australie surfkamp

Must do in Australië: Surfkamp!

Must do in Australië: Surfkamp!

Eén van de dingen die bij mij altijd direct in m'n hoofd opkomt als mensen het over Australië hebben, is surfen. Witte stranden, blauwe lucht, kolkende zee en tientallen sportieve mannen, vrouwen en zelfs kinderen die op hun surfplank de zee (proberen) te domineren. Deze surfers laten de sport er altijd zo ogenschijnlijk makkelijk uitzien, maar als je het zelf probeert is dat toch moeilijker dan gedacht. Toch ben ik van mening dat je Australië niet kan verlaten zonder een échte golf gepakt te hebben. Daarom vertel ik je dé redenen om een surfkamp te doen aan de andere kant van de wereld.

Levensstijl

Surfkamp betekent niet zomaar een les. Het is zoals het woord al verraadt een meerdaags lessenpakket op de zelfde plek als waar je verblijft. Er zijn verschillende plekken en organisaties waar je dit kan doen in Australië. Deze plekken hebben allemaal overeen dat ze een echte stijl uitstralen. Een van de dingen die je leert op kamp, is dat surfen niet zomaar iets is dat je tussendoor doet. Surfen is een levensstijl, iets waar je je in vast moet bijten en niet meer los wil laten. Iedere keer als je naar de zee kijkt, bedenk je: Hoe zijn de golven momenteel? Elke keer als je andere surfers tegenkomt ben je geïnteresseerd in hun surfsessie. Je staat er voor op en neemt het mee naar bed.

Surfkamp

Vrienden

Surfkamp doe je niet alleen! Je staat uiteraard wel alleen op het bord, maar..  Op het kamp en dus tijdens je lessen zijn er heel veel andere die surfen net zo leuk lijkt als dat het jou lijkt. Tegelijkertijd zijn ze net zo onervaren en waarschijnlijk gespannen. Dat schept een band. Naast surfen eet je vaak ook samen op het kamp. Dat betekent dat er tijdens het ontbijt, de lunch en het avondeten met z’n allen tegelijk wordt gegeten, gekletst en gedronken. De ervaring die je opdoet en de mensen die je daarbij ontmoet maakt dat je genoeg nieuwe vrienden maakt!

Surfen

Niet geheel onbelangrijk: surfen. Op surfkamp heb je niet af en toe een lesje, je hebt vast iedere dag een les waarbij je iets nieuws leert. Vaak is het mogelijk om later op de dag dan (voor een meerprijs) nogmaals met een groep het water in te gaan voor of nog een les of een sessie waarin je voor jezelf oefent maar er voor de veiligheid wel een instructeur bij is. Dat betekent dat je in korte periodes intensief met de sport bezig bent en je zeker vooruitgang zal boeken.

Surfkamp

Veiligheid

Tijdens een surf les wordt er natuurlijk ook aandacht gegeven aan veiligheid. Deze informatie neem je op zo’n moment waarschijnlijk voor lief en je gaat liever zo snel mogelijk het water in om je waardevolle  uren zo goed mogelijk te besteden. Tijdens surfkamp sta je iedere les stil bij veiligheid, daarbij wordt de conditie van de zee uitvoerig gecheckt. Dit wordt niet voorgekauwd, maar dit moet de lesgroep zelf doen. Voordat er gesurft wordt, wordt dit en de theorie uitvoerig overlegt. Zodat als je beslist om in een later stadia zelf eens te gaan surfen, je voor jezelf kan zorgen.

Plezier

Meer surfen, is meer plezier! Dat is logisch. Maar als je alle bovenstaande factoren neemt, legt dat goed uit waarom surfkamp zoveel leuker is dan een lesje. Goed leren surfen, veel vrienden om je heen, een relaxte levensstijl aannemen en ook nog eens goed weten wat je doet en daarom veilig zijn voor jezelf en andere surfers maakt je zelfverzekerd. Dat zorgt ervoor dat je meer tijd hebt voor plezier! Op het kamp kan je grotendeels je eigen dagen inplannen. Naast je inbegrepen les, kan je extra activiteiten doen, extra surfen, misschien wel allebei of juist allebei niet. Je kan het helemaal naar jouw smaak indelen, plezier staat voor op.

Dus als je nog twijfelt, of er nog nooit aan had gedacht.. Je wil Australië niet verlaten zonder surfkamp te hebben gedaan!

Surfkamp

 

Bestemmingen

Waanzinnige Australië deals

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!