Argentinië - Buenos Aires | Weflycheap

Argentinië - Buenos Aires

Argentinië - Buenos Aires

Argentinië, het land van Maxima! Het land van de tango. Het land met grote verschillen tussen arm en rijk, een land in wederopbouw na jarenlang een corrupte regering te hebben gehad. Een land met 7,5% werkeloosheid, in een grote stad als Buenos Aires liggen in elke straat wel 1 of 2 zwervers in de portieken, of slapen op een stapel volle vuilniszakken. Het aantal inwoners onder de armoede grens is sterk gedaald, maar de verschillen blijven groot. 

buenos aires buenos aires buenos aires

Blue Dollar

Een land met een zwarte markt voor geld. De Peso is enorm zwak en fluctueert van dag tot dag. De Amerikaanse dollar en Euro's zijn populair. Onroerend goed en huur wordt vaak ik USD berekend omdat dit waarde vast is. Elke Argentijn wil dollars hebben. Er is zelfs een koers voor zwart geld, de Blue Dollar. Deze is maarliefst 160%!! van de normale bankwaarde. Hoewel illegaal wordt op elke straathoek aangeboden om te wisselen.

DSCN0315

Het Parijs van Zuid Amerika

Buenos Aires, het Parijs van Zuid Amerika. Dat is wel aan de bouwstijlen te zien. Lange straten in een grid, net als New York, maar zonder het handige staatnummer systeem. Een stad met hoge gebouwen en poep op de stoep. Evita prijkt op de gebouwen. Die Papa is populair en wordt alom geprezen. Maxima wordt niet herkent op straat en kan gewoon met haar vader koffie drinken in een van de talrijke koffie tentjes. De bevolking is uiterst vriendelijk en behulpzaam. Al snel een aantal hele lieve mensen ontmoet die je maar al te graag de weg wijzen of je hun stad willen laten zien. Erg leuk en handig! Het geeft een welkom gevoel. Openbaar vervoer is mega goedkoop. Een enkele reis kost je 3 Pesos, dat is nog geen 0.30 cent! Voor ca 10 a 15 euro kun je heerlijk eten, met een lokaal wijntje erbij. buenos aires

¿Habla español?

In de grote stad spreken best veel mensen Engels. Het wordt ook als tweede taal op de scholen gegeven. De wat oudere en arme mensen spreken alleen Spaans en daar is geen touw aan vast te knopen! :-)Aan de studie dus... Voor 4 weken volg ik een intensive course bij Coined (http://intercoined.com), een van de grotere talen instituten in Zuid Amerika. In de ochtend zijn de lessen, in de middag en avond zijn er optionele excursies waar je aan deel kunt nemen, bijvoorbeeld een wandeling door de stad. buenos airesDe lente is begonnen (september 2015) hier in Buenos Aires... De bomen komen in bloei en de temperatuur gaat gestaag omhoog. Zonnig met af en toe wat regen, 18 a 20 c. Heerlijk! So far is het heerlijk genieten en ontdekken in deze prachtige stad!Tot zover. Volgende keer meer over de wijken van Buenos Aires. Adiós amigo's!

Mis nooit meer een topdeal!