visum.

#7 Kaapstad

Kaapstad is een prachtige sfeervolle wereldstad waar van alles te doen is. Je kan de natuur in en de Tafelberg of Lions Head beklimmen. Ga met de boot naar het Robbeneiland en bezoek daar naar het museum en leer over de apartheid en geschiedenis van Zuid-Afrika. En als wijnliefhebber zit natuurlijk Stellenbosch om de hoek, waar je geweldige wijnproeverijen kunt bezoeken. Let's go!

Stellenbosch

#8 Gewoon simpel Engels spreken

In Zuid Afrika heb je 11 officiële talen, zoals Afrikaans (de taal die veel op het Nederlands lijkt), Zoeloe, Xhosa en Swazi. Maar gelukkig is Engels de voertaal die over het algemeen door het hele land gesproken wordt. Mocht je hier niet heel beheerst in zijn, maak je niet druk! De bevolking is zeer vriendelijk en met handen en voeten kom je er ook wel.

  1. Home
  2. blog
  3. blog tips zuid afrika
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.