Blog Parijs: La fine fleur de Paris

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

Blog Parijs: La fine fleur de Paris

Blog Parijs: La fine fleur de Paris

Mon dieu! Wat houd ik toch van deze romantische stad waar je de velen verliefde stelletjes over de boulevards ziet flaneren met hun handen in elkaar verstrengeld terwijl ze zich meer aan elkaar vergapen, dan aan de meest merveilleuse uitzichten. De allereerste keer dat ik naar Parijs ging voelde ik mij een beetje overweldigd door de beelden in mijn hoofd. Parijs komt zo vaak voor in de media, dat het lastig is om niet aan de verwachtingen te voldoen. Bang dat de magie van Parijs aan mij voorbij zou gaan, maar niets was minder waar. Al vond ik deze magie pas echt toen ik er voor de tweede, derde, vierde, vijfde keer thuiskwam. Bij ieder bezoek in Parijs ontdek ik steeds meer bijzondere plekjes, die ik graag met jullie wil delen!

Ik houd van de gebouwen, de Franse balkonnetjes en bruggetjes, de Franse straten waar je heerlijk doorheen kunt dwalen en die je naar typisch gezellige Franse marktjes leiden. Van een zwoele avond met een wijntje in de ene hand en een blokje Franse kaas in de andere. Van de typisch Franse cafeetjes waar je even tot rust komt met een kopje thee, of een bakje koffie met een macaron erbij. Van de crêpes au sucre , de crêpes Nutella, en van het stalletje onderaan de Eiffeltoren waar je heerlijke Parijse hotdogs met lekker veel mosterd kunt eten. Niet te vergeten van het Franse accent wanneer een Fransman Engels probeert te spreken.

Niet alleen is Parijs de stad van de liefde, maar ook van familie, vrienden, eten, lachen en zo veel meer. Het is een wonderlijke stad waar je het gevoel hebt dat op ieder moment één van je grootste dromen in vervulling zal gaan. Terwijl je op de trappen van du Sacré-Coeur zit, even je ogen dicht doet en je jezelf afvraagt: ; Is dit wel echt?’ Oui oui, het is allemaal echt.  Wie op deze trappen gezeten heeft kent het je ne sais quoi gevoel.  Ik vind het één van de mooiste uitzichtpunten van de stad.

Iets dat ik heel graag doe in Parijs is picknicken. Je hebt daar een aantal hele fijne plekjes voor, als bijvoorbeeld de Jardin Cathérine-Labouré. Dit schattige tuintje ligt verscholen in Rue de Babylon en wordt veelal per ongeluk ontdekt door langs dwalende mensen. Of op het oudste plein van Parijs: Place des Vosges. Het Parc des Buttes-Chaumont, of het grote Parc Monceau zijn ook heerlijk plekken om te zitten . En dan nog op Île Saint-Louis, een eiland in de Seine waar je weer een mooi uitzicht hebt op de Notre-Dame. 

Via een vriend van mij (een echte local), heb ik de volgende restaurantjes mogen ontdekken:- Le Petit Vendôme met voornamelijk overheerlijke vleesgerechten. (8 Rue des Capucines)- Net buiten Parijs heb je het restaurant: Le Petit Poucet, met uizicht op de Seine. (Vlakbij Pont de Levallois, 4 Rond-Point Claude Monet)-  En voor mij stipt op één: Le chalet des Iles, dat verscholen ligt in het grote Bois de Boulogne. Je kan hier alleen komen door een klein boottochtje om vervolgens op een unieke locatie terecht te komen. (14 Chemin de Ceinture du Lac Inférieur)

Als je voor het eerst een bezoek brengt aan Parijs, dan is het natuurlijk geweldig om de bekendste bezienswaardigheden te gaan bekijken. Maar dat geeft je nog meer reden om zeker terug te komen voor alle andere bijzondere plekken. Prachtig Parijs in ieder seizoen. Ik zal deze stad nog veel vaker bezoeken en ik hoop er steeds weer net zo overdonderd door te raken! 

parijsparijsparijs

Mis nooit meer een topdeal!