Pai: Het Backpackers Walhalla in Noord Thailand | Weflycheap

Pai: Het Backpackers Walhalla in Noord Thailand

Pai: Het Backpackers Walhalla in Noord Thailand.

Wanneer je door Thailand aan het backpacken bent, zal je meer dan één keer Pai aanbevolen krijgen. Elke backpacker die hier geweest is, spreekt over de mysterieuze kant van dit plaatsje waardoor je simpelweg niet weg wilt. Pai voelt dan ook echt als een vakantie in je reisavontuur.

Vanaf Chiang Mai kun je gemakkelijk een shuttle bus boeken die je naar Pai brengt via de beroemde “1000 hoops” weg; deze weg door de bergen is bijna een gegarandeerd succes voor wagenziekte! Eenmaal aangekomen in Pai snap je gelijk waar iedereen het over heeft. De relaxte sfeer van het kleine dorpje, de geweldige en ongelooflijk gevarieerde natuur en een food markt elke avond zullen allemaal een bijdrage leveren in het verliefd worden op Pai.

6 dingen die je kunt doen tijdens je verblijf in Pai

Tip! Huur een scooter: Pai zelf is klein en de omgeving is juist hetgeen wat dit gebied zo bijzonder maakt. Er is niks beters dan met de wind in je haren de prachtige natuur van Noord Thailand te mogen ontdekken.

1. Bezoek Wat Phra That Mae Yen

Noord Thailand staat bekend om al haar prachtige tempels en Wat Phra Tat Mae Yen is zeker één voor je lijstje. De prachtige witte buddha is te bereiken door een steile trap (353 treden) en staat op een heuvel waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de vallei van Pai.

White Buddha

2. Bezoek de Bamboo Bridge (Boon Koh Ku So)

De verhoogde brug, die volledig gemaakt is van bamboe, leidt je 800 meter door de prachtige groene rijstvelden. Deze plek is nog niet erg bekend bij toeristen waardoor de rust om je heen de ervaring alleen maar mooier maakt.

bamboo bridge pai

3. Zoek wat verfrissing in één van de velen watervallen van Pai

Rondom Pai vind je meerdere watervallen die een perfecte uitvalsbasis zijn wanneer je toe bent aan wat ontspanning en verfrissing in het warme Thailand.

4. Leer over de geschiedenis van Pai en bezoek de World War II Memorial Bridge

Net buiten Pai vind je deze indrukwekkende brug, die gebouwd is in 1941 om het Japanse leger te helpen hun weg te vinden naar Myanmar (Birma). Na de oorlog is de brug afgebroken door het Japanse leger, maar deze werd snel weer opgebouwd door de lokale bevolking, omdat de brug onmisbaar was geworden voor het lokale transport. Vandaag de dag is de brug een belangrijke plaats om de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog te herdenken.

World war II memorial bridge

5. Bekijk de zonsondergang in Pai’s Canyon

Niks is beter dan je dag te eindigen terwijl je naar de zonsondergang kijkt in een prachtig natuurgebied. De canyon van Pai heeft nauwe paden met diepe dalen aan beide kanten, wat leidt tot een spannende klim om dit natuurgebied te verkennen.

Pai Canyon

6. Neem een traditionele Thaise bamboe tatoeage

Ben je op zoek naar een uniek en blijvend souvenir als aandenken aan je avonturen in Thailand? Overweeg dan een traditionele Thaise bamboe tatoeage. Deze 4000 jaar oude traditie zet tatoeages met een scherp stuk bamboe gedipt in inkt. Pai is the place to be om deze tatoeages te laten zetten!

Wil je meer lezen over mijn avonturen? Neem dan een kijkje op mijn pagina Bites & Boardingpasses!

Mis nooit meer een topdeal!