Antiqua Guatemala

Antiqua Guatemala

Deze stad behoort tot de Werelderfgoedlijst van Unesco. En dat is duidelijk te zien! De stad heeft nog een koloniale architectuur.

De stad ligt in de vallei van Panchay aan de voet van de vulkaan de Aqua.

Gezelligheid

Direct als je het stadje binnen rijdt kun je al een gezellige sfeer voelen! Een echt koloniaans stadje met smalle straatjes, de wegen zijn van keien gemaakt, de huisjes zijn laag en gekleurd, in het midden van het stadje een groot plein en een kerk. De temperatuur is bijna altijd goed, maar vandaag alleen regen, wel jammer want voor een regenjas is het eigenlijk te warm.

Ons hotel heet Hermano Pedro. Het hotel heeft een huiselijke uitstraling met een binnenplaats/tuin in het midden. Hier komen de ramen van alle kamers op uit. Op het dak van het hotel vind je een terras met een prachtig uitzicht over de stad, de vallei en de vulkaan. Vooral met zonsopgang moet je even het dak op.Mocht je dit stadje ooit bezoeken, dit hotel is goed en heeft een ideale locatie.

Uitzicht vanaf dakterras

Bezienswaardigheden

In 1773 is de stad bijna verwoest geweest door een aardbeving dus zijn er veel ruïnes. Maar er zijn ook gebouwen gerestaureerd in koloniale stijl. Je vindt hier veel mooie kloosters en kathedralen. Het is echt fijn om door de kleurrijke straatjes te lopen, overal hoor je muziek en gezelligheid.

De Santa Catalina Arch is een van de belangrijkste bezienswaardigheden, het is een kleurrijk straatje met een gele boog en door die boog kun je de vulkaan zien. Je kunt hier mooie foto’s maken.

Ook is de San Fransisco kerk een aanrader. De buitenkant alleen is al prachtig om te zien. Ga wel op de dag want in de avond kun je niet binnen kijken.

Uiteraard kun je op het plein in het centrum heerlijk wandelen of zitten en mensen kijken. Ik zie alle kinderen in schooluniform netjes in een rij naar school lopen. Verder zijn er marktmensen, straatmuzikanten, echt van alles. Het is er heel gezellig en iedereen is heerlijk relaxt.

Arc

Kerk

Ook is de La Merced kerk bijzonder om te zien. De buitenkant van deze kerk is helemaal geel.

Het Museo de la Capuchinas is een gebouw met veel bogen waar je onderdoor kunt lopen. Schitterend.

Straatmuzikanten

In dit stadje zie je werkelijk overal straatmuzikanten. Hele vrolijke mensen die je ook willen leren spelen op een instrument.

Wij proberen zelf ook even om wat geluiden uit een zelfgemaakte fluit te krijgen. Het lijkt heel makkelijk maar in het begin krijg ik er echt geen geluid uit. Na een lange lachbui is het me toch gelukt om een klein piepje uit die fluit te krijgen.

’s Avonds kun je er gezellig uit eten en in elk tentje is wel muziek. Met de groep hebben we een gezellig restaurant gevonden en heerlijk gegeten. Veel tortilla’s, bonen, maïs en vis of kip. Ik vind het eten hier heerlijk. Alleen de gemalen bruine bonen, waar een papje van wordt gemaakt, ziet er niet zo lekker uit, dat ga ik ook niet proeven.

Er worden hier veel verse fruitdrankjes gemaakt die erg lekker zijn.

Na het eten konden we nog dansen op muziek van een live bandje. Echt heel gezellig. Dit was een goede afsluiting van een paar dagen Antiqua!

Muziek

De kleurrijke straten van Guatemala

Mis nooit meer een topdeal!