Zo word je een echte ‘no worries’ Australiër!
blog australie inge

Zo word je een echte ‘no worries’ Australiër!

Zo word je een echte ‘no worries’ Australiër

Je dag beginnen met een beach run, genieten van de vitamientjes D van de zon tijdens je lunchpauze en met een picknick bij zonsondergang het goede leven vieren na het werk. Dat is het leven in Australië. Australiërs zijn levensgenieters puur sang, of Yolo-ers zoals dat anno 2015 werd genoemd, en zijn wereldkampioen in het vieren van het goede leven. Kortom: zij weten precies hoe je het meest uit een dag kan halen. En dat is één van de grootste lessen die ik heb geleerd in het land Down Under. Een les waar wij ietwat drukke en stresserige Nederlanders wat van kunnen leren. Dus pen en papier bij de hand? De les van vandaag is: hoe haal je het meeste uit je dag. Op z’n Australisch natuurlijk.

Australie

Rise and shine.

Hoe kan je je dag het beste beginnen? Ik gok dat zo’n 80% denkt, “met een goeie kop koffie”. Daar denken de Australiërs dus ietwat anders over. Voordat jij je eerste bak koffie achter de kiezen hebt, hebben zij er al een halve dag op zitten. The people Down Under houden van de zonsopgang. En ze staken mij aan! Ik vogelde uit dat de eerste zonnestralen van mevrouw Zon beter werken dan 20 koppen koffie. Ja, het is vroeg. Ja, het is moeilijk om onder de wol vandaan te komen. En ja, je overweegt 20 keer of het wel écht een goed idee is om uit bed te gaan. Maar geloof me, mevrouw Zon laat je nooit in de steek. “Ja hallo, in Nederland schijnt nooit de zon!” Dan heb jij niet opgelet tijdens de Biologie lessen: misses Sun komt toch echt overal en elke dag op hoor. No excuses! Tip van het huis: vergeet je camera niet.

Move!

Het werk klaar hebben voor het werk klinkt goed toch? Ik heb het over je WORK out. Australiërs zijn echte sportievelingen en vroege vogels. Dat betekent dat het op de meeste stranden drukker is om 6 uur ’s ochtends dan om 12 uur ’s middags. Als je een diehard bent en je hebt de struggle om je bed uit te komen overleefd, dan struikel je daar over de mensen die met een surfboard onder hun arm naar de zee rennen, mensen die joggen, bootcampen, beachvolleybal spelen, yoga doen, enzovoorts. En dat kan jij ook! Dus wees een diehard en spring in je sportkleding voordat je je pak of jurkje aan doet. 

Australie

Breakie breakie.

Vergeet het afstruinen van je Facebook timeline of het bijwerken van je Instagram Feed. Move die andere feet van je! Goed voor je after-lunch-dip en die extra vitamientjes D maken je lunch nóg een stukje gezonder. Hashtag fitgirl, hashtag fitboy. Andere ideeën nodig? Trek een Aussie aan de mouw. Zij maken dat ze wegkomen van hun werkplek in hun lunchpauze. En groot gelijk hebben ze.

After work fun.

Vrijheid blijheid! En al helemaal omdat je voor het werk je work-out al hebt afgevinkt. Goed bezig vroege vogel! Dus bel je vrienden op, zorg voor een goed bord eten en plop dat biertje of wijntje maar open. Elke dag is er wel wat te vieren. Niks te vieren? Verzin gewoon wat. Down Under doen ze niet anders na werktijd. And again, groot gelijk hebben ze.

Australie

No worries.

Cliché, I know, maar een Australiër in hart en nieren zegt dit toch écht gemiddeld 20 keer per dag. “No worries mate”. En dat is ook hoe ze leven. Alles gaat in een versnelling lager en ze genieten met iets meer teugen. Mijn stagecoach (die een heerlijke surfleraar was, fiet fieuw) vertelde mij ooit: “mensen in Amerika en Europa leven om te werken. Hier in Australië, werken wij om te leven”. Jaja zal wel. Maar na een jaar in dit ‘no worries’-land gewerkt en geleefd te hebben, kan ik niet anders dan mijn stagebegeleider slash surfleraar gelijk te geven. Aussies zullen verdomd goeie mentoren zijn voor ons Europeanen en Amerikanen. Yes please!

Conclusie:

het leven in Australië wordt vet aanbevolen. Minpuntje, het ligt niet echt om de hoek. De oplossing is dus om je eigen Australische leven te creëren in dit kikkerlandje, afgestemd op het heerlijke Nederlandse weer. Er zijn zoveel opties, dus smoesjes zijn niet toegestaan. Geniet met volle teugen en schakel eens terug van versnelling 4 naar 2. Enne niet vergeten hé: ‘no worries mate’.

Mis nooit meer een topdeal!