Header afbeelding

Australië | Het beste van het Oosten deel 1

Na onze start in Nieuw-Zeeland zijn we doorgevlogen naar Australië, Sydney wel te verstaan. We mochten 4 weken proeven van het Australische leven.

 Zoals gezegd zijn wij begonnen in Sydney, daarna zijn wij met de camper 4 weken door het oosten van Australië getrokken om uiteindelijk de camper in Cairns in te leveren. Omdat deze reis van hoogtepunt naar hoogtepunt ging willen wij jullie in meerdere blogs meenemen naar een aantal hoogtepunten van het oosten van Australië.

Blue Mountains

Iets voorbij Sydney vind je de Blue Mountains. Dit was onze eerste stop in Australië met de camper. Je hebt hier heel veel routes die je af kunt leggen, zowel met de auto als ter voet. Als je wilt en tijd hebt kun je hier diverse dagen vertoeven. Wij hebben er voor gekozen om een wandeling te doen van 1,5 uur. Je loopt van uitzichtpunt naar uitzichtpunt en de Three Sisters (waar de Blue Mountains om bekend staan), komen steeds dichterbij. Er zit tevens nog een leuk verhaal achter het ontstaan van de Three Sisters. De vader van deze drie zussen wilden zijn dochters niet kwijt aan een andere man. Hij heeft ze daarom in rotsformaties gegoten waardoor ze niet konden trouwen en hij voor eeuwig de enige man in hun leven was. Het uitzicht is waanzinnig, tot ver voorbij de horizon zie je valleien en bergen. Onderweg kom je diverse cascades tegen wat mooie plaatjes oplevert en voor enige verkoeling zorgt. Tip: zorg dat je hier op tijd bent. Wij waren hier om 09.30 uur in de morgen, dan is het en nog vrij rustig en de temperaturen zijn nog aangenaam.

 Australie 2

Surfen

Australië staat natuurlijk bekend om de surfdudes en surfbabes. Aan de oostkust kan je naar hartenlust surfen en overal surflessen nemen. Zelf hadden wij hiervoor nog nooit gesurft maar vonden dit wel bij Australië horen. In elke plaats aan de kust kun je surflessen nemen in diverse prijsklassen. Wij kwamen via internet toevallig een surfschool tegen in Agneswater, niet een heel bekend dorpje maar dit was toevallig al een stop voor ons. Bij deze surfschool kan je 3uur surflessen nemen voor 17 doller, omgerekend 13 euro! (In alle andere plaatsen kwamen we lessen tegen voor 2 á 3 uur voor een prijs tussen de 50 en 70 dollar, dit was dus echt een koopje). Toch wel een goede work-out dat surfen, het ziet er zó makkelijk uit bij ervaren surfers. Ons doel was om in ieder geval 1 keer te staan, nou dat hebben we gehaald hoor ;-).

Australie foto 2

Duiken

Wij zijn met voorbedachte rade van Sydney omhoog gaan reizen omdat wij onze reis af wilden sluiten met een duikexcursie. Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen hebben wij in Nederland onze open water padi gehaald om te kunnen duiken in het prachtige Great Barrier Reef.

Via ons hostel hadden wij vooraf een trip geboekt met de Silverswift, deze boot zoekt het randje bij de Outer Reef op. Hier is het een stuk rustiger en het koraal is hier nog goed in takt. Vooraf kon je kiezen voor 1,2 of 3 duiken. Wij hebben voor 3 duiken gekozen, zo konden we optimaal genieten van het onderwaterleven en konden we gelijk wat duiktijd maken. Nu snappen we wel waarom het Great Barrier Reef word omschreven als de mooiste duikplek ter wereld, wauw! Niks aan gelogen, je hebt echt het gevoel alsof je in een aquarium aan het duiken bent. Onwijs veel vissen, mooi kleurrijk koraal, schildpadden en dan het zonlicht wat van boven een mooie lichtval creëert maakt het plaatje compleet.

Australie

 

Sydney

Laten we verder gaan met Sydney, dit was onze eerste kennismaking met Australië en staat toch wel echt bekend als dé stad van Australië. Sydney is echter niet de hoofdstad van Australië maar voor velen wel de uitvalsbasis om de reis te beginnen of te eindigen.

