Header afbeelding

Full Moon Party Thailand

Staat het op jouw bucketlist?

Tienduizenden dansende jongeren, één strand, één nacht, emmers vol met alcohol, lichamen vol met drugs en de lucht vol met vuurwerk. Dat is wat je aantreft op de legendarische Full Moon Party in Thailand. Denk je dat jij het aankan?

Full Moon Party op Koh Phangan

Koh Phangan, een eiland aan de oostkust van Thailand, is een bekende vakantiebestemming. Het trekt veel backpackers door de spierwitte stranden, de helder blauwe zee en de vriendelijke inwoners. Maar dat niet alleen. Koh Phangan is volgens velen de beste plek op de wereld om de volle maan te bekijken.

Dit bekijken van de volle maan op Koh Phangan is in de afgelopen jaren behoorlijk uit de hand gelopen. In plaats van liggen op het strand en staren naar de sterren en de maan, worden er liters alcohol gezopen en kilo’s drugs naar binnen gewerkt. Sommige mensen vinden dit legendarisch, anderen hebben er een afkeer tegen.

Van verschillende backpackers hoorde ik dat het té druk was, dat er té veel mensen werden gedrogeerd en dat er té veel glas op het strand lag waardoor bijna iedereen met bebloede voeten naar huis ging. Maar voordat ik hier mijn mening over zou vormen, wilde ik dit eerst met eigen ogen gaan bekijken!

Pre-Full Moon Party Jungle Experience

Op zaterdag 21 mei 2016 vond de eerstvolgende Full Moon Party plaats. Samen met twaalf exchange vrienden kwamen we op de donderdag ervoor aan op Koh Phangan. De feestende backpacker sfeer was al gelijk aanwezig. Duizenden jongeren werden massaal achterin jeeps gegooid en naar hun hostel gebracht. De echte diehards gingen gelijk door naar één van de vele kroegen en clubs op Koh Phangan. Voor de overige backpackers begon het feest pas echt op vrijdag.

Er waren verschillende grote pre-Full Moon Parties georganiseerd op verschillende locaties van het eiland. Ik besloot naar de Jungle Experience te gaan, volgens zeggen het grootste feest. Bij aankomst viel mijn mond even open. Dít had ik niet verwacht van slechts een pre-party. Het was te vergelijken met een groot zomerfestival in Nederland, maar dan middenin de echte jungle! Er waren veel podia, vuurshows, muziekstijlen, bars, dance area’s en bijzondere decoraties. Te gek! Dit kon alleen maar iets goeds beloven voor de echte Full Moon Party.

Full Moon Party

Het was zaterdag 21 mei, de dag van de waarheid. Al vroeg in de ochtend veranderde de sfeer op het eiland. Mensen werden zenuwachtig en ijsbeerden over straat. Sommigen shopten nog gauw even een Full Moon outfit, anderen zaten uren in de make-up en de schmink. Rond 4 uur ’s middags vlogen de doppen in de lucht van de eerste biertjes. Het feest kon beginnen!

Nadat ook wij onszelf hadden vol gekliederd met neonverf en een aantal potjes beerpong hadden gespeeld, stapten we in de achterbak van de jeep, op naar Haad Rin Beach. En we waren niet de enigen. Tegelijk met duizenden andere jongeren kwamen we aan op het strand, waar nóg tienduizenden andere jongeren al waren begonnen met feesten.

Na drie stappen op het strand te hebben gezet, viel er een man van rond de 40 jaar voor mijn neus op de grond. Totaal van de wereld door de drugs. Nee toch… ging het echt zo’n feest worden? Ik hield mijn hart vast. Ik keek naar rechts en zag een ‘sleeping area’. Die was blijkbaar bedoeld voor de mensen die geen plek meer hadden in een hostel, aangezien alle hostels waren volgeboekt.

We besloten vervolgens het hele strand over te lopen tussen de dansende mensen door, om te kijken wat er allemaal gaande was. En al snel kon ik mijn zorgen laten varen. Naast het feit dat enkele jongeren hun alcoholgrens niet kenden, was het feest eigenlijk ongelofelijk vet! Iedereen was gekleed in de meest felle kleuren die je je maar kunt bedenken. Iedereen was vrolijk. Iedereen danste. Overal waren verschillende podia op het strand gebouwd met verschillende soorten muziek. Er werd gedronken vanuit emmers. Er werden vuurshows gegeven. Er was vuurwerk in de lucht. Er was een grote opblaasglijbaan. En de echte waaghalzen gingen touwtje springen en limbo dansen met een touw dat in brand stond. Het was een gekkenhuis. Maar de sfeer was geweldig!

The day after…

En dan de volgende dag. Het feest was om 7 uur ’s ochtends afgelopen, maar ‘s middags besloot ik terug te gaan. Wat ik aantrof was een schande voor de paradijselijke sfeer van het eiland. Een zee vol met afval. En een strand vol met slippers en slapende mensen. Dit is natuurlijk een minpuntje van het feest, maar over het algemeen moet ik toegeven dat de Full Moon Party toch echt wel een once in a lifetime experience was.Full Moon Party Koh PhanganVoor ieder wat wils

Ondanks dat de full moon party vooral gekend is omwille van het hevige feesten, blijft het een aanrader voor feestgangers maar ook voor reizigers die uit curiositeit dé beach party van Thailand willen bezichtigen. Het was namelijk niet ongewoon om er een gezin met kinderen te zien rondwandelen. De kindjes keken immers vol verbazing naar al die kleurrijke mensen om zich heen en amuseerden zich duidelijk ook! Indien je nog zou twijfelen om Koh Phangan te bezoeken omwille van de ‘drukte’, hesitate no more! Want er bevinden zich uiteraard ook rustigere delen op Koh Phangan, met mooie afgelegen baaien en ongerepte natuur, ver weg van de knallende speakers en aangeschoten feestvierders. Koh Phangan is een eiland dat zeker de moeite waard is om te bezoeken, ongeacht de reden van bezoek ;-)

Het viel hartstikke mee met de negatieve geruchten die er over de ronde doen. Je moet gewoon wat kunnen hebben! Ik zou echter niet nog een keer naar de Full Moon Party gaan, maar ik zou wel nog een keer terug komen om de volle maan te bekijken. Dat ben ik door alle indrukken die nacht namelijk vergeten…

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. blog 6 full moon party
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.