blog 2

Wat moet je zien tijdens je stedentrip naar Berlijn?

De absolute hoogtepunten

Vakantie in Berlijn

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en met zijn 3,8 miljoen inwoners een van de grootste steden van Europa. Deze stad is niet alleen geschikt voor cultuurliefhebbers, maar heeft ook genoeg voor de foodies onder ons. Vanuit Utrecht ben je binnen zes uur in Berlijn met de auto. Ga je liever met de trein dan brengt de NS International je ook binnen zes uur in het centrum van Berlin HBF. Duurt dit nog te lang? Dan kun je vanaf verschillende luchthavens in Nederland binnen twee uur in het centrum staan. Boek je vlucht eenvoudig en voordelig via Skyscanner!

berlijn architectuur

Geschiedenis van Berlijn

Tijdens de tweede wereldoorlog is het centrum van Berlijn bijna compleet verwoest door de bombardementen van de geallieerden. Na de bevrijding werd de stad in 2 delen gesplitst, Oost en West Berlijn, de twee stadsdelen werden van elkaar gescheiden door een streng militair bewaakte zone met in het midden de befaamde Berlijnse muur. Het welvarende kapitalistische westen ontwikkelde zich economisch veel sneller dan het deels communistische oosten. Na de val van de muur bleven deze verschillen nog steeds goed zichtbaar in de persoonlijkheid van de oudere generatie en de naoorlogse architectuur.

Hotel of een Airbnb?

Berlijn is verdeeld in 12 stadsdelen. Dure luxueuze hotels vind je het meest in Charlottenburg, maar reis je met een wat kleiner budget dan is het zeker de moeite waard om te overnachten in een Airbnb. Wil je dit in een hippe wijk doen die vol zit met leuke restaurantjes, barretjes en bezienswaardigheden? Ga dan voor de wijk Kreuzberg-Friedrichshain. Hier wonen veel jongeren, studenten en gezinnen met jonge kinderen waardoor er een ruim aanbod is om voor een weekend een mooie kamer of appartement te huren voor een zachte prijs. Je boekt je hotel eenvoudig via Booking.com.

Bezienswaardigheden

In Berlijn zijn er enkele toeristische trekpleisters die jij zeker niet moet overslaan. De Berlijnse Muur staat bovenaan dit lijstje. Beklim zelf een van de bewaard gebleven wachttorens en ervaar deze donkere bladzijde van de Berlijnse geschiedenis.

Het holocaust monument is zeer indrukwekkend met haar 2700 betonnen blokken weerspiegelt zij de miljoenen omgekomen joden. De entree is gratis en het is altijd geopend.

berlijnse muur

De Berlijnse muur

Een van de weinige overgebleven historische gebouwen in Berlijn is de Reichtag, sinds 1999 zit hier ook het Duitse parlement. Ook dit is gratis en vanaf de glazen koepel heb je een mooi uitzicht op de skyline van de stad.

Sluit je ontdekkingstocht af met een bezichtiging aan de Haksche Höfe. Deze aaneenschakeling van hofjes en straatjes is typisch Berlijns. Het is zeer fotogeniek gebouwd en hersteld in Jugend-still. Haast je vooral niet en verdeel je energie goed gedurende de dag, want Berlijn komt pas echt tot leven als de zon onder gaat.

Tip: boek je excursies in Berlijn eenvoudig op GetYourGuide!

Lekker eten

Voor, tijdens en na alle bezienswaardigheden en activiteiten is het natuurlijk ook belangrijk om lekker te genieten van typische Duitse gerechten. Naast de duizenden healthy food-barretjes is er één plek waar je zeker moet eten: Sisal! Een authentieke, huiselijke Italiaan waar oma letterlijk in de keuken de verse pasta met de hand aan het bereiden is. Bestel een flesje rode huiswijn met de tri-colori pasta plaat voor 2 personen. Bewaar een klein plekje voor het toetje want de huisgemaakte tiramisu is op zichzelf al het reisje naar Berlijn waard. Een limonchello na de koffie en je bent helemaal voldaan.

berlijn markt

Bestemmingen

Waanzinnige Duitsland en Berlijn deals

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!