8x waarom je Zuid-Afrika moet ontdekken

#1 De big five spotten op safari

Zuid Afrika staat natuurlijk bekend om het grote Krugerpark, dit is een fantastisch park om meerdaags te ontdekken, en het liefst samen met een guide die je naar de beste plekjes leid om alle dieren van de big 5 te spotten. Ben je nou meer van het zelf ontdekken dan raad ik je aan om naar de wat kleine game drive parken te gaan zoals Addo Elephant in Port Elizabeth. Hier kan je prima op eigen houtje rond rijden en toch alle dieren ontdekken. Tijdens al mijn game drives in Zuid Afrika hebben we veel neushoorns, olifanten, leeuwen en buffels gezien. Het luipaard verstopt zich iets beter en hebben we helaas tot nu toe gemist. Tijdens mijn volgende trip ga ik zeker voor die foto van een luipaard!! Voor mij was het een geweldig spannend avontuur omdat je de hele tijd op de loer bent in de hoop alle dieren te zien. Maar het is zeker ook een zeer ontspannen activiteit omdat je in je eigen tempo door de parken heen rijd en geniet van de vredige natuur en dieren die je ziet.

#2 Het weer

Om nou maar eens een hele simpele maar belangrijke reden te noemen, het weer! Het land heeft over het algemeen het gehele jaar door een aangename temperatuur. Het mooiste is datde seizoenen precies zijn omgedraaid in vergelijking met Nederland. Dus wil je de winter ontsnappen, dan is dat het perfecte moment om Zuid Afrika te ontdekken en met een heerlijk kleurtje thuis te komen.

#3 De droomachtige stranden

Langs de gehele kust van Zuid Afrika vind je de meest mooie stranden. Toch is elk strand totaal anders in zijn eigen unieke manier. Van kleine afgelegen stranden tot wat grotere en toeristische plekken. Houd er wel rekening mee dat je hier aan de oceaan zit, haaien kunnen hier dus ook rond zwemmen! Zelf heb ik 2 stranden die ik absoluut het einde vond om te bezoeken om 2 totaal verschillende redenen. Als 1e Boulder beach in Kaapstad. Dit is het bekende strand waar de pinguins rondlopen. Ik ben hier aan het eind van de lente geweest in juni 2017. Op dit moment hadden de pinguins net allemaal jongen die van hun donsvacht overgingen naar de volwassen vacht. Het was prachtig om alle pinguins te spotten en zelfs op het strand tussen in aantal in te lopen.

Het 2e strand waar ik verliefd op ben geworden is Gonubie beach. Dit prachtige en zeer onbekende strand ligt in het kleine plaatsje Gonubie aan de rand van East-london. Het is amper ontdekt, en hier zijn ook weinig toeristen te vinden. Je kan heerlijk wandelen over de boardwalk en genieten van de rust en de natuur om je heen. Perfect voor een rustig dagje bij komen tussen alle intensieve trips door.

#4 Unieke accommodaties

In Zuid-Afrika zijn ze erg creatief met hun accommodaties. In meerdere wildparken kan je in een prachtig huisje of safaritent overnachten met uitzicht over de wilde dieren, of overnachten in een boomhut. Wil je iets meer cultureels dan is een rondavel echt iets voor jou! Dit is een traditionele ronde kleihut met een dak van stro, die zijn omgebouwd tot kleine studio’s.

#5 Prachtige en veelzijdige natuur

Overal in Zuid Afrika vind je wildparken maar ook Nature reserves zoals ze genoemd worden. Het is prachtig om hier rond te wandelen en all verschillende flora en fauna te bewonderen. Drakensbergen is 1 van de mooiste berggebieden om te wandelen. Met of zonder gids kan je hier een route van 1 uur wandelen voor de dummies onder ons of een meerdaagse hike diep het gebergte in.

Hou je meer van een jungle achtige vibe dan is Oribi Gorge nature reserve echt wat voor je! Dit is een prachtig natuur gebied met tropische vogels waar je kan wandelen. Hou je van wat meer spanning dan kan je ook ziplinen of bungee jumpen. Een super leuk restaurantje wat hier zit is echt aan te raden om te bezoeken, het heet Leopark Rock Coffee Shop. Je kan hier heerlijk en goedkoop lunchen met een prachtig uitzicht & daarna op de foto op de grote uitstekende rots die ze daar hebben.

#6 Een land in een land

Ben jij iemand die zoveel mogelijk landen van je lijstje afstreept? Dan moet je zeker naar Zuid Afrika. Binnen Zuid Afrika vind je namelijk 2 kleine landen genaamd Lesotho en Swaziland. Deze landen hebben hun eigen cultuur en prima voor 1 of 2 dagen te bezoeken zonder visum.

#7 Kaapstad

Kaapstad is een prachtige sfeervolle wereldstad waar van alles te doen is. Je kan de natuur in en de Tafelberg of Lions Head beklimmen. Ben je opzoek naar wat meer culturele dingen dan kan je met de boot naar robbeneiland om daar naar het museum te gaan en wat te leren over de apartheid en geschiedenis van Zuid Afrika. En als wijnliefhebber zit natuurlijk stellenbosch om de hoek om naar heerlijke wijnproeverijen te gaan.

#8 Gewoon simpel Engels spreken

In Zuid Afrika heb je 11 officiële talen, zoals Afrikaans (de taal die veel op het Nederlands lijkt), Zoeloe, Xhosa en Swazi. Maar gelukkig is Engels de voertaal die over het algemeen door het hele land gesproken word. Mocht je hier niet heel beheerst in zijn, maak je niet druk! De bevolking is zeer vriendelijk en met handen en voeten kom je er ook wel.

Mis nooit meer een topdeal!