Als au-pair werken op Bali... Leonie vertelt ons erover!

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

Als au-pair werken op Bali... Leonie vertelt ons erover!

Berend Botje ging uit varen…

Een regel die we allemaal zo af kunnen maken, omdat het deel uitmaakt van de puur Hollandse opvoeding. Maar wat als je als kind van een Nederlandse ouder niet opgroeit in Nederland, maar aan de andere kant van de wereld? Je kunt dan natuurlijk terug verhuizen naar Nederland, maar waarom zou je dat doen als je op het prachtige eiland Bali woont? Tadaaa, je neemt gewoon een puur Hollands meisje van 1.80m in huis: welkom in mijn wereld als au pair! 

Wie ben ik?

Mijn naam is Leonie Taal, 22 jaar en afgestudeerd aan de Universiteit en de Hogeschool in Leiden. In november 2015 was het zover: na ruim vier jaar ploeteren heb ik mijn papiertjes voor de Academische Pabo gehaald. En dan?! Om me heen zag ik al mijn lieve vriendinnen 5 dagen in de week voor de klas staan, de één nog vermoeider dan de ander. Ze kochten huizen, maakten trouwplannen of namen een hond. Mijn vriendinnen zijn de liefste van de wereld, geen kwaad woord over ze, maar al dat serieuze gedoe joeg me de stuipen op het lijf. Ik ben 22, zing nog het liefst zo vals mogelijk mee met de radio en heb nog alle tijd van de wereld om serieus te worden. Ik begrijp dat je dit allemaal zelf in de hand hebt, en dat 99% van de mensen dit leven ideaal in de oren klinkt, maar ik zag dit burgerlijke leven nog niet zitten.

Werken als au pair, hoe kom je daarbij?

Ik ben in contact gekomen met een gezin waarvan de vader uit Nederland komt. Hij is getrouwd met een Balinese vrouw en samen hebben zij een zoontje van 3,5 jaar oud. Het zoontje heeft vriendjes die Balinees praten (en ja, dat is toch echt anders dan Indonesisch, haha). Hij gaat naar een lokale basisschool en ziet om zich

Buitenspeeltijd op de plaatselijke basisschool

Buitenspeeltijd op de plaatselijke basisschool

heen niets anders dan de Balinese normen en waarden. Hij is echter ook eigenaar van het Nederlandse paspoort. De ouders vinden een half Europese opvoeding erg belangrijk. Het zoontje mag als hij 21 jaar is maar één paspoort houden. Zij willen dat hij genoeg kennis heeft over Nederland om een gegronde keuze te kunnen maken en dus mag ik hem de Nederlandse taal, de normen en waarden en de typische Nederlandse dingen bijbrengen. Ik durf met grote zekerheid te zeggen dat ik de enige Nederlandse au-pair ben in Indonesië, want een plaatselijk kindermeisje is spotgoedkoop. Wat het voor mij oplevert? Een hele hoop ervaring en zelfkennis, een mooie aanvulling op mijn CV, een heerlijke tijd in het buitenland en een prachtige nieuwe tweede familie!

TIP: Ben je nu zelf ook op zoek naar een baan als au pair, gebruik dan de website aupairworld.com. Ik vind het ideaal, al heb ik het uiteindelijk niet nodig gehad.

Al anderhalve maand voorbij

Halverwege januari ben ik hier op Bali aangekomen en ik zal tot halverwege juni blijven. Daarna ben ik van plan om in vier maanden door Zuidoost-Azië te reizen. De afgelopen anderhalve maand heb ik alle extremen van Bali gezien: van watervallen tot aan feestavonden en van rijden door de prachtige groene natuur tot aan haaien zien zwemmen tijdens het duiken op de Gili-eilanden. Bali heeft het allemaal, en dat op een oppervlakte ter grootte van Friesland!

Komende maanden zal ik jullie op de hoogte houden over al mijn avonturen op het zonnige Bali, blijf je me volgen? :)

Liefs uit Bali!

tanah lot

De Tanah Lot op Bali

uitzicht

Wat een uitzicht op Nusa Lembongan!

Mis nooit meer een topdeal!