Amerika | New experiences | Weflycheap

Amerika | New experiences

New experiences

De eerste weken in Amerika waren overwhelmed zoals ze dat dan noemen, alles was nieuw en ik liet van alles op me afkomen. Maar.. ik was klaar voor nieuwe uitdagingen, na de cultuurshock overwonnen te hebben.

Ondertiteling en lakehouses

Het tweede weekend voordat het kamp echt zou beginnen heb ik alleen maar nieuwe ervaringen opgedaan. Zaterdagavond ben ik naar de bioscoop geweest, naar de film 'me before you', die op dat moment nog niet te zien was in Nederland. Dat was m'n eerste film in de bios zonder ondertiteling, in Nederland is ondertiteling heel vanzelfsprekend, terwijl de mensen in Amerika het bijzonder vinden om een film te zien mét ondertiteling, of hebben het zelfs nog nooit gezien.

De zondag ben ik met m'n host family naar lake madison geweest. Zij hebben daar vrienden die een lakehouse hebben en hadden ons uitgenodigd. Het zag er zo gezellig uit; een heel groot meer met rondom alleen maar lakehouses. Balen dat dat in Nederland niet bestaat.Toen we daar nog geen 5 minuten waren ben ik met een paar mensen meegegaan op een boot en gingen we tuben/tubing, ik kan er geen Nederlands woord van maken. Dat was mijn eerste keer tubing. Ook ben ik voor het eerst op een jetski geweest! 

amerika

First session summercamp

Na het weekend begon dan eindelijk het summercamp! Met 8 verschillende bussen kwamen alle kinderen aan op het kamp, echt ongelooflijk veel kinderen, rond de 600 in totaal. Ik vond het best spannend in het begin, omdat het nieuw is, maar ook om de taal. Toen ik mijn groepje met alleen maar meisjes toegewezen had gekregen probeerde ik wat naamspelletjes met ze te doen, maar alles wat ik bedacht had begrepen ze niet en ze waren erg verlegen. De meeste kinderen van mijn groepje zijn voor het eerste jaar op kamp, dus dat is logisch. Na nog een paar keer nieuwe kinderen erbij gekregen te hebben, en weer een paar kinderen heb moeten afstaan (mijn groepsaantal veranderde van 11 naar 14 naar 10 naar 12) was mijn groep eindelijk compleet! Uiteindelijk kwamen de kinderen los en werden ze wat minder verlegen en was ik ook niet meer nerveus. Het was echt een heel leuke eerste dag.

Kabouters bestaan

Als eerste activiteit mochten wij naar gnomevillage. De plek waar de kinderen huizen mogen bouwen voor de kabouters. Ik ben meteen losgegaan met verhalen vertellen over de kabouters die leven op het kamp, en ze geloven werkelijk alles, weer een reden waarom kinderen zo leuk zijn. Elke keer als we ergens lopen zien ze opeens een kabouter of een kabouterhuis! Zo heb je op een dag 4 activiteiten, 2 in de ochtend, dan lunch, en na de lunch nog 2 activiteiten. Na de 4e activiteit is het snacktime en daarna mogen ze zelf kiezen wat voor activiteit ze willen doen. (camper choice)

Kinderen en activiteiten

Mijn kinderen waren echt zo schattig en echt heel klein. Veel kleiner dan de kinderen in Nederland geloof ik. 2 meisjes in mijn groep zijn 5 jaar en de rest 6/7 jaar. Je bent de hele dag druk bezig en de tijd vliegt voorbij, zeker als je van de ene kant naar de andere kant moet lopen op het kamp met een groep van 12 mini meisjes. Op een dag ving een meisje tijdens het vissen een hele grote vis wat eigenlijk niet eens kan met zo'n haakje als dat ze hadden. De junior counselor, die de activiteit begeleidt, vond de vis eng en toen heb ik de handschoenen aangetrokken en probeerde ik de vis los te krijgen van de hengel, zoiets moet je mij eigenlijk helemaal niet laten doen, maar voor alles een eerste keer.Ook probeerde één van de meisjes van 5 tijdens de lunch haar zakje ketchup open te maken. Ze maakt het open en het spuit werkelijk alle kanten op; in haar gezicht, op haar pet, kleren, handen. Ik moest toen wel echt lachen, zo'n mini zakje ketchup en het meisje zat helemaal onder met het spul.

Amerika van boven..

Ohja, over nieuwe ervaringen gesproken, ik heb een luchtballonvaart mogen maken en ook heb ik voor het eerst een s'more gegeten. Dat is een marshmallow die je roostert boven het vuur en vervolgens op een biscuit legt met een stuk reep chocola erbij. Nog een biscuit erbovenop en tadaaa, klaar. 

amerikaamerikaamerika

Mis nooit meer een topdeal!