Van Australische monsters tot bloemkoolpantages in Thailand | Weflycheap

Van Australische monsters tot bloemkoolpantages in Thailand

Liften in Rotorua

Wat maak je toch een dingen mee tijdens het backpacken! Een van de meest bizarre natuurverschijnselen zag ik in Rotorua, Nieuw-Zeeland. Zowel in het plaatsje zelf als in hét geothermisch park Wai-O-Tapu. Oranje en groen water bijvoorbeeld, dat ook nog eens kokend heet was. Zelfs als je het water niet ziet weet je trouwens dat er iets speciaals aan de hand is want je ruikt het meteen, de geur is niet te harden. Later heb ik nog aan inwoners gevraagd of die geur went maar daar zijn de meningen over verdeeld. Voor alles is trouwens een eerste keer en op deze plek heb ik dan ook voor het eerst gelift. Liften is in Nieuw-Zeeland echt supergoed te doen want de mensen zijn heel behulpzaam. Ik heb de leukste mensen ontmoet en laten we eerlijk zijn, het is gewoon al leuk om met een bordje langs de weg te staan en te zien hoe lang het duurt voor er iemand stopt.

inge foto 2 Inge foto liften

Ik word nog eens een echte waterrat

Goed, hoewel het water in Rotorua dus niet geschikt is om in te zwemmen is dat het in Thailand en Australië des te meer! I just looove snorkelling. Ik heb meerdere snorkeltours gedaan en lig dan tot de laatste minuut in het water. Na al dat koraal, die gekleurde vissen en een schildpad te hebben gezien kom ik dan ook met een glimlach de boot weer op. In Nederland ben ik trouwens ongeveer de laatste die in zee ligt. Veel te gevaarlijk als je het mij vraagt. Je kunt helemaal niet zien wat er bij je voeten kruipt of zwemt!

Australische monsters

Over kruipende dingen gesproken, ik ben ook echt als de dood voor spinnen. Stel je even voor dat je gebeld word door je zus/dochter/vriendin omdat er een spin weggehaald moet worden. Die persoon die om hulp vraagt, dat ben ik. Als je dan naar Australië gaat weet je wel dat je ze tegen gaat komen maar ergens hoopte ik dat ik gewoon die ene persoon zou zijn die zou kunnen zeggen; “Nou ik weet niet waar iedereen het over heeft hoor, heb geen grote spin gezien daar.” Dat hoopte ik dus maar het pakte toch iets anders uit. Daar stond ik dan, bij de enige twee openbare wc’s op Fraser Island. Toen kwam het moment dat iemand geschokt een wc uit kwam en iedereen ging kijken naar de gigantische spin die zich daar op de muur had geïnstalleerd. Ik ben als de dood maar óók vreselijk nieuwsgierig. Dus ging ik kijken en het is tot op de dag van vandaag de grootste die ik ooit heb gezien. Sorry, ik heb geen foto maar om je er iets bij voor te stellen; hij was zo’n 20 cm!

Snelwegen en curries in Chiang Mai

In Chiang Mai, Thailand; geen spin gezien! Voor spinnenliefhebbers dus geen aanrader maar voor alle anderen des te meer. Er is van alles te doen, zo is een fietstour heel populair. Met nog zes anderen, mijn zonnebril op en een flesje water mee ging ik op pad. We fietsten langs tempels, bloemkool-plantages en langs een Thaise basisschool. Ik, als vertegenwoordigster van het clichébeeld van Nederlanders (lang en blond), was natuurlijk super interessant. Twee Thaise meisjes hielden dan ook enthousiast mijn hand vast terwijl ze met hun andere hand het welbekende ‘peace’ teken maakten voor de foto’s.  Toen ik mijn gids weer volgde op de terugweg, werden we de snelweg op geleid. Waarom ook niet eigenlijk. Op dat moment verbaasde ik me hierover maar dit veranderde later nog wel. Naast dat je er kan fietsen hebben ze naar mijn mening in Chiang Mai de beste curries van Thailand en kan je er dus ook heel goed eten. En hoewel ik echt gek ben op eten weten de mensen die mij kennen dat ik een hekel heb aan koken. Een kookcursus zag ik dan ook eigenlijk niet zitten maar deze week in Chiang Mai was ik met mijn ouders en zusje en laten die drie koken nou wél leuk vinden. Eerlijk is eerlijk, het was hartstikke leuk om te doen! De ingrediënten lagen klaar, we hadden de grappigste lerares ooit en mochten al het lekkere eten na afloop zelf opeten, wat een leuke ervaring. Ook voor mensen die niet van koken houden dus. Wie weet word ik ooit nog eens een keukenprinses.

inge foto koken Inge foto 1

Mis nooit meer een topdeal!