Top 10 beste backpack bestemmingen in Azië!

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

Top 10 beste backpack bestemmingen in Azië!

Top 10 beste backpack bestemmingen in Azië

Van deze top 10 beste backpack bestemmingen in Azië krijg je direct zin om een one-way ticket te boeken, je backpack in te pakken en gewoon te gaan. Doe nieuwe inspiratie op of droom even lekker weg bij deze prachtige backpack landen (en check ook echt de laatste tip, want als je dit artikel tof vindt ga je het boek Backpack Bestemmingen ook vet vinden!).

Backpack bestemmingen

#1 Thailand

Thailand is het meest bezochte land in Azië onder backpackers. Veel reizigers starten hun reis met hun backpack door Zuidoost-Azië hier, al weten ook de ervaren reizigers de weg naar Thailand te vinden. Het land is erg divers. In het zuiden heb je eilanden als Koh Phi Phi en Koh Tao, er zijn vele prachtige tempels te bewonderen en ook is de natuur van Thailand prachtig.

#2 Sri Lanka

Sri Lanka is de laatste jaren een populaire bestemming geworden voor reizigers. Logisch ook, deze parel van Azië heeft veel te bieden, zowel qua natuur als cultuur. De ontzettend vriendelijke bevolking zal ook overal klaar staan om je te helpen en het eten is er mega lekker (probeer vooral kottuh en roti met kokos!). Het is echt een geweldig land om te backpacken, dus beperk je niet tot Zuidoost-Azië, maar bezoek ook zeker Sri Lanka.

#3 Iran

Iran klinkt waarschijnlijk niet als de meest logische keuze uit alle backpack landen, maar het is niet voor niets dat veel mensen die het land hebben bezocht het nu hun favoriete bestemming noemen. De mensen zijn er super vriendelijk en gastvrij en er is heel veel te zien en doen. Ikzelf ga er in mei naar toe en ik kan niet wachten om het zelf te gaan ervaren!

Backpack bestemmingen

#4 Indonesië

Indonesië is al jaren een populaire bestemming onder Nederlandse backpackers. Veel reizigers beperken hun bezoek tot Bali, maar er is nog zo veel meer te zien. Reis rond over Java, verken het minder bezochte Sumatra en ga naar Lombok. Je kunt makkelijk twee maanden doorbrengen in Indonesië en dan nog heb je nog lang niet alles gezien.

#5 Nepal

Nepal is na de verwoestende aardbeving van april 2015 langzaamaan de draad weer aan het oppakken en meer dan ooit zijn toeristen hier hartstikke welkom. Je kunt er prachtige trekkingen maken in de Himalaya en de lokale bevolking is erg vriendelijk. Een erg bijzonder land dat menig reiziger is zijn hart gesloten heeft. Deze locals hebben bovendien juist nu het geld van de toeristen hard nodig.

#6 Vietnam

Vietnam is een prachtig divers land. Je vindt er van alles: de mooiste kustlijnen, terrasvormige rijstvelden, sfeervolle dorpjes en het door karstgebergte gedomineerde landschap. Dat maakt Vietnam tot een paradijsje. Er is zoveel te zien en beleven dat het land absoluut op je bucket list voor je backpack reis door Zuidoost-Azië moet staan!

Backpack bestemmingen

#7 Myanmar

Myanmar is van vele reizigers misschien wel de nummer een backpack bestemming in Zuidoost-Azië. Als je wilt feesten of ieder uur een koffietentje wil bezoeken, dan is het misschien niet de beste bestemming. Het is juist zo bijzonder door de authentieke en bijzondere ervaringen, de extreem vriendelijke bevolking en de goedlachse kinderen.

#8 Maleisië

Maleisië is ook een prachtige bestemming. Bezoek de bruisende hoofdstad Kuala Lumpur en andere interessante bestemmingen zoals Cameron Highlands. Om te duiken moet je naar het Maleisisch gedeelte van het eiland Borneo. Ook heb je hier fantastisch mooie natuur en kun je er orangutans spotten.

#9 India

India, een gigantisch en veelzijdig land waar je ook maanden door zou kunnen brengen voordat je alles hebt gezien. Als je maar een paar weken de tijd hebt, kun je er beter voor kiezen om een bepaalde regio te bezoeken. Houd er wel rekening mee dat backpacken in India niet voor iedereen even geschikt is. Als je het aankunt is de kans echter groot dat het een van je favoriete landen wordt!

Backpack bestemmingen

#10 Filippijnen

In de Filippijnen vind je de mooiste eilandjes en stranden van Azië. Je kunt er onvergetelijke boottochten maken naar de meest schitterende bounty eilanden. Maar de archipel heeft nog veel meer te bieden. Je kunt er super goed duiken en snorkelen, op een scooter op zoek gaan naar de mooiste plekjes en springen en zwemmen in de mooiste watervallen.

Meer backpack landen ontdekken? Check het boek Backpack Bestemmingen

Wil je meer mooie backpack landen ontdekken? In het boek Backpack Bestemmingen vind je de 23 mooiste reizen voor backpackers! Dit boek is geschreven door WeAreTravellers en staat vol schitterende foto's, handige backpack routes en praktische tips. Een tof cadeauboek waar elke backpacker blij van wordt!

Welke van deze backpack landen in Azië wil jij nog eens bezoeken?

  

Mis nooit meer een topdeal!