Australie

Wij komen op 24 december aan in Sydney, omdat dit een drukke periode is hebben wij vooraf onze overnachtingen geboekt. Wij vierden kerst dus afgelopen jaar op het strand van Sydney. Uiteraard konden we de strandfoto met kerstmuts op Bondi Beach niet overslaan. Na de nodige foto’s heerlijk een duik genomen in het water. Daarna was het tijd om de stad te verkennen, we hadden namelijk maar 2 hele dagen om de stad te ontdekken. We hebben de bus gepakt naar het Opera House. Eerst loop je langs de Harbour Bridge en na een stukje doorlopen doemt het Opera House op. Om een mooi beeld te krijgen van het Opera House en de Harbour Bridge hebben wij de Ferry naar de overkant genomen. Hierna wat verkoeling gezocht in de Botanic Gardens, het was hier toch een stuk warmer dan in Nieuw-Zeeland (+35 graden). Omdat wij hier met kerst waren en dit toch enigszins wilden vieren zochten we een leuk restaurant. Dit was vooraf nog wel een opgave, veel restaurants zijn namelijk gesloten. Via OpenTable toch iets gevonden, een leuk restaurant met uitzicht op het Opera House, je kunt het slechter treffen! Via internet kwamen we er achter dat de St Mary Kathedraal is omgetoverd tot een sprookje. Via grote beamers wordt er een verhaal verteld waarin de kathedraal goed is meegenomen qua gebruik ramen/vormen. Erg leuk om te zien en zo werd het kerstgevoel toch nog een beetje aangewakkerd.

 

Australie 2

De volgende dag zijn wij naar het Australia Museum gegaan. Hier wordt meer verteld over het land, zoals de naam van het museum al doet vermoeden. Je krijgt er meer informatie over de oorspronkelijke bewoners (de Aboriginals) en de flora en fauna komt goed aan bod. Hierna was het tijd om het strand weer op te zoeken. Sydney beschikt over diverse stranden, Bondi Beach en Bronte Beach zijn wel de bekendste en drukste stranden. Heerlijk om de dag af te sluiten.

Cairns

De stad die bekend staat als the place to go als je wilt gaan duiken bij het Great Barrier Reef, zoals al beschreven in onze vorige blog. Maar er is meer! Vanaf Cairns kan je nog een aantal mooie excursies maken.

Zo zijn we met de Kuranda Scenic Railway vanaf Cairns naar Kuranda gegaan. Gedurende de korte rit van 34 kilometer geniet je van de mooiste uitzichten langs onder andere de Stoney Creek Falls alvorens je aankomt op het schitterende station van Kuranda. Eenmaal aangekomen kan je in Kuranda een aantal mooie walking tracks volgen. Wij hebben de route naar de Baron Falls gedaan, helaas was er weinig regen gevallen en was de waterval erg klein. Desondanks toch een groots uitzicht.

Australie 3

Vanaf Cairns kan je ook een excursie boeken naar Cape Tribulation. Op deze plek komen het Daintree Rainforest en de Great Barrier Reef samen, twee plaatsen op de UNESCO werelderfgoedlijst. Je vindt hier schitterende regenwouden, parelwitte stranden en vele subtropische dieren.

Is Cairns dan alleen maar de plek om te overnachten en de plek vanuit waar je uitstapjes onderneemt? Voor een gedeelte waar, maar Cairns zelf heeft ook wat leuke dingen. The place to be in Cairns is de Esplanade. Langs deze lange boulevard vind je alles wat je zoekt. Zo hebben ze er (door het gebrek aan strand) de Lagoon aangelegd. Een aangelegd zwembad met de vibe van een palmstrand. Een heerlijke plek dat dagelijks van 6:00 – 21:00 is geopend. Zodra de Lagoon gesloten is kan je genieten van alle heerlijke restaurantjes gevestigd aan de Esplanade. Ga je liever nog even actief doen? Maak dan gebruik van de Fitness Trail.

Tip: Begin noordelijk van de Esplanade en duik na afloop de Lagoon in!

Australie 4

Tussen deze twee steden in ligt met Brisbane nog een grote stad. Hier zijn wij slechts een dag geweest en hebben een korte vaart door de rivier die dwars door de stad loopt gemaakt en de dag afgerond met een wandeling van de Botanische Tuinen naar de BRISBANE-letters.

Australie 5

Deze steden hebben ons allebei zeer verrast en wij hebben ons enorm vermaakt. Wat vond jij leuk aan deze steden? We wilden ook Melbourne en Canberra bezoeken, maar door te kort tijd zijn we daar helaas niet aan toegekomen. Ben jij daar wel geweest? Zo ja, wat hebben we gemist en waarom moeten we terug? 

 

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. australie het beste van het oosten
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.