blog sri lanka colombo

De grootste stad van Sri Lanka

Wat is er te doen in Colombo?

Colombo is de grootste stad van Sri Lanka. Colombo heeft door haar grote haven altijd een strategische positie gehad. De historie van de stad zie je nog terug in de gebouwen. Zo vind je hier veel Portugese, Nederlandse en Engelse bouwwerken. Het hart van de stad is de wijk Fort; een wijk met vele winkels, hotels en bankgebouwen. Een andere bijzondere wijk is Pettah; een drukke wijk met vele winkeltjes.

Wat mag je nu echt niet missen in Colombo?

Colombo stond niet altijd bekend als een populaire bestemming bij reizigers. Dit begint de laatste jaren echter te veranderen! De stad is veelzijdig en je vindt hier een mix van kantoorpanden, tempelcomplexen, koloniale gebouwen en gezellige restaurantjes. De mix van oud en nieuw en de verscheidenheid aan gebouwen maakt deze stad de moeite waard om te bezoeken! Maar wat mag je nu echt niet missen in Colombo?

De wijk Fort mag je niet missen in Colombo

Vroeger was Fort een echt fort, maar nu is het de naam van de wijk in het centrum van de stad. Je vindt hier een mix van oude koloniale gebouwen en moderne kantoorpanden. Aanraders zijn het Old Dutch Hospital en de Old Galle Buck Lighthouse. Het Old Dutch Hospital was vroeger een ziekenhuis, maar nu vind je hier vele winkeltjes, cafés en restaurants. Het Old Galle Buck Lighthouse is gebouwd in 1954 en omringd met diverse kanonnen. Je kunt de toren beklimmen en genieten van het mooie uitzicht over de zee.

De wijk Pettah

Pettah is een compleet andere wijk dan Fort. Het is een drukke wijk, met veel mensen en heel veel markten en winkeltjes. Het is de plek met de grootste mix aan etnische achtergronden. Je ziet hier dan ook veel religieuze gebouwen, maar ook markten met stalletjes en winkeltjes waar echt alles wordt verkocht. Het is hier het drukst in de morgen en laat in de middag.

Een andere leuke bezienswaardigheid in Pettah is het Dutch Period Museum. Hier kom je meer te weten over de rol van de Nederlanders in geschiedenis van Sri Lanka.

Pettah Sri Lanka

Galle Face Green, promenade langs de kustlijn van Colombo

Ten zuiden van de wijk Fort vind je Galle Face Green. Dit is een lange promenade langs een smal strand aan de kustlijn van Colombo. Je zult hier altijd veel mensen zien, vooral in het weekend. De locals gaan hier graag naartoe om te ontspannen. Langs de promenade vind je vele kleine (eet)kraampjes. Vanaf Galle Face Green kun je ook heel goed de zonsondergang aanschouwen. Het is niet het mooiste strand van Sri Lanka, maar als je even wilt ontsnappen aan de drukte van de stad, dan kun je hier goed terecht.

Slave Island

Slave Island is de plek waar de Nederlanders in de koloniale tijd hun slaven vast hielden. Het is een van de oudste gedeeltes van Colombo en is nu een wijk waar je onder andere Beira Lake vindt. Daarnaast is het een opkomend gebied, waar je veel hotels en shoppingcenters ziet.

Viharamahadevi Park, het grootste park in Colombo

Viharamahadevi Park is het grootste park in Colombo. Tot 1950 heette dit park het Victoria Park. Deze plek staat bekend om de prachtige bomen en bloemen die vooral tussen maart en mei volop in bloei staan. Het park is de afgelopen jaren opgeknapt met nieuwe bankjes, mooie wandelpaden en diverse speelplaatsen voor kinderen. Het is een fijne plek om even bij te komen van de drukte uit de stad.

Standbeeld Sri Lanka

Tip! Wanneer je na een rondreis door Sri Lanka nog een bezoek brengt aan de Malediven, is een snorkelset onmisbaar. Deze kun je huren op de Malediven, maar dat kost op de meeste plekken enorm veel geld. Wil je nog een snorkelset scoren? Doe dit dan bij de Glory Swin Shop. Voor ongeveer € 15,00 kun je die hier kopen.

Bestemmingen

Waanzinnige Sri Lanka deals

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!