Header afbeelding

Kon'nichiwa Tokyo, Japan

De leukste dingen om te doen

Lange tijd had ik het volgende beeld voor me van Azië: mega drukte, zo veel smog dat je het gebouw voor je niet eens ziet, stank, veel ongedierte en kleine mensen die lopen waar je maar kijkt. Ik moet toegeven, ik zat er behoorlijk naast! Op dit moment zit ik namelijk buiten met een blauwe lucht en een heerlijk zonnetje. Azië kun je duidelijk niet over één kam scheren en sommige landen zijn een stuk westers dan misschien eerst gedacht. Zo wordt de stad Tokyo in Japan ook wel het Zwitserland van Europa genoemd. Met 36 miljoen inwoners kun je dit wel een miljoenenstad noemen. Maar dan wel een stad die zo goed georganiseerd is waardoor je het idee hebt dat er nauwelijks mensen om je heen lopen. Tokyo heeft onwijs veel te bieden en in deze blog zet ik op een rijtje welke activiteiten je echt moet ondernemen als je in deze stad bent.

Fietsen in Tokyo

Fietsen mag dan misschien iets zijn wat Nederlanders veel doen, Japanners kunnen er ook wat van! Door de hele stad vind je verschillende fietsenstallingen waar je online een fiets kunt huren. Ga hier even rustig voor zitten om uit te vogelen hoe het werkt. Zo moet je weten in welk deel van de stad je bent om te zien hoeveel fietsen er nog beschikbaar zijn. Ook is het handig om van tevoren te checken wat de batterijstatus is. Tokyo heeft best wat heuvels en met 30 graden een berg op fietsen zonder motortje is een opgave. Tenminste dat vond ik dan, vooral toen de batterij aan het begin van de berg op was. Halverwege trok ik het niet meer en moest ik, ja het is behoorlijk voor schut, van de fiets afstappen en de berg op lopen. Heb je een goede fiets te pakken dan ben je klaar om op pad te gaan. Tokyo is een fietsvriendelijke stad met fietspaden! Ook het autoverkeer rijdt niet extreem hard waardoor je je hier makkelijk kunt voortbewegen op de fiets. 

fietsen tokyo japan
Fietsen in Tokyo!


Mori Art Museum Tokyo

Roppongi Hills is een modern en gezellig wijkje in het zuiden van Tokyo. Naast een dure winkelstraat zijn hier wat eettentjes en het Mori Art Museum. Vooraf kun je online tickets kopen, maar je kunt ook wachten in de rij. Op dinsdag is het museum maar tot vijf uur ‘s middags geopend en het is dan niet handig om om drie uur aan te komen. De rest van de week kun je hier tot negen uur ‘s avonds rondlopen dus tijd genoeg om hier een paar uurtjes door te brengen. Als je als student je studentenpas (of OV-chipkaart, dit werkt ook) laat zien, krijg je korting. Het museum heeft om de zoveel maanden een andere tentoonstelling die ook de moeite waard is om te bekijken. Na de tentoonstelling kun je door naar het museum café voor een apart drankje. Dit is al een kunstwerk op zich en nog lekker ook! De meeste bezoekers zullen naar Mori Art komen voor het werk van de kunstenares Shiota Chiharu. Hier in Mori Art staat haar grootste tentoonstelling tot nu toe. De enorme installaties die bestaan uit rode en zwarte draden hangen door de hele ruimte. Een prachtig gezicht dat zeker Instagramwaardig is.  

Mori Art Museum in Tokyo, Japan
Bekijk de prachtige kunst in het Mori Art Museum in Tokyo, Japan


Tempel Senso-ji

Voordat ik naar Tokyo vloog, kende ik deze stad alleen van de Senso-ji tempel. Deze tempel is dan ook de bekendste toeristische attractie van deze stad. De tempel is het hele jaar door open en gratis te bezoeken voor toeristen. Senso-ji ligt in het noorden van Tokyo en is gemakkelijk met de metro te bezoeken. Stap uit bij Asakusa station en van daaruit spreekt het voor zich hoe je bij de tempel moet komen. Ook kun je hier makkelijk op de fiets naartoe. Onderweg kom je langs gezellig straatjes vol met winkels en restaurants. De gehuurde fiets kun je op slot zetten en vanuit daar bezoek je in alle rust de tempel en de Asakusa shrine. Vooral in de avond is de tempel prachtig verlicht. 



Shoppen in Tokyo

Een citytrip door Tokyo is niet compleet zonder een bezoekje aan de verschillende winkels. Zet een groep Aziatische mensen op een rij en een Japanner haal je er makkelijk uit. Japanse mensen zijn super goed gestyled en besteden veel aandacht aan hun kleding en uiterlijk. Sla de grote zaken, zoals H&M en Zara over, maar ga binnen bij de vintage- en cosplaykleding in bijvoorbeeld Takeshita Street. Naast de vele winkels, kijk je ook je ogen uit naar de mensen die hier rondlopen. Mensen gekleed in het zwart, roze en groene haren, hoge hakken, alles komt hier voorbij. Is dit niets voor jou? Verderop in de wijk Harajuku vind je de hoofdstraat met aan weerszijden ontelbaar veel winkels en shoppingmalls. Zo’n winkelcentrum is een beetje te vergelijken met de Bijenkorf. Verschillende merken in een groot gebouw, alleen heeft elk merk hier zijn eigen kassa. De winkeltjes zijn behoorlijk klein en vaak is er maar één paskamer. Een beetje geduld is hier dus wel nodig, maar genoeg leuks om mee te nemen naar huis. Rondom de Shibuya crossing kun je al helemaal je hart op aan de verschillende kledingwinkels. Vergeet daar niet om zelf een paar keer het zebrapad over te steken, als je het aandurft tenminste. 

