blog australie snorkelplekken

Snorkelen in Australië: de top 5

Snorkelen in Australië: de top 5

Als je het goed uitkiemt, is het niet zo moeilijk om je rondreis door Australië zo te plannen dat je in iedere staat goed weer hebt. En als de Australiërs het dan over zomer hebben, is dit niet zoals in Nederland een week of twee prima weer. Nee dit betekent zon, zee, surfen en barbies (barbecueën). Combineer die eerste twee factoren en je hebt de perfecte match om de rijke onderwaterwereld te leren kennen. Waar je dan precies moet zijn en hoeveel het je kost? Je leest het hier!

Nr. 5: Coral Bay – WA - $

Coral bay is een kleine stad in West-Australië. Deze snorkelplek staat niet bekend om het snorkelen, maar vooral om het zwemmen met walvishaaien. Als dat je echter een tandje te spannend is of een tandje te duur, is snorkelen geen slecht plan B. Het enige dat het je kost is de aanschaf van een snorkel of de huurkosten (halve dag 15$), je kan namelijk vanaf het aangename strand het water in gaan en je laten meevoeren door de stroming terwijl je geniet van al het koraal en de vissen die zich op nog geen 30 meter bevinden van de kust.

Nr. 4: Quobba point – WA - $

Deze snorkelplek is niet zo bekend onder toeristen, wat hem natuurlijk extra aantrekkelijk maakt. De locals noemen het hier ook wel ‘the aquarium’, omdat het met nog geen 3 slagen schoolslag, vol zit met vissen. Ideaal dus! Daarnaast heb je 9 van de 10 keer het strand voor je alleen en zeg nou zelf, wie wil dit niet. Het enige wat het je kost is de aanschaf van een snorkel, die je wel al van te voren moet kopen want daar is op locatie geen mogelijkheid voor. Neem ook een kijkje bij de blowholes nog geen kilometer verderop of maak een foto bij het ‘King waves kill' bord.

Nr. 3: Whitsundays – Queensland - $$

Deze befaamde plek aan de oostkust van Australië trekt veel bekijks vanwege de bizar witte stranden. Veel meerdaagse tours hebben als extraatje één of meerdere snorkelmomenten. Alhoewel dit een extra activiteit is, was dit een van de beste plekken om te snorkelen. Het is niet absurd druk, er is ontzettend veel leven en het koraal is nog heel kleurrijk! Pluspunt is dat het een extra kick geeft wanneer je van de boot afstapt, de grote wijde zee in! Minpuntje waren de kwallenpakken die je hier aan moet tijdens het zwemmen. De kosten zijn hoog (+- $200), maar hier heb je dan wel een overnachting op een boot en eten bij.

Nr. 2: Great barrier reef – Queensland - $$$

Wie kent het niet! Het befaamde reef met al zijn levendige, maar helaas verbleekte koraal. Vanuit Cairns en omliggende steden gaan er allemaal verschillende boten naar verschillende plekken op het reef. Doorgaans zijn de duurdere boten degenen die naar het minst verbleekte en verder weg gelegen reef gaan. Ondanks de verbleking is genoeg leven te zien. Als je geluk hebt en je opgeeft voor een (intro)duik, spot je misschien wel een schildpad of haai! De tour is vrij hoog in kosten, maar het great barrier reef wil je niet missen.

Nr. 1: Turquoise bay – WA - $

Gelegen aan de kust in Cape range National park ligt Turquoise Bay. Door vele benoemd als het beste strand in Australië. Azuurblauwe zee, witte stranden, vergezeld door kangoeroes en gelegen aan het Ningaloo reef, brengt deze plek alles wat je wil. Voor een snorkeltrip heb je alleen je eigen snorkel nodig en ben je zo omringd door tientallen vissen. Tijdens het opdrogen kan je misschien nog een kangoeroe aaien, wat wil men nog meer?! Oh ja, vergeet niet een WA – national park pas, anders heb je geen toegang tot deze spot.

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!