blog australie

Het is de great – greater – greatest ocean road!

Het is de great – greater – greatest ocean road!

Dat Australië niet te kort komt aan natuurverschijnselen dat hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen. De heerlijke oostkust met plekken als fraser island, whitsundays, daintree rainforest en bekende steden als Sydney en Brisbane. En dan natuurlijk de westkust, uitgestrekte woestijn met witte stranden, turquoise zee, wildlife én de rust. Maar ook heeft Australië veel minder bekende pareltjes, Zuid-Australie en Victoria. Eén van de vetste roadtrips: the great ocean road, kan je nú aan je bucketlist toevoegen.

blog australië

Great

Als je met je eigen voertuig reist zal je, je al snel ‘great' voelen. De 240KM lange weg start direct langs de ruige kustlijn van Victoria. En niet eventjes, nee continue. Je kijkt je ogen uit, na iedere bocht verschijnen er kliffen die toch weer een beetje verschillen van die ervoor. De meest bekende, dus ook meest toeristische, plek langs de weg zijn de 12 apostelen. Waar er (helaas) nog maar zeven van over zijn. Tip: Bezoek deze plek rond zonsopgang de lichtval is dan het best voor foto’s en het is niet zo ontzettend druk.

blog australië

Greater

Wat de great ocean road voor ons greater maakten, waren de juist minder toeristische plekken. Hierbij is Bells beach een goed voorbeeld. Een korte afslag van de weg brengt je op de meest verlaten plekjes. En zeg nou zelf, een privé strand dat overtref je niet snel. Het stadje Torquay aan het begin van de G.O.R., is een echt surfersparadijs, sterker nog het is de surfcapital van Australië. Maar lang niet zo bekend als andere goede surfspots, dus of je nou een beginner of een pro bent, dit plekje maakt de roadtrip nog beter.

blog australië

Greatest

Maar écht goed wordt de roadtrip aan het eind. Als je denkt dat je het wel hebt gezien, zijn aan het einde de loch ard gorge, london bridge, the grotto en het campbell national park. Hier laten de kliffen je zien wat natuur kan veroorzaken en met een beetje blauwe lucht, vraagt dit kiekje om geschoten te worden. Toch is het continue rijden, uitstappen en bewonderen niet voor iedereen het idee van een ideale roadtrip (een luxe-probleem). Een beetje beweging doet al snel goed. Dus maak de great ocean road, de greatest die je ooit had en voeg aan je roadtrip de campbell discovery walk toe, bezoek een van de watervallen en hike rondom cape Otway. Beter wordt die niet ;) Alhoewel, als je van een flinke uitdaging houdt.. Je kan de great ocean road ook hiken. De great ocean walk brengt je in 8 dagen, waarbij je ongeveer 20KM per dag loopt, dichterbij de kustlijn dan je met de auto ooit zult komen.

blog australië
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!