Header afbeelding

Het niet-toeristische paradijs in Midden-Amerika: Honduras

Het niet-toeristische paradijs in Midden-Amerika: Honduras

Tussen Guatemala, El Salvador en Nicaragua ligt het prachtige land Honduras. Veel backpackers slaan Honduras vaak over wegens de slechte naam van / onveiligheid in dit land. Honduras was altijd vrij gevaarlijk en een politiek instabiel land, waardoor het werd afgeraden om hier op vakantie te gaan. Hoewel er nog steeds genoeg gaande is in dit land, is het zeker de moeite waard om dit land te bezoeken. De lokale bevolking wil zo graag hun liefde met dit land delen, dat ze er alles aan doen om je een geweldige tijd te bezorgen! Ik heb me dan ook geen moment onveilig gevoeld in dit veel te bieden land.

blog hondurasDe Must Do’s in Honduras

Ga hikend door La Tigra National Park

Dichtbij Tegucigalpa, de hoofdstad van Honduras, vind je La Tigra National Park. Hier kan je door de jungle en koffieplantages een hike maken naar een prachtige waterval. Een ultieme break van de hectiek in de stad.

blog honduras

Geniet van de adembenemende natuur rondom het meer Yojoa

Dit grootste meer van Honduras vind je in het Noorden van Honduras en ligt midden in een vulkanisch gebied. Het meer wordt omringd door prachtige jungles met een enorme biodiversiteit. Maak je trip compleet door te overnachten in een lodge en tevens bierbrouwerij D&D Brewery: vergeet niet een bierproeverij te bestellen om je dag perfect af te sluiten! Vanuit D&D kan je al je dagtripjes plannen. Ga je kajakken? Hiken naar de waterval Pulhapanzak zodat je achter de waterval komt te staan? Of ga je als een echte daredevil ziplinend over deze waterval? Het gebied rondom het meer Yojoa is een gebied waar je je dagenlang kunt vermaken.

blog honduras

Dompel je onder in de Caribische sfeer op Utila

Een totaal andere kant van Honduras zijn de baai-eilanden. Zodra je op de ferry stapt naar Utila voel je de landelijke sfeer veranderen naar de Caribische sfeer. Het eiland is kleurrijk, de mensen vrolijk en ontspannen en de Caribische zee is helderblauw, heerlijk warm en de stranden prachtig wit. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de prachtige tuin volledig gemaakt met mozaïk op dit eiland waar een kunstenaar meer dan 30 jaar(!) aan gewerkt heeft. Wil je een geweldig panorama uitzicht over dit eiland? Hike dan naar de top van Pumpkin Hill waarbij je onderweg een bezoek kan brengen aan de grot van Robinson Crusoe, het verhaal gaat namelijk de ronde dat Robinson Crusoe op dit eiland heeft gewoond. Het ultieme tropische paradijs in Midden-Amerika.

Blog honduras

Haal je duikbrevet op één van de goedkoopste plekken in de wereld

Naast Koh Tao in Thailand is Utila één van de goedkoopste plekken in de wereld om je duikbrevet te halen. Naast dat dit een goedkope plek is om je PADI te halen, is het ook de ultieme plek om je brevet hier te halen. De Caribische zee is onwijs helder (je kan vaak tot 50 meter ver kijken), de koralen zijn adembenemend en de biodiversiteit enorm. Zo zag ik tijdens mijn duik mantelroggen, haaien, barracuda’s, een hele hoop gekleurde visjes en een aal. Als je geluk hebt kom je zelfs een walvishaai of schildpad tegen! De meeste duikscholen zitten gelijk aan zee, en zeg nou zelf: wat is er meer paradijselijk dan je kamer aan het strand te hebben?

Blog honduras

Begin je dag traditioneel met een heerlijke baleada

Overal waar je komt zie je kraampjes waar ze baleada’s verkopen voor bijna niks. De eerste keer dat ik dit traditionele gerecht probeerde was ik verkocht! Het zijn tortilla’s, gevuld met witte kaas en een zelfgemaakte bonenspread die ze lang laten garen met boter en knoflook. Daarbij kan je nog kiezen voor extra ingrediënten, zoals avocado, kip, ei of tomaat. Smullen maar!

Wil je meer lezen over mijn avonturen? Neem dan een kijkje op mijn pagina Bites & Boardingpasses!

  1. Home
  2. blog
  3. blog honduras
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.