beste oosten deel 2 steden

Australië | Het beste van het Oosten deel 2; de steden

Australië | Het beste van het Oosten deel 2; de steden

We hebben jullie al eerder meegenomen in onze reis naar Australië. Omdat dit niet in één blog geschreven kan worden nemen we jullie vandaag graag mee naar de twee grote steden van de Oostkust.

Sydney

Laten we beginnen met Sydney, dit was onze eerste kennismaking met Australië en staat toch wel echt bekend als dé stad van Australië. Sydney is echter niet de hoofdstad van Australië maar voor velen wel de uitvalsbasis om de reis te beginnen of te eindigen.

Australie

Wij komen op 24 december aan in Sydney, omdat dit een drukke periode is hebben wij vooraf onze overnachtingen geboekt. Wij vierden kerst dus afgelopen jaar op het strand van Sydney. Uiteraard konden we de strandfoto met kerstmuts op Bondi Beach niet overslaan. Na de nodige foto’s heerlijk een duik genomen in het water. Daarna was het tijd om de stad te verkennen, we hadden namelijk maar 2 hele dagen om de stad te ontdekken. We hebben de bus gepakt naar het Opera House. Eerst loop je langs de Harbour Bridge en na een stukje doorlopen doemt het Opera House op. Om een mooi beeld te krijgen van het Opera House en de Harbour Bridge hebben wij de Ferry naar de overkant genomen. Hierna wat verkoeling gezocht in de Botanic Gardens, het was hier toch een stuk warmer dan in Nieuw-Zeeland (+35 graden). Omdat wij hier met kerst waren en dit toch enigszins wilden vieren zochten we een leuk restaurant. Dit was vooraf nog wel een opgave, veel restaurants zijn namelijk gesloten. Via OpenTable toch iets gevonden, een leuk restaurant met uitzicht op het Opera House, je kunt het slechter treffen! Via internet kwamen we er achter dat de St Mary Kathedraal is omgetoverd tot een sprookje. Via grote beamers wordt er een verhaal verteld waarin de kathedraal goed is meegenomen qua gebruik ramen/vormen. Erg leuk om te zien en zo werd het kerstgevoel toch nog een beetje aangewakkerd.

Australie 2

De volgende dag zijn wij naar het Australia Museum gegaan. Hier wordt meer verteld over het land, zoals de naam van het museum al doet vermoeden. Je krijgt er meer informatie over de oorspronkelijke bewoners (de Aboriginals) en de flora en fauna komt goed aan bod. Hierna was het tijd om het strand weer op te zoeken. Sydney beschikt over diverse stranden, Bondi Beach en Bronte Beach zijn wel de bekendste en drukste stranden. Heerlijk om de dag af te sluiten.

Cairns

De stad die bekend staat als the place to go als je wilt gaan duiken bij het Great Barrier Reef, zoals al beschreven in onze vorige blog. Maar er is meer! Vanaf Cairns kan je nog een aantal mooie excursies maken.

Zo zijn we met de Kuranda Scenic Railway vanaf Cairns naar Kuranda gegaan. Gedurende de korte rit van 34 kilometer geniet je van de mooiste uitzichten langs onder andere de Stoney Creek Falls alvorens je aankomt op het schitterende station van Kuranda. Eenmaal aangekomen kan je in Kuranda een aantal mooie walking tracks volgen. Wij hebben de route naar de Baron Falls gedaan, helaas was er weinig regen gevallen en was de waterval erg klein. Desondanks toch een groots uitzicht.

Australie 3

Vanaf Cairns kan je ook een excursie boeken naar Cape Tribulation. Op deze plek komen het Daintree Rainforest en de Great Barrier Reef samen, twee plaatsen op de UNESCO werelderfgoedlijst. Je vindt hier schitterende regenwouden, parelwitte stranden en vele subtropische dieren.

Is Cairns dan alleen maar de plek om te overnachten en de plek vanuit waar je uitstapjes onderneemt? Voor een gedeelte waar, maar Cairns zelf heeft ook wat leuke dingen. The place to be in Cairns is de Esplanade. Langs deze lange boulevard vind je alles wat je zoekt. Zo hebben ze er (door het gebrek aan strand) de Lagoon aangelegd. Een aangelegd zwembad met de vibe van een palmstrand. Een heerlijke plek dat dagelijks van 6:00 – 21:00 is geopend. Zodra de Lagoon gesloten is kan je genieten van alle heerlijke restaurantjes gevestigd aan de Esplanade. Ga je liever nog even actief doen? Maak dan gebruik van de Fitness Trail.

Tip: Begin noordelijk van de Esplanade en duik na afloop de Lagoon in!

Australie 4

Tussen deze twee steden in ligt met Brisbane nog een grote stad. Hier zijn wij slechts een dag geweest en hebben een korte vaart door de rivier die dwars door de stad loopt gemaakt en de dag afgerond met een wandeling van de Botanische Tuinen naar de BRISBANE-letters.

Australie 5

Deze steden hebben ons allebei zeer verrast en wij hebben ons enorm vermaakt. Wat vond jij leuk aan deze steden? We wilden ook Melbourne en Canberra bezoeken, maar door te kort tijd zijn we daar helaas niet aan toegekomen. Ben jij daar wel geweest? Zo ja, wat hebben we gemist en waarom moeten we terug? 

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!