blog tasmanie

Kennen jullie dat verhaal van die roadtrip van 5 dagen door Tasmanië?

Kennen jullie dat verhaal van die roadtrip van 5 dagen door Tasmanië?

Nee? Ik ook niet! Waarom niet? Die bestaat namelijk niet. Menige Tasmaniër krijgt er nachtmerries van, de backpacker die zoveel moeite doet om naar Australië te komen, maar niet de moeite neemt dat kleine stukje zee ook nog over te steken en dus.. Tasmanië overslaat. Maar waar ze dan zelfs nachten van wakker kunnen liggen is als de backpacker dan maar 5 dagen neemt voor dit weerzinwekkende stukje Australië.

Hier dan ook de 3 redenen waarom je de tijd moet nemen voor Tasmanië.

Tasmanië vs. Nederland

Ten eerste, Tasmanië is veel groter dan Nederland. Niet alleen dan Nederland trouwens, Tasmanië is net zo groot als de Benelux. En zeg nou zelf.. Je neemt toch ook niet maar 5 dagen om heel Nederland, België en Luxemburg te gaan bekijken?

blog tasmanië

Tasmanië wordt niet gezien als Australië

Oké, officieel gezien wel. Maar zodra je aanmeert (of landt) merk je het direct. Deze plek wordt behandeld als een eigen land met zijn eigen geschiedenis, cultuur en hoogtepunten. Iedere inwoner heeft zo zijn verhaal, ervaringen en tips. Deze willen ze dolgraag delen, maar hoe zie je dit voor je als je maar 5 dagen hebt en dus eigenlijk geen tijd hebt om Tassie te leren kennen?

blog tasmanië

Er zijn zóveel hoogtepunten

Niet zo anders als op het mainland (waar ze liever niet mee geassocieerd worden) is er zoveel te zien. Maar op Tasmanië is het war gangbaarder omdat de afstanden minder groot zijn. Echter is toch ieder hoekje van het eiland verschillend en staat het ook bekend om de diversiteit. Zo heb je fraaie baaien aan de oostkust:  wineglass bay en bays of fire. Ongerepte natuur aan de westkust: Strayan en de tarkine drive. Kan je Cradle Mountain beklimmen in centraal Tasmanië. En natuurlijk de bekende steden als Launceston, Devonport, Hobart en Port Arthur bezoeken. En dit is slechts een greep uit alle plekjes.

Dus boek je ticket voor het vliegtuig of de boot, trek er minimaal 14 dagen voor uit en ga op pad. Klets met de locals, bezoek ook kleinere steden zoals bijvoorbeeld Stanley (en beklim de Nut!) en Pinguïn (waar een grote Nederlandse community is én dit is tevens de enige stad die vernoemt is naar een pinguïn in de hele wereld!) en laat je verrassen, want dat is iets dat Tasmanië goed kan.

blog tasmanië

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!