Australië | Het beste van het Oosten deel 1 | Weflycheap

Australië | Het beste van het Oosten deel 1

Australië | Het beste van het Oosten deel 1

Na onze start in Nieuw-Zeeland zijn we doorgevlogen naar Australië, Sydney wel te verstaan. We mochten 4 weken proeven van het Australische leven.

 Zoals gezegd zijn wij begonnen in Sydney, daarna zijn wij met de camper 4 weken door het oosten van Australië getrokken om uiteindelijk de camper in Cairns in te leveren. Omdat deze reis van hoogtepunt naar hoogtepunt ging willen wij jullie in meerdere blogs meenemen naar een aantal hoogtepunten van het oosten van Australië.

Blue Mountains

Iets voorbij Sydney vind je de Blue Mountains. Dit was onze eerste stop in Australië met de camper. Je hebt hier heel veel routes die je af kunt leggen, zowel met de auto als ter voet. Als je wilt en tijd hebt kun je hier diverse dagen vertoeven. Wij hebben er voor gekozen om een wandeling te doen van 1,5 uur. Je loopt van uitzichtpunt naar uitzichtpunt en de Three Sisters (waar de Blue Mountains om bekend staan), komen steeds dichterbij. Er zit tevens nog een leuk verhaal achter het ontstaan van de Three Sisters. De vader van deze drie zussen wilden zijn dochters niet kwijt aan een andere man. Hij heeft ze daarom in rotsformaties gegoten waardoor ze niet konden trouwen en hij voor eeuwig de enige man in hun leven was. Het uitzicht is waanzinnig, tot ver voorbij de horizon zie je valleien en bergen. Onderweg kom je diverse cascades tegen wat mooie plaatjes oplevert en voor enige verkoeling zorgt. Tip: zorg dat je hier op tijd bent. Wij waren hier om 09.30 uur in de morgen, dan is het en nog vrij rustig en de temperaturen zijn nog aangenaam.

 Australie 2

Surfen

Australië staat natuurlijk bekend om de surfdudes en surfbabes. Aan de oostkust kan je naar hartenlust surfen en overal surflessen nemen. Zelf hadden wij hiervoor nog nooit gesurft maar vonden dit wel bij Australie horen. In elke plaats aan de kust kun je surflessen nemen in diverse prijsklassen. Wij kwamen via internet toevallig een surfschool tegen in Agneswater, niet een heel bekend dorpje maar dit was toevallig al een stop voor ons. Bij deze surfschool kan je 3uur surflessen nemen voor 17 doller, omgerekend 13 euro! (In alle andere plaatsen kwamen we lessen tegen voor 2 á 3 uur voor een prijs tussen de 50 en 70 dollar, dit was dus echt een koopje). Toch wel een goede work-out dat surfen, het ziet er zó makkelijk uit bij ervaren surfers. Ons doel was om in ieder geval 1 keer te staan, nou dat hebben we gehaald hoor ;-).

Australie foto 2

Duiken

Wij zijn met voorbedachte rade van Sydney omhoog gaan reizen omdat wij onze reis af wilden sluiten met een duikexcursie. Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen hebben wij in Nederland onze open water padi gehaald om te kunnen duiken in het prachtige Great Barrier Reef.

Via ons hostel hadden wij vooraf een trip geboekt met de Silverswift, deze boot zoekt het randje bij de Outer Reef op. Hier is het een stuk rustiger en het koraal is hier nog goed in takt. Vooraf kon je kiezen voor 1,2 of 3 duiken. Wij hebben voor 3 duiken gekozen, zo konden we optimaal genieten van het onderwaterleven en konden we gelijk wat duiktijd maken. Nu snappen we wel waarom het Great Barrier Reef word omschreven als de mooiste duikplek ter wereld, wauw! Niks aan gelogen, je hebt echt het gevoel alsof je in een aquarium aan het duiken bent. Onwijs veel vissen, mooi kleurrijk koraal, schildpadden en dan het zonlicht wat van boven een mooie lichtval creëert maakt het plaatje compleet.

Australie

Mis nooit meer een topdeal!