Amerikaanse bruiloft | Weflycheap

Amerikaanse bruiloft

Amerikaanse bruiloft

Een Amerikaanse bruiloft; iedereen kan zich er wel iets bij voorstellen na het zien van bekende Amerikaanse films. Maar is een bruiloft in Amerika echt zo over-the-top? Ik bereid me alvast voor op onze Florida road trip en zwijmel weg tijdens een weddingmarathon op TLC.

 Amerikaanse bruiloft The Palms Hotel Miami. Foto: Dario Endara

Ik zie bridezilla’s met een joekel van een ring - die wij in ons nuchtere kikkerlandje alleen als snoepvariant bij de Jamin zien - volledig door het lint gaan. Als het moment suprême eindelijk is aangebroken om ‘yes to the dress’ te zeggen kijk ik gespannen toe hoe de bride-to-be in krokodillentranen uitbarst en vervolgens de hele winkel op zijn kop zet. Ik vraag mij af: als het vinden van een trouwjurk al een hele opgave is, hoe zit het dan met het vinden van een trouwlocatie? Ik kan daarom niet wachten om tijdens onze Florida road trip een échte Amerikaanse bruiloft te spotten. Fingers crossed!

Clearwater Beach wedding

En ja hoor het is meteen raak! Wanneer we bij het adembenemende Clearwater Beach aan de westkust van Florida arriveren, spotten we de eerste bruiloft. Het is romantiek ten top. Wie wil nou niet trouwen met uitzicht op de mijlenlange witte stranden, groene palmbomen en helderblauwe zee? Al mijn vooroordelen verdwijnen als sneeuw voor de zon als ik zie hoe minimalistisch en intiem deze Amerikaanse strandbruiloft is. Het bruidspaar heeft slechts 24 gasten, een eenvoudige gazebo zonder bloemen en witte stoelen zonder tierlantijntjes. Zo kan het dus ook! Voldaan ploffen wij neer op twee échte Hampton chairs en wachten we op de zonsondergang.

Amerikaanse bruiloft Amerikaanse bruiloft Even oefenen... Dus zo voelt het om op Clearwater Beach te trouwen!

Welcome to Miami!

Onze volgende stop is Miami. Uiteraard een must see voor iedere Florida-reiziger. We kijken onze ogen uit en bewonderen de prachtige stranden, het Art Deco District en de indrukwekkende skyline. Het is opvallend dat hier meer Ferarri’s en Lamborghini’s dan in heel Italië rondrijden! De beste DJ’s vliegen in en uit om feestgangers iedere week met hun beats gek te maken. Eén van onze favoriete wijken is de levendige Cubaanse wijk Little Havana. Het verbaast ons niet dat hier, tussen de fraaie muurschilderingen en domino-spelende mannen, talloze bruidsreportages gemaakt worden. Wat een warme en kleurrijke sfeer!

Florida, je bent dé ideale trouwbestemming en er zijn te veel mooie trouwlocaties om op te noemen. Ik zal daarom de komende tijd al onze favoriete plekjes op Instagram @travelingfiances posten!

Amerikaanse bruiloft Amerikaanse bruiloft Calle Ocho, de bruisende hoofdstraat van Little Havana. Foto's: Dario Endara

Mis nooit meer een topdeal!