Bucketlist - voorbereiding op onze reis door Australië en Nieuw-Zeeland

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

Bucketlist - voorbereiding op onze reis door Australië en Nieuw-Zeeland

Voorbereiding op onze reis door Australië en Nieuw-Zeeland

Over 8 weken is het zo ver, dan begint onze reis door Nieuw-Zeeland en Australië. Zes weken lang gaan we rondreizen door deze, wat ons verteld is, schitterende landen. Aangezien wij maar een beperkte tijd hebben in Oceanië is een goede voorbereiding belangrijk. Waar moet je nou rekening mee houden als je daar heen gaat? In deze blog nemen wij je mee door onze voorbereiding tot nog toe.

Visum

Als je zoals wij maar een korte periode gaat is voor Nieuw-Zeeland geen visum nodig. Je mag drie maanden reizen op een toeristenvisum. Via visumcentrale.nl vind je alles wat je nodig hebt om Nieuw-Zeeland in te mogen en voor als je langer wilt blijven dan drie maanden. Voor Australië moet iedereen een visum aanvragen, dat kan je via de site eTA Australia Online doen. Dit is zo geregeld en kost je ongeveer €18.

Australië en Nieuw-Zeeland

Vervoer

Wij hebben al in een vroeg stadium onze tickets gekocht. Dit in verband met de kosten en dan kan je op basis daarvan de rest van de planning maken. Tevens kan je dan nog de tickets kopen met de beste vertrek/aankomsttijden.

Wij wilden graag met een camper door beide landen reizen, maar doordat het daar zomervakantie is moet je er snel bij zijn. De prijzen worden namelijk doorlopend op vraag en aanbod afgestemd (hoe langer je wacht hoe duurder het wordt). Bij meerdere verhuurders hebben wij offertes opgevraagd en uiteindelijk een goedkope (en Nederlandse) partij gevonden! 

Australië en Nieuw-Zeeland

Overnachtingen

Zoals eerder aangegeven gaan wij beide landen verkennen met een camper. Dit omdat de wegen goed zijn, je sowieso al veel moet rijden als je iets wilt zien en je met de camper op heel veel plekken kunt overnachten. Nu kun je er voor kiezen deze direct bij aankomst op te halen maar daar hebben wij niet voor gekozen. Onze reis van Amsterdam naar Auckland neemt in totaal 33 uur in beslag, daarnaast willen wij ook graag Auckland ontdekken. In zo’n grote stad de camper parkeren is een uitdaging, daarom hebben wij er voor gekozen om een hotel te boeken voor een aantal dagen. Wij hebben dit vooraf al geboekt zodat wij bij aankomst direct een taxi kunnen pakken naar het hotel, wel zo makkelijk. Ditzelfde hebben wij voor Sydney gedaan. Daar komen wij op 24 december aan, precies in de drukste periode. Je wilt het uiteraard niet hebben dat je nergens meer een hotel kunt boeken, behalve een vies, stoffig hotel in een achteraf straatje.

Australië en Nieuw-Zeeland

Bezienswaardigheden

Omdat wij (maar) 6 weken weg gaan is het belangrijk om vooraf een planning te maken met welke bezienswaardigheden je wilt zien. Voor Nieuw-Zeeland hebben wij een keuze moeten maken uit het Noorder- of Zuidereiland. Omdat wij op Auckland vliegen hebben wij voor het noorden gekozen. Vanuit diverse hoeken verschillen de meningen wat nou mooier is, helaas hebben wij te kort tijd voor beide en richten wij ons nu volledig op het noorden.  Voor Australië kiezen wij er voor om vanaf Sydney omhoog te gaan, de oostkust ontdekken dus. Omdat we toch veel willen zien in een relatief kort tijdsbestek hebben wij beiden een lijstje gemaakt met de dingen die we écht willen zien. Gelukkig kwam dit bijna volledig overeen en zijn wij nu bezig om een goede routeplanning te maken.

 Heb jij Australië en Nieuw-Zeeland al eens bezocht, of ben jij bezig met jouw eigen voorbereiding en heb je nog tips? Laat deze achter in de comments!

 Australië en Nieuw-Zeeland

Mis nooit meer een topdeal!