Vrijwilligerswerk in het buitenland "Bali, Ubud".

Lesgeven in het Engels op Bali, wie wil dat nou niet?

Niet alleen is Bali geweldig vanwege het geweldige weer, de natuur en cultuur maar ook de bevolking. Helaas wordt er op Bali slecht Engels gesproken en hebben ze meer begeleiding nodig in het Engels. Op de basisscholen willen ze dan ook meer Engelse les geven aan de kinderen. Helaas hebben ze niet genoeg leraren die Engels spreken en dus hebben ze vrijwilligers nodig die de taal wel spreken.

Bali

Activity International

Ik had besloten om dat te gaan doen en kwam op het idee via de organisatie Activity International. Via hun kun je dit soort dingen boeken/regelen. Zij helpen met je het voorbereiden en de trip er naar toe. Het vrijwilligerswerk werd geregeld via het bedrijf The Green Lion zij zitten gevestigd op Bali zelf. De Greenlion is een organisatie die dit voor de kinderen regelt en ze doen het super. De organisatie beheert een aantal huizen waar je als vrijwilliger kan verblijven. Je krijgt hier 3 maaltijden, er is WiFi.  aanwezig en uiteraard leer je en heleboel mensen kennen.

Ik vond het super spannend maar ook echt super gaaf. Ik had dezelfde klas voor de gehele periode. Ik deed dit van 2 tot half 5, maandag tot vrijdag en dit voor 3 weken. Ik hadden een klas van 11 en 12 jarige, ze spraken amper Engels, maar deden hun best. Ze vonden de spelletjes en puzzels leuk. Ik was samen met nog iemand anders en probeerde het samen te verdelen en het beste er te van maken. We merkte verschil in niveau bij de kinderen en probeerden iedereen te helpen, ze waren erg blij met onze hulp en de kinderen waren erg dankbaar.

Bali

Werkzaamheden

We moesten onze eigen lessen voorbereiden, zelf bedenken waar we het over gingen hebben en hoe we dat gingen doen. In het begin was dat ontzettend puzzelen en hadden we geen idee hoe we dat moesten aanpakken of wat de kinderen gewend waren of wat ze al hebben gehad. Ook hadden we geen idee wat er op de school aanwezig was, hoeveel kinderen, hoe gaat alles in zijn werk? Op zich kon de organisatie daarin iets beter. Maar voor dat de les begint heb je tijd om alles voor te bereiden, je kan het kantoor gebruiken, dingen uitprinten etc. We vonden puzzels op het internet en gingen spelletjes doen en woorden vertalen van het Balinees naar het Engels en dit op het bord schrijven en zo deden we van alles. We gingen ook songteksten van bekende Engelse liedjes uitprinten, deze uitdelen en met de kids samen zingen. Sommige woorden lieten we vertalen en schreven we op het bord zodat ook de kinderen wisten waar het over ging. Ze hadden er super veel plezier in en iedereen was altijd erg enthousiast.

Bali

Het was kort maar super krachtig en super dankbaar. DIT WAS ECHT EEN GEWELDIGE ERVARING!!! Wil jij dit ook doen? IK KAN HET JE ZEKER AANRADEN!!! Voor meer informatie moet je even op de website kijken http://greenlionbali.com/ of als je vragen aan mij hebt kun je die natuurlijk ook.

Mis nooit meer een topdeal!