blog rondreis vietnam tips

Tips voor een te gekke rondreis door Vietnam!

Heb je Vietnam op de planning of wil je er graag naartoe? Gaaf! Dan heb je zeker een toffe bestemming in het vooruitzicht. Om ervoor te zorgen dat je de mooiste plekken van het land niet overslaat, heb ik een top 5 ‘must- see’ voor je gemaakt.

Hanoi

Veel toeristen starten in het noorden van Vietnam en komen aan in Hanoi. Deze stad mag dan ook niet ontbreken aan dit lijstje! Ben je in Hanoi, dan bevind je je in het typische Azie. Knusse straatjes, streetfood, scooters… Je ziet het er allemaal. Een leuke manier om deze stad te verkennen is aan de hand van een fietstour. Je fietst langs Franse invloeden, typische vietnamese markten, prachtige tempels en natuurlijk de ‘train street’, een van de meest unieke plekken van Vietnam. Voor een typisch Vietnamees gerecht raad ik je aan langs Banh My P langs te gaan en bestel een Banh Mi met kip. De lekkerste Banh mi van Vietnam heb ik hier gegeten!Vanuit Hanoi kan je gemakkelijk meerdere richtingen op gaan. De bussen zijn erg goed, met name de sleeping busses zijn ideaal! Met een beetje mazzel heb je ook nog goed werkende WiFi. ;) Met zo’n sleeping bus zijn wij doorgereisd naar Ha Long Bay.

Ha Long Bay

Het wereldwonder van Vietnam. De beste manier om dit te bewonderen is vanaf het eiland Cat Ba. Dit is een eilandje met een fijne sfeer. Vanuit Cat Ba worden vele boottochten door Ha Long Bay georganiseerd. Je kunt hier kiezen voor een dagtocht of een tour waarbij je een nacht op de boot blijft slapen. Het is erg indrukwekkend om langs de gigantische rotsformaties te varen, een duik te nemen in het blauwe water of hier wakker te worden met zonsopgang. Een andere manier om Ha Long Bay te zien, is van bovenaf. Dit is mogelijk vanuit de stad Ha Long. Het officiele viewpoint is gesloten, maar via de ‘achtertuin’ van een oud vrouwtje kan je wel naar een ander viewpoint op Bai Tho Mountain. Je geeft deze bewoner zo’n 20.000 Vietnamese Dong (= €0,70), dan doen ze het hek voor je open en kun je omhoog klimmen. Het is een pittige klim, maar zeker de moeite waard! Je krijgt er een fantastisch uitzicht voor terug!

Ha Giang Loop

Een van mijn hoogtepunten tijdens mijn reis door Vietnam was de motortocht in het uiterste noorden van Vietnam, in de omgeving van Ha Giang! Dit gebied is nog niet door veel toeristen ontdekt, maar daar begint wel verandering in te komen. De beste manier om het gebied te ontdekken, is per motor. Je kunt zelf rijden, of achterop bij een ‘easyrider’. Ben je niet zo ervaren, dan raad ik je het laatste aan. Voordeel: je kunt de hele rit om je heen kijken en veel foto’s maken. Hoe ziet zo’n tocht eruit? De meesten doen de motorloop in 3 dagen. Je kunt natuurlijk langer gaan en een groter gebied ontdekken. Bij een 7-daagse tocht kom je bijvoorbeeld langs de Bac Giang watervallen. Heb je niet zoveel tijd? Dan krijg je met de 3-daagse loop ook al fantastische landschappen te zien. Als je denkt dat het niet mooier kan, wordt het keer op keer nog mooier. Je zit letterlijk & figuurlijk met je hoofd in de wolken. Extra fun: je gaat op de tweede dag van de motorloop naar de grens van Vietnam & China en kan je stiekem zelfs even in China staan! Let er wel op dat deze omgeving nog niet zo op toerisme is berekend, verwacht dus geen luxe hotels. Tijdens je meerdaagse tocht verblijf je veelal in simpele homestays/guesthouses.

Hoi An

De volgende stad die niet mag ontbreken is Hoi An. Hoi An is een knusse stad in het midden van Vietnam. De stad kenmerkt zich door de gele gebouwen en kleurrijke lantaarns. Waar deze stad om bekend staat, zijn de vele kleermakers. Op elke hoek kun je een mooi maatpak, jurk of jas laten maken voor een kleine prijs. Vaak hebben ze het al binnen 2 dagen voor je klaar. Handig! Hoi An is absoluut een toeristische trekpleister, voornamelijk ‘s avonds komen toeristen massaal door de gezellige straatjes slenteren. Even geen zin in de drukte? Hoi An ligt aan zee en kan je overdag dus heerlijk op het strand chillen!

Ho Chi Minh

Ondanks dat deze stad, ook wel Saigon genoemd, voor mij erg chaotisch aandeed, vind ik wel dat deze stad de moeite waard is om te bezoeken. De heftige geschiedenis van Vietnam kan je hier namelijk het best leren kennen. De geschiedenis heeft de mensen, de cultuur en het land gevormd tot wat het nu is. Ik vind het dan persoonlijk ook een belangrijk onderdeel van de reis. Ga in Ho Chi Minh naar het War Remnants Museum en combineer dit met de Chu Chi tunnels die zich buiten de stad bevinden. Hier naartoe worden vaak tours aangeboden. Tijdens zo’n tour kun je zelf ook een stuk door de tunnels lopen/kruipen! Het zal absoluut een indrukwekkende dag zijn, maar zeker de moeite waard.Ga Vietnam zelf ontdekken en wordt verliefd op dit land!
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!