Amerika - Culture shock

corona info! lees hier alles over omboekgaranties en welke bestemmingen (straks) weer te boeken zijn

Amerika - Culture shock

Culture shock

Ik denk dat ik de zogeheten 'culture shock' wel heb ervaren. De eerste week voelde ik me net Lindsay Lohan uit de film 'Meangirls'. Alles is zo anders dan in Nederland. De huizen, het eten, de mensen, eigenlijk alles, zelfs elk detail. Toen ik net aankwam op het vliegveld in Chicago moest ik naar de wc, er was er één vrij en zag dat ie verstopt was. Dat dacht ik, want er lag een laagje water in. Blijkt dat alle wc's zo in Amerika zijn, wist ik ook niet.Deze eerste week moest ik wel heel erg wennen aan alle dingen die anders zijn, maar had me voorgenomen om me niet vast te klampen aan de dingen die herkenbaar zijn voor mij zoals bijvoorbeeld het eten. Ik wilde alles proberen en doen wat nieuw is en wat ik nog niet kende. Één ding is wel zeker, het eten in Nederland is veel beter dan in Amerika! Je zou bijna verlangen naar een bord vol aardappelen en sperziebonen, of een stamppotje, dat ze in Amerika niet kennen. We aten gewoon erg veel fastfood zoals pizza, burgers, friet, gewoon vette dingen. Als lunch. Elke dag. I'm going to eat the grasssss, bye.

Awkward momenten, die had ik ook veel de eerste week, omdat alles zo anders en nieuw is. Mijn gewoontes zijn anders dan die van de mensen hier, je kent het wel. De simpelste dingen als elkaar begroeten of je boodschappen afrekenen in de supermarkt gaat al anders. Soms had ik ook nog wel struggles met de taal. Dan wilde ik iets zeggen, maar dan weet je net één woord niet of er floepen Nederlandse woorden eruit tussendoor.

Wijn kent geen tijd..

In het vliegtuig van Amsterdam naar Chicago was wifi die je op de een of andere manier kon kopen. Dus ik vroeg aan een stewardess;' Is it possible to buy the WiFi' of iets in die richting. Ze zegt:' It's for free, but you can pay for it if you want haha'. Zet ze vervolgens een glas wijn voor m'n neus neer, het was half 12 's ochtends. 10 minuten lang heb ik naar dat glas wijn gestaard en me afgevraagd wat ik hiermee moest, want m'n appelsap die ik wel besteld had stond er al. Ik keek rond, maar ik was echt de enige met wijn. Ik dacht, misschien een welkomstdrankje ofzo? Moest ik het nou opdrinken of niet? Zoveel gedachtes die door je heen gaan op zo’n moment. Na die 10 minuten ging er een belletje rinkelen. Mevrouw verstond wine i.p.v WiFi. 

Nederland bestaat

Ik zou in een gastgezin verblijven voor de maanden dat ik daar was, ik had werkelijk geen idee wie het waren tot ik ze ontmoette op het vliegveld van Sioux Falls. Ze waren ontzettend lief en gastvrij,  eigenlijk zijn alle mensen in Amerika echt heel vriendelijk. Misschien nog wel vriendelijker dan in Nederland, maar dat kan ook aan de streek liggen waar ik was. Er zijn ook serieus mensen die niet weten dat Nederland bestaat. 'Ja ik heb het opgezocht op google maps, en het is écht een land zag ik'. Ik kan er wel om lachen.Deze eerste week hadden we ook meteen de trainingsweek voor het kamp wat echt heel leuk was en heel veel info tegelijkertijd. Iemand uit New Zealand en ik waren de enige internationale counselors op het kamp. Ik ben counselor voor de leeftijdscategorie 6-7 jaar en heb in m'n eentje een groep van ongeveer 13 kinderen. Elke twee weken komen er weer nieuwe kinderen en krijg je een nieuwe groep. Het is een day camp, dus aan het einde van de middag gaan ze weer naar huis, en ’s ochtends worden ze met schoolbussen opgehaald.

amerika  amerika

amerika

Mis nooit meer een topdeal!