Shop in tokyo japan
Shop 'til you drop in Tokyo!

Teamlab Planets

Wanneer je vooraf tickets koopt voor dit museum, scheelt je dat een hoop wachttijd. Teamlab Planets en Teamlab Borderless vind je beide in het zuiden van Tokyo, gelegen aan het water. Beide musea bieden hetzelfde, alleen is Borderless nog groter vergeleken met Planets. Daardoor is Teamlab Borderless wel een stuk drukker. Een kaartje kost €26,50 en studenten mogen voor €20 naar binnen. In Teamlab word je ‘lichamelijk ondergedompeld in een enorme kunstruimte’. Dit klinkt best wel vaag, maar je krijgt snel genoeg door wat ze hiermee bedoelen. Neem vooral de tijd in dit museum en ren niet door de verschillende kamers. Tenzij je het, net als ik, in de laatste ruimte een beetje benauwd krijgt. Hier beweegt letterlijk alles om je heen! De grond, het plafond en de muren. Sommige mensen kunnen hier rustig op de grond liggen en genieten van de verschillende vormen en muziek die voorbijkomen. Anderen, waaronder dus ikzelf, moesten hier iets sneller doorheen. Ik wil niet te veel verklappen, maar dit museum is een bezoekje waard. En trek geen lange broek aan!   



Disneyland Tokyo

Iedereen in Disneyland loopt rond in matchende kleding. Stelletjes, kinderen, ouders, vrienden en opa’s en oma’s gaan gekleed als Disneyfiguren naar dit pretpark. Een gezellig gezicht en als je hier zelf loopt in je spijkerbroek en T-shirt voel je meteen dat je er eigenlijk niet helemaal bij hoort. Ben je al in Disneyland Parijs geweest en vraag je je af of het nog wel de moeite waard is om ook in Tokyo weer te gaan, dan is het antwoord ja! Disneyland Tokyo heeft geweldige shows (in Japans weliswaar maar heeft ooit iemand begrepen wat Donald Duck nou eigenlijk zegt?) veel attracties en staat bol van de details. Hier hadden wij pas echt het gevoel dat Tokyo een grote en drukke stad is. Het maakt niet uit wanneer je dit park bezoekt, je zal nooit de enige zijn. Ondanks dat zijn de toiletten erg schoon! Het toilet is al een attractie op zich met alle opties die je kunt uitproberen. Een muziekje voor tijdens het plassen of een grondige schoonmaakbeurt. Disneyland en de rest van Japan heeft het allemaal. Met een leuke sleutelhanger van €30 voor thuis en een vuurwerkshow kun je daarna met de metro weer naar het hotel. Als je denkt dat het rustiger is als je een uurtje eerder het park verlaat dan heb je het mis. 

Disneyland Tokyo
Iedereen gaat verkleed naar Disneyland Tokyo.


De Japanse Keuken

Geen ‘California’ en ‘Ebi crunch rolls’ in Tokyo, maar wel een eindeloze keuze uit nigiri sushi. Als je dat niet weet en je slaat de menukaart open, kan dat even voor verwarring zorgen. Ik kreeg het lichtelijk warm toen ik alleen maar hapjes rijst met een stukje vis op de kaart zag staan. Na afloop kan ik zeggen dat ik nog nooit zo lekker sushi heb gegeten als hier in Tokyo. Vooral de opbouw naar de beste tonijn was geweldig! De sushi is ingedeeld in verschillende prijsklassen. Als je de kaart goed doorneemt zie je dat je in elke prijsklasse tonijn kunt kiezen. De goedkoopste tonijn is paarsig, zoals we dat vaak in Nederland zien. Hoe hoger je komt en dus ook duurder, hoe meer roze de tonijn wordt. De hoogste prijsklasse verkocht dus de beste tonijn. Echt, dit heb je nog nooit geproefd! Zodra ik de nigiri in m’n mond stopte, was het weg. Zo mals, het smolt gewoon op je tong. Naast sushi kun je in Tokyo ook eindeloos genieten van udon, miso soep, ramen (dit kun je op elk moment van de dag eten, ontbijt, lunch en diner) en groene thee, matcha. Op elke hoek van de straat vind je matcha, in drankjes zowel koud als warm, maar ook in toetjes. Het heeft een wat bittere smaak, maar is erg goed te combineren met een bolletje ijs! 

Sakura

Het hele jaar door kun je naar Tokyo voor een week vol met verschillende musea, een eindeloze variatie aan eten en de leukste boetiekjes. Houdt er alleen wel rekening mee dat het er in de winter behoorlijk koud kan worden, terwijl je in de zomer bijna uit je kleding zweet. Het voorjaar, de maanden maart tot en met mei, wordt genoemd als beste reisperiode. De temperatuur ligt gemiddeld tussen de 15 en 25 graden en er valt weinig regen. Nog een pluspunt om in deze tijd naar Japan te reizen: de kersenbloesem (sakura) staat in bloei! Spring op de fiets, met batterij, en geniet van het prachtige uitzicht, het heerlijke eten en de Japanse georganiseerdheid. 

 

Meer blogs over Japan lezen? Klik dan hier!

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. bezienswaardigheden tokyo japan
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.